Σχετικά με τον συγγραφέα
Βιογραφικό Σημείωμα
   Ο Λάσκαρης Π. Ζαράρης γεννήθηκε το 1969 και κατοικεί στη Νέα Αγχίαλο. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο του τόπου του το 1987 και έλαβε πτυχίο οδοντοτεχνίτη από την Ιδιωτική Σχολή Παραϊατρικών Επαγγελμάτων «ΠΑΣΤΕΡ» το 1991. Είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών και εργάζεται στις φυλακές (δημόσιος υπάλληλος, ως Εξωτερικός φρουρός φυλακών), σ’ έναν ομολογουμένως δύσκολο χώρο, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να ανακαλύπτει παντού γύρω του ευκαιρίες για έμπνευση και δημιουργική συγγραφή. Άλλωστε αυτό αποτελεί μια συνεχής ψυχική ανάγκη και ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που τον οδηγεί καθημερινά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις κάνοντάς τον να νιώθει σαν τον μικρό φιλοπερίεργο εξερευνητή.
   Τα πρώτα βήματά του στην περιπέτεια της γραφής ξεκίνησαν με την ποίηση. Έχει γράψει πάνω από 400 ποιήματα, πολλά διηγήματα, άρθρα και από το 2010 επιδίδεται ταυτόχρονα και στη συγγραφή παιδικών βιβλίων. Παρακολούθησε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών εξ’ αποστάσεως προγράμματα συμπληρωματικής εκπαίδευσης: «Πρακτικές Ασκήσεις Δημιουργικής Γραφής» το έτος 2015 και «Διαπαιδαγώγηση στην Παιδική και Εφηβική Ηλικία» το έτος 2016.  
   Συμμετείχε σε πολλές ανθολογίες και συλλογικές εκδόσεις, ενώ έχει εκδώσει μέχρι σήμερα  δύο ποιητικά βιβλία με τίτλους: «Παράθυρο στα όνειρα» (βραβευμένο από τον Διεθνή Πολιτιστικό Οργανισμό «Το Καφενείο των Ιδεών» το έτος 2010) και «Τριάντα σταγόνες τ’ ουρανού και Η φλεγόμενη πόλη» το έτος 2015, μία συλλογή είκοσι σύντομων ιστορικών πεζογραφημάτων με τίτλο: «Η θάλασσα που μας ενώνει» το έτος 2013, και τρία βιβλία για παιδιά: ένα παιδικό μυθιστόρημα με τίτλο: «Το νησί και το αθάνατο νερό» (βραβευμένο ως ανέκδοτο έργο από τον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» το έτος 2010 και σαν βιβλίο από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων της Αθήνας το έτος 2012, ενώ παρουσιάστηκε στο Ηλεκτρονικό Περιοδικό Παιδικής Λογοτεχνίας «Κείμενα» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τεύχος 16 (http://keimena.ece.uth.gr/main/index.php?option=com_content&view=article&id=268:2013-02-03-20-46-37&catid=60:tefxos16&Itemid=96), με την ιστορικο-ανθρωπολογική προσέγγιση του καθηγητή Κατελή Βίγκλα, Ιστορικού - Θεολόγου (ΜΑ, Δρ.), μία εικονογραφημένη ιστορία με τίτλο: «Μία σημαντική αποστολή» το έτος 2013, όπου πρωταγωνιστούν διάφορα συμπαθητικά ζώα (βραβευμένη ως ανέκδοτο έργο από την Εταιρεία Τεχνών, Επιστήμης & Πολιτισμού Κερατσινίου το έτος 2010) και ένα βιβλίο γνώσεων για παιδιά με θέμα την προϊστορία και με τίτλο: «Τα Μυστικά της Θεόπετρας» το έτος 2015 (βραβευμένο από το λογοτεχνικό περιοδικό «Κελαινώ» το έτος 2016 και τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων της Ελλάδος το έτος 2017).  
   Είναι τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού και εφηβικού Βιβλίου, της Αμφικτυονίας Ελληνισμού, της Διασπορικής Λογοτεχνικής Στοάς, του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων της Αθήνας και του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου.
   Δημοσιεύει ποιήματα, διηγήματα και κριτικές βιβλίων στις εφημερίδες: «Νέα Αγχίαλος», «Κυπριακός Ελληνισμός» και «Η Θεσσαλία», στα λογοτεχνικά περιοδικά: «Μουσών Μέλαθρον», «Δευκαλίων ο Θεσσαλός», «Νέα Αριάδνη», «Πνευματική Ζωή» και «Κελαινώ», στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα στο προσωπικό του blog: http://parathyrostaoneira.blogspot.com/ όπου παρουσιάζει το έργο νέων δημιουργών (κυρίως ποιητών αλλά και πεζογράφων), κάνοντας κριτικές αποτιμήσεις.    
   Από το 2008 μέχρι σήμερα έχει βραβευτεί επανειλημμένα από Φιλολογικούς Συλλόγους, Ενώσεις Λογοτεχνών, Πολιτιστικές Εταιρείες και Λογοτεχνικά Περιοδικά σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς σε διαφορετικά είδη του λόγου: ποίηση, διήγημα, δοκίμιο, νουβέλα, μυθιστόρημα ενηλίκων και παιδικό μυθιστόρημα.
   Έχει διατελέσει μέλος κριτικών επιτροπών αξιολόγησης σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς (ενηλίκων και μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) Ποίησης, Διηγήματος, Παραμυθιού, Δοκιμίου, Θεατρικού έργου και έχει δώσει δύο συνεντεύξεις στην καθημερινή εφημερίδα «Θεσσαλία»: http://parathyrostaoneira.blogspot.gr/2013/01/blog-post_20.html, http://parathyrostaoneira.blogspot.gr/2016/05/22-18-2016.html, μία συνέντευξη στην καθημερινή εφημερίδα «Ταχυδρόμος»: http://parathyrostaoneira.blogspot.gr/2016/05/12-15-2016.html
εννέα συνεντεύξεις στο διαδίκτυο (η πρώτη στην ιστοσελίδα «Ποίηση και Λογοτεχνία»:
η δεύτερη στο ψηφιακό περιοδικό «Διάθεση»: http://parathyrostaoneira.blogspot.gr/2012/12/10-2012-12-18.html),
η τέταρτη στην ιστοσελίδα «koukidaki»:
η πέμπτη στην ιστοσελίδα «Αυλόγυρος»:
η έκτη στο ηλεκτρονικό περιοδικό «BOOK TOUR»:
η έβδομη στην ιστοσελίδα «koukidaki»:
η όγδοη στο διαδικτυακό περιοδικό «Fractal»:
η ένατη στην ιστοσελίδα «koukidaki»:   
και οκτώ στο ραδιόφωνο (μία στο ράδιο «Κιβωτός» των Σερρών: http://parathyrostaoneira.blogspot.gr/2012/01/1122011.html,
τρεις στο «Ράδιο 1 Μαγνησία» του Βόλου: http://parathyrostaoneira.blogspot.gr/2012/10/6-2012-1_22.html, τρεις στην «ΕΡΑ» Βόλου και μία στο ράδιο «Μαρκόνι» Βόλου).
   Τον Απρίλιο του 2015 επισκέφτηκε πέντε σχολεία του Νομού Μαγνησίας, συμμετέχοντας εθελοντικά στη δράση του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου (Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα – IBBY): «Ακτιβιστές Αναγνώστες – Διαβάζω στην πόλη, για την  πόλη».
   Τα τελευταία χρόνια πήρε μέρος σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και εκδηλώσεις και έλαβε τιμητικές διακρίσεις, επαίνους, μετάλλια και βραβεία.


Τιμητικές Διακρίσεις -Έπαινοι -Μετάλλια -Βραβεία:

   - 2008 Α΄ Έπαινος στο διήγημα: «Μια γυναίκα, μια Πατρίδα, μια Κληρονομιά» από την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος.
   - 2009 Έπαινος στους ΚΔ΄ Πανελλήνιους Δελφικούς Αγώνες Ποίησης για το ποίημα: «Η κραυγή ενός μικρού παιδιού» από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.
   - 3ο Βραβείο στα ποιήματα: «Διδάγματα του βυθού» και «Για τον αγρότη» από το «Ωδείο Φουντούλη» στο Βόλο.
   - 2010 Τιμητική Διάκριση στο ποίημα: «Ο κόσμος των άστρων» από την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος. 
   - 3ο Βραβείο για το διήγημα: «Λουλούδι ευωδιαστό στον κήπο της Μεσογείου» από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων της Αθήνας.
   - Έπαινος και Τιμητική συμμετοχή στο διήγημα: «Μια σημαντική αποστολή» από την Εταιρεία Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου. 
   - Έπαινος στους ΚΕ΄ Πανελλήνιους Δελφικούς Αγώνες Ποίησης για το ποίημα: «Στην κοιλάδα των ωραίων αγαλμάτων» από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.
   - Τιμητική Διάκριση στο ποίημα : «Η γύρη του πονεμένου πρόσφυγα» (με θέμα την Προσφυγιά) από τον Δήμο Χορτιάτη. 
   - Έπαινος στο διήγημα: «Κάτω από τον ήλιο» από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διοτίμα και Μούσες» στο Βόλο. 
   - 1ο Βραβείο μικρής ποιητικής συλλογής με τίτλο: «Δέκα σκάλες προς τον ουρανό» από τον Διεθνή Πολιτιστικό Οργανισμό: «Το Καφενείο των Ιδεών» που εδρεύει στη Σαλαμίνα. 
   - 3ο Βραβείο στο ποίημα: «Αυτογνωσία» από το Ωδείο Φουντούλη στο Βόλο. 
   - 2ο Βραβείο στο λαογραφικό διήγημα: «Το αλμυρότερο δάκρυ» και Έπαινος στο ποίημα: «Ήθελα να πω δυο λέξεις» από το πολιτιστικό περιοδικό «Δευκαλίων ο Θεσσαλός». 
   - 2ο Βραβείο στη νουβέλα: «Η άγνωστη ιστορία του Στέλιου Ιγνατιάδη» από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.
   - Τον μοναδικό έπαινο στο πεζογράφημα (παιδικό μυθιστόρημα): «Το νησί και το αθάνατο νερό» από τον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός».  
   - 2011 1ο Μετάλλιο σε επιστολή αγάπης από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διοτίμα και Μούσες» στο Βόλο.
   - Δίπλωμα πρόκρισης στους ΚΣΤ΄ Πανελλήνιους Δελφικούς Αγώνες Ποίησης για το ποίημα: «Στην καταδικασμένη πόλη» από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.   
   - 2ο Μετάλλιο στο διήγημα: «Στη χαράδρα» και 3ο Μετάλλιο στο παιδικό διήγημα: «Ο Ντόναλντ ξέρει τι κάνει…» από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διοτίμα και Μούσες».
   - Τιμητική Διάκριση στο διήγημα: «Τα θλιμμένα βράχια» από τον Δήμο Βέροιας και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Ημαθίας.  
   - 2ο Βραβείο στο ιστορικό αφήγημα: «Οι κύκλοι του φωτός και της ελευθερίας» από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων της Αθήνας.
   - 2ο Βραβείο στα ποιήματα: «Ερωτικά φεγγάρια του χειμώνα», «Το αιώνιο δαχτυλίδι» και «Τα ερείπια της μνήμης» από το Ωδείο Φουντούλη.
   - 2ο Βραβείο στο ελευθερόστιχο ποίημα: «Ο όρκος» και 3ο Βραβείο ποιητικής συλλογής σε διαφορετικές ποιητικές φόρμες από το λογοτεχνικό περιοδικό «Κελαινώ».
   - Βραβείο αφιερωμένο στον αρχαίο λυρικό Ιβύκο για το ποίημα: «Η μάνα όλης της ανθρωπότητας· η ελπίδα» από την Αμφικτυονία Ελληνισμού.
   - 2ο Bραβείο στο κοινωνικοπολιτικό διήγημα: «Μία αναπάντητη ερώτηση» από το πολιτιστικό περιοδικό «Δευκαλίων ο Θεσσαλός».
   - 2ο Bραβείο στο ποίημα: «Της θάλασσας τραγούδι» από το πολιτιστικό περιοδικό «Δευκαλίων ο Θεσσαλός».
   - 3ο Bραβείο στο δοκίμιο: «Η έλξη του εφήμερου και ο καθαγιασμός της αιωνιότητας» από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.
   - 2012 3ο Βραβείο Ελεύθερης Ποιητικής Έκφρασης στο ποίημα: «Αθάνατο θα μείνει τ’ όνομά του» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πελασγίας Φθιώτιδας.
   - Α΄ Έπαινος  για το ποίημα: «Φυλλορρόημα ψυχής» από τον Σύλλογο Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας στο Βόλο.   
   - Α΄ Έπαινος στο ποίημα: «Στου στίχου το άγγιγμα σπαρταρούσε» από την Εταιρεία Τεχνών, Επιστήμης & Πολιτισμού Κερατσινίου.
   - 2013 Αριστείο στο διήγημα: «Ένα κλωνί βασιλικό» και στο ποίημα: «Χαίρε ωραία νύμφη του Αιγαίου!» από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων της Αθήνας.
   - 1ο  Βραβείο παιδικού παραμυθιού για το βιβλίο: «Το νησί και το αθάνατο νερό» από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων της Αθήνας.
   - 2ο Βραβείο στο δοκίμιο: «Η συντροφικότητα ως παράγοντας ανάπτυξης των υγιών δυνάμεων μιας κοινωνίας» από το λογοτεχνικό περιοδικό «Νέα Αριάδνη».   
   - 2014 Τιμητικό Βραβείο «Σαπφώ» για την ποιητική συλλογή: «Στον Έρωτα που πίνουν νέκταρ οι θνητοί» στον 1ο Παγκόσμιο Ποιητικό Διαγωνισμό «Μανώλης Αλυγιζάκης».
   - 2015 Έπαινος για το ποίημα: «Άνθρωποι και όνειρα» από το λογοτεχνικό περιοδικό «Κελαινώ».
   - Έπαινος στους Λ΄ Πανελλήνιους Δελφικούς Αγώνες Ποίησης για το ποίημα: «Για μια άνοιξη που εκκρεμεί όσο υπάρχει άνθρωπος πονεμένος…» από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.
   - 2ο  Βραβείο στον Δ΄ Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό «Καισάριος Δαπόντες» του Δήμου Σκοπέλου.
   - 2016 Τιμητικό Βραβείο «Αρχίλοχος» για την ποιητική συλλογή: «Της αγάπης ο απέραντος ωκεανός» στον 1ο Παγκόσμιο Ποιητικό Διαγωνισμό «Κ. Π. Καβάφης».
   - Βραβείο για το βιβλίο «Τα μυστικά της Θεόπετρας» στον διαγωνισμό βιβλίου του λογοτεχνικού περιοδικού «Κελαινώ».
   - 2017  Βραβείο για το βιβλίο «Τα μυστικά της Θεόπετρας» στον διαγωνισμό βιβλίου του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων της Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.).
   - Έπαινος για το μυθιστόρημα: «Το χαλί του Ουσάκ» από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.


Έργα-συμμετοχές:

   - Το 2009 συμμετείχε στην ανθολογία «Ποίηση και Ζωγραφική», η οποία εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο «Υδρόγειος» και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τον Πολιτισμό «Αργοναύτες», με το ποίημα: «Η όραση των αγαθών».
   - Τον Απρίλιο του 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο ποιητικό βιβλίο του με τίτλο: «Παράθυρο στα όνειρα» (αυτοέκδοση), η οποία έλαβε τον Νοέμβρη του 2010 βραβείο στον διαγωνισμό βιβλίου που διοργάνωσε «Το Καφενείο των Ιδεών» στη Σαλαμίνα.
   - Το 2011 συμμετείχε στις συλλογές: «Επιστολή Αγάπης» και «Διηγήματα -  Παιδική Λογοτεχνία - Ποιήματα», οι οποίες εκδόθηκαν από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διοτίμα και Μούσες», με το διήγημα: «Στη χαράδρα» και το παιδικό διήγημα: «Ο Ντόναλντ ξέρει τι κάνει…», και σε μία Ανθολογία Ποίησης – Διηγήματος (Ζ΄ Τόμος: Σύγχρονοι Έλληνες Λογοτέχνες  με αφιέρωμα στη Θεσσαλία) που εκδόθηκε από την Πολιτιστική Συνεργασία και περιέχει το διήγημα: «Η θάλασσα που μας ενώνει» και τα ποιήματα: «Ο όρκος» και «Η θλίψη του τοπίου».
   - Το 2012 συμμετείχε στην έκδοση της Αμφικτυονίας Ελληνισμού για τον Γ΄ Παγκόσμιο Ποιητικό Διαγωνισμό με θέμα: «Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο» και με το ποίημά του: «Η μάνα όλης της ανθρωπότητας· η ελπίδα», στην ανθολογία: «Αλμανάκ, Βραβείων Ανθός 2011, Σειρά:  Σύγχρονοι Έλληνες Δημιουργοί» από τις εκδόσεις «Ίανθος» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Καφενείο των Ιδεών», με δύο ποιήματα του με τίτλο: «Οι παραμένοντες» και «Μια συνηθισμένη ιστορία», και στο Λεύκωμα: «Όταν η Ποίηση συναντά… τη ζωγραφική», έκδοση του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, με το ποίημα: «Η Νεράϊδα του Παλαιόκαστρου».  
   - Τον Ιούλιο του 2012 κυκλοφόρησε από τον Εκδοτικό Οίκο «Ήρα Εκδοτική» στο Βόλο το παιδικό βιβλίο του με τίτλο: «Το νησί και το αθάνατο νερό».
   - Τον Ιανουάριο του 2013 συμμετείχε σε ψηφιακό βιβλίο (e-book) των Εκδόσεων Σαΐτα με θέμα: «Το ταξίδι ενός χαρτονομίσματος», μ’ ένα διήγημα με τίτλο: «Και τα χαρτονομίσματα έχουν ψυχή και καρδιά!».     
   - Τον Φεβρουάριο του 2013 κυκλοφόρησε από τον Εκδοτικό Οίκο «Ήρα Εκδοτική» στο Βόλο η συλλογή σύντομων πεζογραφημάτων με τίτλο: «Η θάλασσα που μας ενώνει».
   - Τον Μάρτιο του 2013 κυκλοφόρησε από τον Εκδοτικό Οίκο «Ήρα Εκδοτική» στο Βόλο μία εικονογραφημένη ιστορία για παιδιά με τίτλο: «Μία σημαντική αποστολή».
   -  Τον Ιούνιο του 2013 συμμετείχε στο συλλογικό έργο: «Βιογραφικό Λεξικό Ελλήνων Συγγραφέων» από τις εκδόσεις «Ωρίωνας».
   - Το 2014 συμμετείχε στη Δοκιμιακή μελέτη και Ανθολογία της Παναγιώτας Χριστοπούλου-Ζαλώνη: «Ο Ελληνικός Στίχος» (και η εξέλιξη του από τον 10ο αιώνα μέχρι σήμερα), από τις εκδόσεις Αγγελάκη, μ’ ένα ποίημά του με τίτλο: «Πικρές αλήθειες».
   - Τον Ιούλιο του 2015 κυκλοφόρησε το δεύτερο ποιητικό βιβλίο του με τίτλο: «Τριάντα σταγόνες τ’ ουρανού και Η φλεγόμενη πόλη» (αυτοέκδοση).
   - Τον Ιούλιο του 2015 συμμετείχε στο «Ανθολόγιο Ποιήσεως» των εκδόσεων Όστρια, με τρία ποιήματά του με τίτλους: «Δυο χέρια που οδηγούν τους πόθους», «Των ματιών ο φάρος προσκυνά» και «Ερωτικό».  
   -  Τον Δεκέμβριο του 2015 συμμετείχε στο άλμπουμ της Ομαδικής Διεθνούς Έκθεσης Τεχνών (Cosmos-ΓΗ-ΟΥΡΑΝΟΙ) στη Θεσσαλονίκη, με τέσσερα ποιήματά του με τίτλους: «Αναρωτιέμαι…», «Κοιτώντας τη φωτογραφία σου», «Έπαψα πια…» και «Μοιράζομαι τα χρώματα».
   -  Το 2015 συμμετείχε στην «Κυπριακή Φιλολογική Πρωτοχρονιά 2015», (Ετήσια Λογοτεχνική Έκδοση) του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος, με τα ποιήματά του: «Της Κύπρου το πορφυρό ηλιοβασίλεμα», «Η οργή του πληγωμένου ουρανού» και «Το μαρτυρικό νησί της Αφροδίτης», στην «Εγκυκλοπαίδεια Γραμμάτων και Τεχνών», έκδοση της Αμφικτυονίας Ελληνισμού, Θεσσαλονίκη, με το βιογραφικό του και ένα απόσπασμα από το διήγημά του με τίτλο: «Ο έρωτας του ζωγράφου», και στο ανθολόγιο ποίησης (Ημερολόγιο 2016) «Αχ! Έρωτα…» των εκδόσεων Βεργίνα, με δύο ποιήματά του στις 14-15 Μαρτίου.
   - Τον Δεκέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε από τον Εκδοτικό Οίκο «Δυάς Εκδοτική» ένα ταξίδι γνώσεων για παιδιά με θέμα την προϊστορία και με τίτλο: «Τα Μυστικά της Θεόπετρας».
   -  Το 2016 συμμετείχε στο ανθολόγιο ποίησης (Ημερολόγιο 2017) «Αχ! Έρωτα…» των εκδόσεων Βεργίνα, με δύο ποιήματά του στις 13  Μαρτίου και 25 Νοεμβρίου και στην «Κυπριακή Φιλολογική Πρωτοχρονιά 2016», (Ετήσια Λογοτεχνική Έκδοση) του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος, με το διήγημά του: «Χαραγμένος στο σκοτάδι» και το ποίημά του: «Αποχωρισμός».  
   -  Το 2017 συμμετείχε στην ανθολογία διηγημάτων του εργαστηρίου γραφής στο Βόλο «Γραφής Tαξίδια…» των εκδόσεων Βάρφη, Θεσσαλονίκη, με το διήγημά του «Παράνομα χάδια».


Δημοσιεύσεις:

Σε περιοδικά και εφημερίδες:

-         Εφημερίδα «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ», φύλλο 59, Απρίλιος – Μάιος – Ιούνιος 2008, σελ. 14, ένα ποίημα με τίτλο «Ξέχωροι τόποι, δυνατές ψυχές».
-         Εφημερίδα «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ», φύλλο 60, Ιούλιος – Αύγουστος – Σεπτέμβριος 2008, σελ. 7, ένα ποίημα με τίτλο «Τυφλή απόφαση».
-         Περιοδικό «ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ», τεύχος 18, Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2008, σελ. 61, ένα ποίημα με τίτλο «Ο Ύμνος του Εξωτερικού Φρουρού».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ», τεύχος 183, Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2008, σελ. 673-674, ένα ποίημα με τίτλο «Κρυφές συνομιλίες στ’ άγνωστο». 
-         Εφημερίδα «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ», φύλλο 61, Οκτώβριος – Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2008, σελ. 12, ένα ποίημα με τίτλο «Χλωμή προσφυγοπούλα».
-         Περιοδικό «ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ», τεύχος 20, Ιανουάριος – Μάρτιος 2009, σελ. 49-50, ένα διήγημα με τίτλο «Μαυροντυμένα όνειρα».
-         Εφημερίδα «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ», φύλλο 62, Ιανουάριος – Φεβρουάριος – Μάρτιος 2009, σελ. 13, ένα ποίημα με τίτλο «Τα σκονισμένα γράμματα θρηνούν».
-         Εφημερίδα «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ», φύλλο 63, Απρίλιος – Μάιος- Ιούνιος 2009, σελ. 11 ένα διήγημα με τίτλο «Το παραμύθι που γλίτωσε από τις φλόγες» και σελ. 10 ένα ποίημα με τίτλο «Η μεταμόρφωση».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ», τεύχος 186, Μάης – Ιούνης 2009, σελ. 997, ένα διήγημα με τίτλο «Η θάλασσα που μας ενώνει».
-         Εφημερίδα «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ», φύλλο 64, Ιούλιος – Αύγουστος – Σεπτέμβριος 2009, σελ. 11, ένα διήγημα με τίτλο «Μία χαμένη σελίδα από το παρελθόν μας».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΜΟΥΣΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», τεύχος 16, Οκτώβριος – Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2009, σελ. 54, ένα διήγημα με τίτλο «Η θάλασσα που μας ενώνει».
-         Εφημερίδα «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ», φύλλο 65, Οκτώβριος – Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2009, σελ. 11, ένα διήγημα (σε 2η συνέχεια) με τίτλο «Μία χαμένη σελίδα από το παρελθόν μας».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΜΟΥΣΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», τεύχος 17, Ιανουάριος – Φεβρουάριος – Μάρτιος 2010, σελ. 52, ένα ποίημα με τίτλο «Η πληγωμένη κόρη».
-         Εφημερίδα «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ», φύλλο 66, Ιανουάριος – Φεβρουάριος – Μάρτιος 2010, σελ. 17, ένα διήγημα (σε 3η συνέχεια) με τίτλο «Μία χαμένη σελίδα από το παρελθόν μας».
-         Εφημερίδα «ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ», φύλλο 43, Φεβρουάριος – Μάρτιος 2010, σελ. 3, ένα ποίημα με τίτλο «Η οργή του πληγωμένου ουρανού».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ», τεύχος 191, Μάρτης – Απρίλης 2010, σελ. 54-55, ένα διήγημα με τίτλο «Ο έρωτας του ζωγράφου».
-         Λογοτεχνικό – Πολιτιστικό Περιοδικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός», τεύχος 28, Μάρτιος – Απρίλιος – Μάιος 2010, σελ. 129, ένα ποίημα με τίτλο «Στην κοιλάδα των ωραίων αγαλμάτων».
-         Εφημερίδα «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ», φύλλο 67, Απρίλιος – Μάιος – Ιούνιος 2010, σελ. 8, ένα ποίημα με τίτλο «Ξένος· κοινωνός του τόπου».
-         Εφημερίδα «ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ», φύλλο 45, Μάιος 2010, σελ. 6, ένα διήγημα με τίτλο «Η θάλασσα που μας ενώνει».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΜΟΥΣΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», τεύχος 18, Απρίλιος – Μάιος – Ιούνιος 2010, σελ. 22-23, ένα διήγημα με τίτλο «Στην πλατεία των ηρώων».
-         Λογοτεχνικό – Πολιτιστικό Περιοδικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός», τεύχος 29, Ιούνιος – Ιούλιος – Αύγουστος 2010, σελ. 48-49 ένα διήγημα με τίτλο «Μαυροντυμένα όνειρα», σελ. 36 ένα ποίημα με τίτλο «Σε όσους αντίκρισαν το θαύμα», σελ. 44 ένα ποίημα με τίτλο «Ο Ιππότης του φωτός» και σελ. 60 ένα ποίημα με τίτλο «Για τον αγρότη».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΜΟΥΣΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», τεύχος 19, Ιούλιος – Αύγουστος – Σεπτέμβριος 2010, σελ. 44, ένα ποίημα με τίτλο «Στην κοιλάδα των ωραίων αγαλμάτων».
-         Εφημερίδα «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ», φύλλο 68, Ιούλιος – Αύγουστος – Σεπτέμβριος 2010, σελ. 6, ένα ποίημα με τίτλο «Αγαπημένα πρόσωπα ξαναζωντανεύουν».
-         Λογοτεχνικό – Πολιτιστικό Περιοδικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός», τεύχος 30, Σεπτέμβριος – Οκτώβριος- Νοέμβριος 2010, σελ. 73-74 ένα διήγημα με τίτλο «Κάτω από τον ήλιο», σελ. 42 ένα ποίημα με τίτλο «Το Ναυάγιο» και σελ. 72 ένα ποίημα με τίτλο «Παραμυθένια χώρα».
-         Εφημερίδα «ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ», φύλλο 50, Νοέμβριος 2010, σελ. 2, ένα ποίημα με τίτλο «Το μαρτυρικό νησί της Αφροδίτης».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΜΟΥΣΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», τεύχος 20, Οκτώβριος – Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2010, σελ. 38-39 ένα διήγημα με τίτλο «Ο ήρωας νικά», σελ. 45 ένα διήγημα με τίτλο «Κοκκινολαίμης ο ερωτοποιός», σελ. 25 ένα ποίημα με τίτλο «Η κραυγή ενός μικρού παιδιού» και σελ. 31 ένα ποίημα με τίτλο «Αυτογνωσία».
-         Εφημερίδα «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ», φύλλο 69, Οκτώβριος – Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2010, σελ. 14, ένα ποίημα με τίτλο «Η γύρη του πονεμένου πρόσφυγα».
-         Εφημερίδα «ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ», φύλλο 51, Δεκέμβριος 2010, σελ. 4, ένα διήγημα με τίτλο «Λουλούδι ευωδιαστό στον κήπο της Μεσογείου».
-         Εφημερίδα «ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ», φύλλο 52, Ιανουάριος 2011, σελ. 5, ένα ποίημα με τίτλο «Της Κύπρου το πορφυρό ηλιοβασίλεμα».
-         Λογοτεχνικό – Πολιτιστικό Περιοδικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός», τεύχος 31, Δεκέμβριος 2010 - Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2011, σελ. 86-87 ένα διήγημα με τίτλο «Το αλμυρότερο δάκρυ» και σελ. 93 ένα ποίημα με τίτλο «Ήθελα να πω δυο λέξεις».
-         Εφημερίδα «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ», φύλλο 70, Ιανουάριος – Φεβρουάριος – Μάρτιος 2011, σελ. 14, ένα διήγημα με τίτλο «Το αλμυρότερο δάκρυ».
-         Λογοτεχνικό – Πολιτιστικό Περιοδικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός», τεύχος 32, Μάρτιος – Απρίλιος- Μάιος 2011, σελ. 77-78 ένα διήγημα με τίτλο «Μαθήματα πίστης και ηρωισμού», σελ. 36 ένα ποίημα με τίτλο «Η προδομένη χώρα» και σελ. 103 ένα ποίημα με τίτλο «Στον καινούργιο ποιητή».
-         Εφημερίδα «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ», φύλλο 71, Απρίλιος – Μάιος – Ιούνιος 2011, σελ. 14, ένα διήγημα με τίτλο «Η παράξενη ιστορία του αλόγου» και ένα άρθρο με τίτλο «Η θάλασσα του Κώστα Βάρναλη».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ», τεύχος 199, Ιούλιος – Αύγουστος 2011, σελ. 273- 274, ένα διήγημα με τίτλο «Θέλω να με δεις μ’ άλλο βλέμμα».
-         Λογοτεχνικό – Πολιτιστικό Περιοδικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός», τεύχος 33, Ιούνιος – Ιούλιος – Αύγουστος 2011, σελ. 84-85 ένα διήγημα με τίτλο «Το ίδιο ξημέρωμα» και σελ. 85 ένα ποίημα με τίτλο «Σε μια θέαση Αυγουστιάτικης Πανσελήνου».
-         Εφημερίδα «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ», φύλλο 72, Ιούλιος – Αύγουστος – Σεπτέμβριος 2011, σελ. 12, ένα διήγημα με τίτλο «Κάτω από τον ήλιο».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΜΟΥΣΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», τεύχος 23, Ιούλιος – Αύγουστος – Σεπτέμβριος 2011, σελ. 32 ένα ποίημα με τίτλο «Η νοσταλγία της μικρής σταλαγματιάς» και ένα άλλο με τίτλο «Σε μια θέαση Αυγουστιάτικης Πανσελήνου».
-         Λογοτεχνικό – Πολιτιστικό Περιοδικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός», τεύχος 34, Σεπτέμβριος – Οκτώβριος – Νοέμβριος 2011, σελ. 73-74 ένα διήγημα με τίτλο «Μια γυναίκα, μια Πατρίδα, μια κληρονομιά» και σελ. 42 ένα ποίημα με τίτλο «Στις  στάχτες των καιρών».
-         Εφημερίδα «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ», φύλλο 73, Οκτώβριος – Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2011, σελ. 14-15, ένα διήγημα με τίτλο «Τα θλιμμένα βράχια».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΜΟΥΣΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», τεύχος 24, Οκτώβριος – Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2011, σελ. 25-28 ένα διήγημα με τίτλο «Το ματωμένο φόρεμα» και σελ. 44 ένα ποίημα με τίτλο «Ο όρκος».
-         Λογοτεχνικό – Πολιτιστικό Περιοδικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός», τεύχος 35, Δεκέμβριος 2011 - Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2012, σελ. 67-69 ένα διήγημα με τίτλο «Μία αναπάντητη ερώτηση» και σελ. 63 ένα ποίημα με τίτλο «Της θάλασσας τραγούδι».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ», τεύχος 202, Γενάρης – Φλεβάρης 2012, σελ. 95, ένα ποίημα με τίτλο «Στον καινούργιο ποιητή».
-         Εφημερίδα «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ», φύλλο 74, Ιανουάριος – Φεβρουάριος – Μάρτιος 2012, σελ. 14, δύο ποιήματα, το ένα  με τίτλο «Η παλιά πόλη» και το άλλο με τίτλο «Δεν σας έγραψε ποτέ η ιστορία».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Νέα Αριάδνη», τεύχος 73, Ιανουάριος – Φεβρουάριος – Μάρτιος 2012, σελ. 22, ένα ποίημα με τίτλο «Η πληγωμένη κόρη».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΜΟΥΣΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», τεύχος 25, Ιανουάριος – Φεβρουάριος – Μάρτιος 2012, σελ. 34 ένα απόσπασμα μυθιστορήματος με τίτλο «Η επιστροφή του πειρατή Μπρατσέρα», σελ. 40 ένα ποίημα με τίτλο «Στις στάχτες των καιρών» και σελ. 41 ένα ποίημα με τίτλο «Η μάνα όλης της ανθρωπότητας· η ελπίδα».
-         Λογοτεχνικό – Πολιτιστικό Περιοδικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός», τεύχος 36, Μάρτιος - Απρίλιος – Μάιος 2012, σελ. 88-89 ένα διήγημα με τίτλο «Μια γυναίκα, μια Πατρίδα, μια κληρονομιά» και σελ. 98 ένα ποίημα με τίτλο «Η προδομένη χώρα».
-         Εφημερίδα «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ», φύλλο 75, Απρίλιος – Μάιος – Ιούνιος 2012, σελ. 7 ένα ποίημα με τίτλο «Φυλλορρόημα ψυχής» και σελ. 14 ένα διήγημα με τίτλο «Η ιστορία της πέτρας».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Νέα Αριάδνη», τεύχος 74, Απρίλιος – Μάιος – Ιούνιος 2012, σελ. 68 ένα ποίημα με τίτλο «Η μάνα όλης της ανθρωπότητας· η ελπίδα».
-         Κυπριακή εφημερίδα «Αλήθεια», φύλλο 13780 της Τρίτης 31. 7. 2012, στο «ΑΝΕΜΟΛΟΓΙΟ», σελ. 31 μία κριτική για τη συλλογή διηγημάτων του Άθω Χατζηματθαίου «Άσε τη ζωή ν' αποφασίσει».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΜΟΥΣΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», τεύχος 26, Απρίλιος – Μάιος – Ιούνιος 2012, σελ. 28 ένα ποίημα με τίτλο «Άνοιξη».
-          Λογοτεχνικό – Πολιτιστικό Περιοδικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός», τεύχος 37, Ιούνιος - Ιούλιος – Αύγουστος 2012, σελ. 51-52 ένα δοκίμιο με τίτλο «Η έλξη του εφήμερου και ο καθαγιασμός της αιωνιότητας».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Νέα Αριάδνη», τεύχος 75, Ιούλιος – Αύγουστος – Σεπτέμβριος 2012, σελ. 20-21 ένα διήγημα με τίτλο «Μια αναπάντεχη συνάντηση».
-         Εφημερίδα «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ», φύλλο 77, Οκτώβριος – Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2012, σελ. 14 ένα διήγημα με τίτλο «Μία αναπάντητη ερώτηση».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Νέα Αριάδνη», τεύχος 76, Οκτώβριος – Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2012, σελ. 33 ένα ποίημα με τίτλο «Ποίημα της καρδιάς».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΜΟΥΣΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», τεύχος 28, Οκτώβριος – Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2012, σελ. 31 δύο ποιήματα, το ένα με τίτλο «Τόση ομορφιά που έχει αυτή η γη…» και το άλλο με τίτλο «Οι κουρασμένοι άνθρωποι».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ», τεύχος 209, Μάρτης – Απρίλης 2013, σελ. 134-135, ένα διήγημα με τίτλο «Μια αναπάντεχη συνάντηση».
-         Λογοτεχνικό – Πολιτιστικό Περιοδικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός», τεύχος 39, Ιανουάριος - Φεβρουάριος – Μάρτιος 2013, σελ. 27-28 ένα διήγημα με τίτλο «Μαθήματα πίστης και ηρωισμού».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΜΟΥΣΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», τεύχος 29, Ιανουάριος – Φεβρουάριος – Μάρτιος 2013, σελ. 25-26 ένα διήγημα με τίτλο «Η μούσα επιστρέφει πάλι» και σελ. 51 ένα ποίημα με τίτλο «Νύφη των μυστικών ακρογιαλιών μας».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Νέα Αριάδνη», τεύχος 77, Ιανουάριος – Φεβρουάριος – Μάρτιος 2013, σελ. 42-43 ένα διήγημα με τίτλο «Η Επιστροφή» και σελ. 76 ένα ποίημα με τίτλο «Ήθελα να πω δυο λέξεις».
-         Λογοτεχνικό – Πολιτιστικό Περιοδικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός», τεύχος 40, Απρίλιος - Μάιος – Ιούνιος 2013, σελ. 91 ένα ποίημα με τίτλο «Στην καταδικασμένη πόλη».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΜΟΥΣΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», τεύχος 30,  Απρίλιος - Μάιος – Ιούνιος 2013, σελ. 35-36 ένα ποίημα με τίτλο «Ερωτήματα μιας προσδοκώμενης Ανάστασης».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Νέα Αριάδνη», τεύχος 78, Απρίλιος – Μάιος – Ιούνιος 2013, σελ. 56-58 ένα δοκίμιο με τίτλο «Η συντροφικότητα ως παράγοντας ανάπτυξης των υγιών δυνάμεων μιας κοινωνίας» και σελ. 83 ένα άτιτλο ποίημα.
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ», τεύχος 212, Σεπτέμβρης – Οκτώβρης 2013, σελ. 444 ένα ποίημα με τίτλο «Το αμάρτημα της ονειροπόλησης».
-         Λογοτεχνικό – Πολιτιστικό Περιοδικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός», τεύχος 41, Ιούλιος - Αύγουστος – Σεπτέμβριος 2013, σελ. 100 ένα διήγημα με τίτλο «Η μούσα επιστρέφει πάλι».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΜΟΥΣΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», τεύχος 31, Ιούλιος - Αύγουστος – Σεπτέμβριος 2013, σελ. 32 ένα ποίημα με τίτλο «Ατρόμητο κι υπέρλαμπρο φως» και σελ. 38-40 ένα διήγημα με τίτλο «Η ιστορία της πέτρας».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Κελαινώ», τεύχος 47, Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2013, σελ. 27 ένα ποίημα με τίτλο: «Οι κουρασμένοι άνθρωποι».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Νέα Αριάδνη», τεύχος 80, Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2013, σελ. 2 ένα ποίημα με τίτλο «Φεγγάρι γιορτινό».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΜΟΥΣΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», τεύχος 32, Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2013, σελ. 9 ένα δοκίμιο με τίτλο «Η συντροφικότητα ως παράγοντας ανάπτυξης των υγιών δυνάμεων μιας κοινωνίας».
-         Λογοτεχνικό – Πολιτιστικό Περιοδικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός», τεύχος 42, Οκτώβριος - Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2013, σελ. 74 ένα διήγημα με τίτλο «Μαυροντυμένα όνειρα» και σελ. 118 δύο άτιτλα ποιήματα.
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Κελαινώ», τεύχος 48, Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος 2014, σελ. 36 ένα παραμύθι για ενήλικες με τίτλο «Σαν παραμύθι».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΜΟΥΣΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», τεύχος 33, Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος 2014, σελ. 35 δύο ποιήματα με τίτλους: «Καλός στρατιώτης» και «Οι πατημασιές» και σελ. 39 ένα διήγημα με τίτλο «Η περγαμηνή».
-         Εφημερίδα «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ», φύλλο 82, Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος 2014, σελ. 14 ένα διήγημα με τίτλο «Η Ευθυμία».
-         Λογοτεχνικό – Πολιτιστικό Περιοδικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός», τεύχος 43, Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος 2014, σελ. 63 ένα ποίημα με τίτλο «Για τον αγρότη».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Νέα Αριάδνη», τεύχος 81, Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος 2014, σελ. 30 ένα ποίημα με τίτλο «Το πάθος».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ», τεύχος 216, Ιούλης – Αύγουστος - Σεπτέμβρης 2014, σελ. 269-270 ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους με τίτλο «Σαν παραμύθι».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Κελαινώ», τεύχος 49, Απρίλιος - Μάιος - Ιούνιος 2014, σελ. 32 ένα ποίημα με τίτλο «Η απώλεια της αρτιμέλειας».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΜΟΥΣΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», τεύχος 34,  Απρίλιος - Μάιος - Ιούνιος 2014, σελ. 16 ένα δοκίμιο με τίτλο: «Ποίηση: Πρωτόγονη προσευχή ή εξειδικευμένο αντικείμενο;» και δύο ποιήματα, το ένα στη σελ. 28 με τίτλο: «Λίγη μελαγχολία» και το άλλο στη σελ. 37 με τίτλο: «Να μην ξεχνάμε το παιδί».
-         Εφημερίδα «Η Θεσσαλία», φύλλο 35380 της Κυριακής 27-07-2014, σελ. 50 ένα διήγημα με τίτλο «Η θάλασσα που μας ενώνει».
-         Εφημερίδα «Η Θεσσαλία», φύλλο της Κυριακής 27-08-2014, σελ.  μία κριτική παρουσίαση για την εικονογραφημένη ιστορία για παιδιά της Έλενας Νταβλαμάνου: «Μπορώ και χωρίς αυτά».
-         Εφημερίδα «Η Θεσσαλία», φύλλο 35420 της Κυριακής 14-09-2014, σελ. 9 του ένθετου «Διαδρομές», μία κριτική παρουσίαση για την ποιητική ανθολογία του Κωνσταντίνου Παρδάλη: «Μολοτροτάρω».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Κελαινώ», τεύχος 50, Ιούλιος - Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2014, σελ. 12 ένα ποίημα με τίτλο «Στις στάχτες των καιρών».
-         Εφημερίδα «Η Θεσσαλία», φύλλο 35444 της Κυριακής 12-10-2014, σελ. 9 του ένθετου «Διαδρομές», μία κριτική παρουσίαση για την ποιητική συλλογή της Κατερίνας Βεργετάκη: «Φυλαχτό».
-         Εφημερίδα «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ», φύλλο 84, Ιούλιος - Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2014, σελ. 15 μία κριτική παρουσίαση για την ποιητική ανθολογία του Κωνσταντίνου Παρδάλη: «Μολοτροτάρω».
-         Εφημερίδα «Η Θεσσαλία», φύλλο της Παρασκευής 07-11-2014, σελ. 29 ένα κριτικό σημείωμα για το παιδικό βιβλίο του Διονύση Λεϊμονή: «Το δέκατο έβδομο κιβώτιο».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Νέα Αριάδνη», τεύχος 82, Απρίλιος - Μάιος - Ιούνιος 2014, σελ. 62-65 ένα διήγημα με τίτλο «Η Ευθυμία».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Νέα Αριάδνη», τεύχος 83, Ιούλιος - Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2014, σελ. 71-74 ένα διήγημα με τίτλο «Το παραμύθι που γλίτωσε απ’ τις φλόγες».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Κελαινώ», τεύχος 51, Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2014, σελ. 21 ένα ποίημα με τίτλο «Επαναπατρισμός».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ», τεύχος 218, Γενάρης – Φλεβάρης - Μάρτης 2015, σελ. 62 ένα ποίημα με τίτλο «Από τη χώρα των μεγάλων».
-          Λογοτεχνικό – Πολιτιστικό Περιοδικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός», τεύχος 44-45, Απρίλιος - Μάιος - Ιούνιος - Ιούλιος - Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2014, σελ. 146-147 ένα διήγημα με τίτλο «Η Ευθυμία» και σελ. 147 ένα ποίημα με τίτλο «Πετροκάραβο».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΜΟΥΣΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», τεύχος 35, Ιούλιος - Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2014, σελ. 47-48 ένα διήγημα με τίτλο: «Άγνωστος Προορισμός» και τρία ποιήματα, τα δύο στη σελ. 34 με τίτλους: «Επίκληση στη νύχτα» και «Ιστορία της γέννησης» και το τρίτο στη σελ. 35 με τίτλο: «Αυτό το καλοκαίρι».
-         Λογοτεχνικό – Πολιτιστικό Περιοδικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός», τεύχος 46, Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2014, σελ. 15-17 ένα άρθρο με τίτλο «Η εμφάνιση μιας σπάνιας ασθένειας» και σελ. 56 ένα ποίημα με τίτλο «Ο Ύμνος της Ντροπής».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Νέα Αριάδνη», τεύχος 84, Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2014, σελ. 19-21 ένα δοκίμιο με τίτλο «Η αξιοποίηση της φαντασίας στον τρόπο γραφής του ιστορικού διηγήματος» και σελ. 60 ένα ποίημα με τίτλο «Το πάθος».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Κελαινώ», τεύχος 52, Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος 2015, σελ. 21 ένα ποίημα με τίτλο «Πικρές αλήθειες».
-         Εφημερίδα «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ», φύλλο 86, Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος 2015, σελ. 13 ένα  απόσπασμα νουβέλας με τίτλο «Το χαλί του Ουσάκ».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Νέα Αριάδνη», Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος 2015, τεύχος 85, σελ. 28 ένα ποίημα με τίτλο «Η περιουσία μου».
-         Λογοτεχνικό – Πολιτιστικό Περιοδικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός», τεύχος 47, Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος 2015, σελ. 111 ένα ποίημα με τίτλο «Η μνήμη και η σοφία της ψυχής».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ», τεύχος 220, Ιούλης – Αύγουστος - Σεπτέμβρης 2015, σελ. 260-261 ένα ποίημα με τίτλο «Ο ήρωας».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Κελαινώ», τεύχος 53, Απρίλιος - Μάιος -Ιούνιος 2015, σελ. 14 ένα πεζογράφημα με τίτλο «Το ανολοκλήρωτο πορτρέτο» και σελ. 48 ένα απόσπασμα κριτικού σημειώματος για τη δοκιμιακή μελέτη και ανθολογία της Παναγιώτας Χριστοπούλου-Ζαλώνη: «Ο Ελληνικός στίχος και η εξέλιξή του από τον 10ο αιώνα μέχρι σήμερα».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Νέα Αριάδνη», Απρίλιος - Μάιος - Ιούνιος 2015, τεύχος 86, σελ. 40 ένα άτιτλο ποίημα.
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Κελαινώ», τεύχος 54, Ιούλιος - Αύγουστος -Σεπτέμβριος 2015, σελ. 22 ένα ποίημα με τίτλο «Οι θάλασσες όλο κι απομακρύνονται» και σελ. 31 ένα πεζογράφημα με τίτλο «Έλλειψη συναδελφικής αλληλεγγύης».  
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Νέα Αριάδνη», Ιούλιος - Αύγουστος -Σεπτέμβριος 2015, τεύχος 87, σελ. 38 ένα άτιτλο ποίημα.
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΜΟΥΣΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», τεύχος 37, Μάιος - Ιούνιος - Ιούλιος 2015, σελ. 35 ένα απόσπασμα νουβέλας με τίτλο «Το χαλί του Ουσάκ», σελ. 34 ένα άρθρο με τίτλο «Σκέψεις για τη φιλία» και τρία ποιήματα, στις σελ. 21, 22 και 33 με τίτλους: «Ένα κόκκινο άστρο απλώνει βροχή», «Δυο χέρια που οδηγούν τους πόθους» και «Λουλούδι αγιασμένο».
-         Λογοτεχνικό – Πολιτιστικό Περιοδικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός», διπλό τεύχος 47/48, Απρίλιος - Σεπτέμβριος 2015, σελ. 7-8 ένας χαιρετισμός για τη βράβευση του Θάνου Αθανασόπουλου και τρία ποιήματα, στις σελ. 82, 203 και 213 με τίτλους: «Κάθε νύχτα…», «Έπαψα πια» και «Ο Ύμνος της Ντροπής».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Νέα Αριάδνη», Οκτώβριος - Νοέμβριος -Δεκέμβριος 2015, τεύχος 88, σελ. 25 ένα ποίημα με τίτλο: «Η βροχή ήρθε ξαφνικά» και σελ. 92-93 ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους με τίτλο: «Σαν παραμύθι».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Κελαινώ», Οκτώβριος - Νοέμβριος -Δεκέμβριος 2015, τεύχος 55, σελ. 36-37 ένα ποίημα με τίτλο: «Η γύρη του πονεμένου πρόσφυγα».
-         Λογοτεχνικό – Πολιτιστικό Περιοδικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός», τεύχος 50, Οκτώβριος - Νοέμβριος -Δεκέμβριος 2015, σελ. 70 ένα ποίημα με τίτλο: «Καλημέρα με τα μάτια του έρωτα».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΜΟΥΣΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», τεύχος 38, Δεκέμβριος 2015 – Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2016, σελ. 21 και 22 δύο ποιήματα με τίτλους: «Ανεξίτηλη μνήμη» και «Άγνωστο η καρδιά με τι θα πιαστεί…».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Νέα Αριάδνη», τεύχος 89, Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος 2016, σελ. 42 ένα άτιτλο ποίημα.
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Κελαινώ», τεύχος 56, Ιανουάριος - Φεβρουάριος – Μάρτιος 2016, σελ. 22 ένα ποίημα με τίτλο: «Το καράβι άντεξε».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ», τεύχος 223, Απρίλης - Μάης - Ιούνης 2016, σελ. 122 ένα δοκίμιο με τίτλο: «Ποίηση: Πρωτόγονη προσευχή ή εξειδικευμένο αντικείμενο».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Νέα Αριάδνη», τεύχος 90, Απρίλιος - Μάϊος - Ιούνιος 2016, σελ. 11 ένα ποίημα με τίτλο: «Λουλούδι αγιασμένο».
-     Λογοτεχνικό – Πολιτιστικό Περιοδικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός», τεύχος 51, Ιανουάριος - Φεβρουάριος -Μάρτιος 2016, σελ. 179 ένα ποίημα με τίτλο: «Αισθησιακός ψίθυρος».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΜΟΥΣΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», τεύχος 39, σελ. 28 τρία ποιήματα με τίτλους: «Σε όσους η νύχτα έγινε μια ευκαιρία επίγνωσης του κόσμου…» και «Οι αλήθειες» και «Αθωότητα».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Νέα Αριάδνη», τεύχος 91, Ιούλιος - Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2016, σελ. 19 ένα ποίημα με τίτλο: «Ήθελα να πω δυο λέξεις».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Κελαινώ», τεύχος 58, Ιούλιος - Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2016, σελ. 23 ένα ποίημα με τίτλο: «Λίγες μονάχα σταγόνες έφερε η βροχή».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ», τεύχος 226, Γενάρης - Φλεβάρης - Μάρτης 2017, σελ. 68 δύο άτιτλα ποιήματα.
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Κελαινώ», τεύχος 59, Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2016, σελ. 25 ένα ποίημα με τίτλο: «Το αντιστάθμισμα του πόνου».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Νέα Αριάδνη», τεύχος 92, Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2016, σελ. 85-86 ένα διήγημα με τίτλο: «Ο ήρωας νικά».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ», τεύχος 227, Απρίλης - Μάης - Ιούνης 2017, σελ. 131 πέντε ποιήματα χαϊκού.
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΜΟΥΣΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», τεύχος 40, σελ. 18 ένα διήγημα με τίτλο: «Ταξίδι στον νέο κόσμο».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Κελαινώ», τεύχος 60, Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος 2017, σελ. 37 ένα ποίημα με τίτλο: «Η βροχή ήρθε ξαφνικά».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Νέα Αριάδνη», τεύχος 93, Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος 2017, σελ. 37 ένα ποίημα με τίτλο: «Ήθελα να πω δυο λέξεις».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Κελαινώ», τεύχος 61, Απρίλιος - Μάϊος - Ιούνιος 2017, σελ. 44 ένα ποίημα με τίτλο: «Λίγες μονάχα σταγόνες έφερε η βροχή».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Νέα Αριάδνη», τεύχος 94, Απρίλιος - Μάϊος - Ιούνιος 2017, σελ. 71 ένα ποίημα με τίτλο: «Ποίημα, ελιξίριο αθανασίας».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «Κελαινώ», τεύχη 62-63, Ιούλιος - Δεκέμβριος 2017, σελ. 21 ένα ποίημα με τίτλο: «Τώρα που σχόλασε η βροχή».
-         Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ», τεύχος 230, Γενάρης - Φλεβάρης - Μάρτης 2018, σελ. 38 ένα πεζογράφημα με τίτλο: «Ημερολόγιο εφηβικού έρωτος».


Σε ιστοσελίδες και ψηφιακά περιοδικά:

-         ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ (http://logotexnikesanafores.blogspot.com/), στις 12 Μαΐου 2010 τέσσερα ποιήματα με τίτλους: «Εσώκλειστοι ποιητές», «Ορισμοί και κρίσεις», «Ωφέλιμες ενθυμήσεις» και «Χειμερινές αγάπες», στις 14 Ιανουαρίου 2011 ένα διήγημα με τίτλο «Το αλμυρότερο δάκρυ», στις 18 Φεβρουαρίου 2012 ένα διήγημα με τίτλο «Τα θλιμμένα βράχια», στις 14 Μαΐου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Η ιστορία της γέννησης», στις 4 Αυγούστου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Ποίημα της καρδιάς».
-          Historical Reenactment (http://pyrasosthebai.blogspot.com/), στις 5 Σεπτεμβρίου 2010 ένα ποίημα με τίτλο «Θα μπορούσες να γνωρίζεις», στις 21 Μαρτίου 2011 ένα ποίημα με τίτλο «Όνειρα φυγής», στις 25 Μαρτίου 2011 ένα διήγημα με τίτλο «Μαθήματα πίστης και ηρωισμού».
-         ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ  (http://www.epoky.org/), ένα διήγημα με τίτλο «Η θάλασσα που μας ενώνει», ένα ποίημα με τίτλο «Της Κύπρου το πορφυρό ηλιοβασίλεμα», ένα ποίημα για την μαύρη επέτειο του 1974 με τίτλο «Κύμα της μνήμης θλιβερό».
-         Το Αποστακτήριο του Λόγου και της Τέχνης (http://www.apostaktirio.gr/), στις 27 Μαρτίου 2011 δύο ποιήματα με τίτλους «Η απάτη των χρωμάτων» και το «Το βαλς των αισθήσεων».
-         Διασπορική Λογοτεχνική Στοά (http://www.diasporic.org/), στις 5 Ιουνίου 2011 ένα διήγημα με τίτλο «Μαυροντυμένα όνειρα», στις 23 Ιουνίου 2011 ένα ποίημα με τίτλο «Η θλίψη του τοπίου», στις 7 Ιουλίου 2011 ένα ποίημα με τίτλο «Μείνε μακριά απ’ τη θάλασσα»,  στις 18 Ιουλίου 2011 ένα ποίημα με τίτλο «Στην καταδικασμένη πόλη», στις 17 Αυγούστου 2011 ένα διήγημα με τίτλο «Το ίδιο ξημέρωμα», στις 23 Σεπτεμβρίου 2011 ένα δοκίμιο με τίτλο «Ο έρωτας του ζωγράφου», στις 18 Νοεμβρίου 2011 ένα διήγημα με τίτλο «Η ιστορία της πέτρας», στις 25 Νοεμβρίου 2011 ένα διήγημα με τίτλο «Τα θλιμμένα βράχια», στις 30 Δεκεμβρίου 2011 ένα διήγημα με τίτλο «Απροσδόκητο αεροπορικό ταξίδι», στις 20 Ιανουαρίου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Αιώνια Αρραβωνιαστικιά», στις 30 Ιανουαρίου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Της ηλιαχτίδας η ανέλπιστη χαρά», στις 15 Φεβρουαρίου 2012 ένα διήγημα με τίτλο «Το κλειδί της χαμένης ευτυχίας», στις 28 Φεβρουαρίου 2012 ένα διήγημα με τίτλο «Μια αναπάντητη ερώτηση», στις 21      Μαρτίου 2012 ένα ποίημα για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης με τίτλο «Ο δρομέας», στις 25 Μαρτίου 2012 ένα διήγημα με τίτλο «Μαθήματα πίστης και ηρωισμού», στις 28 Μαρτίου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Άνοιξη», στις 14 Απριλίου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Ερωτηματικά μιας προσδοκώμενης Ανάστασης», στις 12 Μαΐου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Η ιστορία της γέννησης», στις 6 Ιουνίου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Προσκυνητής Αγάπης», στις 17 Αυγούστου 2012 ένα διήγημα με τίτλο «Μια αναπάντεχη συνάντηση», στις 12 Νοεμβρίου 2012 ένα δοκίμιο με τίτλο «Η έλξη του εφήμερου και ο καθαγιασμός της αιωνιότητας», στις 13 Σεπτεμβρίου 2013 ένα δοκίμιο με τίτλο «Η συντροφικότητα ως παράγοντας ανάπτυξης των υγιών δυνάμεων μιας κοινωνίας», στις 8 Μαρτίου 2014 ένα ποίημα με τίτλο «Μνήμες καρδιάς», στις 3 Ιουνίου 2014 ένα διήγημα με τίτλο «Η παράξενη ιστορία του αλόγου», στις 6 Ιουνίου 2014 ένα διήγημα με τίτλο «Τι θα μπορούσε να μας πει ένα παιδί;», στις 7 Σεπτεμβρίου 2014 ένα ποίημα με τίτλο «Αιώνια Δίψα», στις 20 Φεβρουαρίου 2015 ένα ποίημα με τίτλο «Οι θάλασσες όλο κι απομακρύνονται», στις 27 Φεβρουαρίου 2015 ένα ποίημα με τίτλο «Λίγες μονάχα σταγόνες έφερε η βροχή», στις 17 Απριλίου 2015 ένα ποίημα με τίτλο «Των αστεριών ο νόμος».
-         Λογοτεχνικό Club (http://www.logoclub.gr/), στις 28 Νοεμβρίου 2011 ένα διήγημα με τίτλο «Κοκκινολαίμης ο ερωτοποιός», στις 2 Δεκεμβρίου 2011 ένα ποίημα με τίτλο «Ο όρκος», στις 10 Δεκεμβρίου 2011 ένα διήγημα με τίτλο «Το ματωμένο φόρεμα», στις 16 Δεκεμβρίου 2011 ένα διήγημα με τίτλο «Μία σημαντική αποστολή», στις 14 Ιανουαρίου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Αιώνια Αρραβωνιαστικιά», στις 28 Ιανουαρίου 2012 ένα διήγημα με τίτλο «Το κλειδί της χαμένης ευτυχίας» και ένα ποίημα με τίτλο «Της ηλιαχτίδας η αιώνια χαρά», στις 12 Μαΐου 2012 ένα διήγημα με τίτλο «Το μεγάλο μυστικό», στις 3 Νοεμβρίου 2012 ένα δοκίμιο με τίτλο «Η έλξη του εφήμερου και ο καθαγιασμός της αιωνιότητας», στις 4 Νοεμβρίου 2012 ένα απόσπασμα από το παιδικό βιβλίο: «Το νησί και το αθάνατο νερό».
-         Τάδε έφη Έφη (http://tadeefi.wordpress.com/) στις 16 Δεκεμβρίου 2011 ένα ποίημα με τίτλο «Η μάνα όλης της ανθρωπότητας· η ελπίδα». 
-         ONE: STORY (http://www.onestory.gr/), στις 8 Φεβρουαρίου 2012 ένα διήγημα με τίτλο «Απροσδόκητο αεροπορικό ταξίδι».
-         Ποίηση και Λογοτεχνία (http://www.poihsh-logotexnia.blogspot.com/), στις 20 Απριλίου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Οι κουρασμένοι άνθρωποι», στις 13 Μαΐου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Η ιστορία της γέννησης», στις 17 Μαΐου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Η εικόνα του πρώτου φιλιού», στις 19 Μαΐου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Το ριγμένο σακάκι στους ώμους», στις 22 Μαΐου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Στης Νεραϊδένιας τη μοναξιά», στις 24 Μαΐου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Ο αποξενωμένος», στις 26 Μαΐου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Νησί του έρωτα και των ανέμων», στις 24 Ιουνίου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Πέρα απ’ του καθιερωμένου την ευστάθεια», στις 29 Ιουνίου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Ο ύμνος της ντροπής», στις 19 Ιουλίου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Η ισορροπίστρια της νύχτας», στις 15 Αυγούστου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Όμορφο γαλάζιο της ψυχής», στις 29 Αυγούστου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Παραδόξως τα σκοτάδια έχουν πάντα ως απότοκο το φως», στις 13 Σεπτεμβρίου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Τόση ομορφιά που έχει αυτή η γη…», στις 3 Οκτωβρίου 2012 μία συνέντευξη (http://www.poihshlogotexnia.blogspot.gr/2012/10/blog-post_7362.html#more), στις 22 Μαΐου 2013 ένα διήγημα με τίτλο «Ο ήρωας νικά».
-         Οι ποιητές που αγάπησα και άλλες μικρές (και μεγάλες) ιστορίες λόγου» (http://dimitriosgogas.blogspot.gr/) στις 10 Ιουλίου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Πέρα απ’ του καθιερωμένου την ευστάθεια», στις 22 Απριλίου 2014 ένα ποίημα με τίτλο «Ο παράξενος άνθρωπος», στις 22 Σεπτεμβρίου 2015 ένα ποίημα με τίτλο «Η Ανατολή σου», στις 25 Οκτωβρίου 2015 ένα ποίημα με τίτλο «Στη σύναξη των Θεών», στις 13 Μαρτίου 2016 ένα ποίημα με τίτλο «Στη θέα του γυμνού».
-         Λογοτεχνικές Μικρογραφίες (http://logotexnikesmikrografies.blogspot.gr/) στις 23 Ιουλίου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Ποίημα της καρδιάς».
-         Glarenias (http://glarenia.wordpress.com/) στις 7 Ιουλίου  2012 ένα ποίημα με τίτλο «Στης Νεραϊδένιας τη μοναξιά».
-         «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» (http://boulaki.pblogs.gr/2012/08/ena-poihma-xehasthke-sto-dromo-toy.html), στις 17 Αυγούστου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Ποίημα της καρδιάς», (http://boulaki.pblogs.gr/2013/00/sthn-parazalh-toy-pathoys.html#c1095966c3929714?1359324183), στις 22 Ιανουαρίου 2013 ένα ποίημα με τίτλο «Στην παραζάλη του πάθους».
-         «Μελωδικά Ταξίδια…!»  (http://melodytravel.pblogs.gr/2012/08/h-isorropistria-ths-nyhtas.html), στις 22 Αυγούστου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Η ισορροπίστρια της νύχτας».
-         Άδυτες Διαδρομές (http://mariakolovouroumelioti.blogspot.gr/2013/07/blog-post_806.html), στις 22 Ιουλίου 2013 ένα ποίημα με τίτλο «Η εξομολόγηση ενός πρώην ανθρώπου», http://mariakolovouroumelioti.blogspot.gr/2013/08/blog-post_9633.html, στις 2 Αυγούστου 2013 ένα παραμύθι με τίτλο «Το βαλς των αισθήσεων», http://mariakolovouroumelioti.blogspot.gr/2013/09/blog-post_6.html, στις 6 Σεπτεμβρίου 2013 ένα διήγημα με τίτλο «Στη χαράδρα», http://mariakolovouroumelioti.blogspot.gr/2013/12/blog-post_11.html, στις 11 Δεκεμβρίου 2013 ένα ποίημα με τίτλο «Ο παράξενος άνθρωπος».
-         Areti Maurogianni (http://aretimaurogianni7.blogspot.gr/2012/11/blog-post_27.html), στις 27 Νοεμβρίου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Η θλιμμένη Ελευθερία», στις 18 Δεκεμβρίου 2012 πέντε ποιήματα, τα δύο άτιτλα και τα υπόλοιπα τρία με τους τίτλους: «Ένα χαμόγελο απ’ τον ουρανό», «Συμπαντική αρμονία», «Με τους τόνους καρφωμένους στα φωνήεντα» (http://aretimaurogianni5.blogspot.gr/2012/12/blog-post_6456.html).
-         το βιβλίο.net (http://tovivlio.net), στις 11 Μαρτίου 2013 ένα διήγημα με τίτλο «Απροσδόκητο αεροπορικό ταξίδι».
-         Γυναίκα (http://gynaika-g.blogspot.com/) στις 23 Μαΐου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Σ’ ένα χαρτί τα όνειρα ανθίζουν», στις 28 Μαΐου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Σε μια γιορτή της νύχτας μυστική», στις 5 Ιουνίου 2012 τρία ποιήματα με τίτλους: «Στην παραζάλη του πάθους», «Προσκυνητής Αγάπης» και «Στης Νεραϊδένιας τη μοναξιά», στις 23 Ιουνίου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Πέρα απ’ του καθιερωμένου την ευστάθεια», στις 20 Ιουλίου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Η ισορροπίστρια της νύχτας», στις 12 Αυγούστου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Ποίημα της καρδιάς», στις 1 Σεπτεμβρίου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Φεγγάρι γιορτινό», στις 1 Οκτωβρίου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Τόση ομορφιά που έχει αυτή η γη…», στις 12 Οκτωβρίου 2012 ένα άτιτλο ποίημα, στις 19 Νοεμβρίου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Μια ματιά στην ομορφιά χαμένη», στις 21 Νοεμβρίου 2012 ένα ποίημα με τίτλο «Με τους τόνους καρφωμένους στα φωνήεντα», στις 12 Φεβρουαρίου 2013 ένα άτιτλο ποίημα, στις 29 Μαΐου 2013 ένα άτιτλο ποίημα, στις 6 Ιουλίου 2013 ένα άτιτλο ποίημα, στις 3 Φεβρουαρίου 2014 ένα ποίημα με τίτλο: «Για ένα γυναικείο πρόσωπο».
-         Μηνιαίο Ψηφιακό Περιοδικό «Διάθεση» (http://sylvialouka.files.wordpress.com/2012/11/cf84ceb5cf8dcf87cebfcf82-cebdcebfceb5cebcceb2cf81ceafcebfcf85-2012.pdf), τεύχος 9, Νοέμβριος 2012, σελ. 21-22 ένα απόσπασμα από τον πρόλογο της ποιητικής συλλογής: «Παράθυρο στα όνειρα», τεύχος 10, Δεκέμβριος 2012, σελ. 12-16 μία συνέντευξη και σελ. 17-18 τρία αποσπάσματα από το παιδικό βιβλίο: «Το νησί και το αθάνατο νερό».
-         Ψηφιακό Περιοδικό «Diasporic Litterature Spot» (http://parathyrostaoneira.blogspot.gr/2013/03/4-2013-84-86.html), τεύχος  4, Μάρτιος 2013, σελ. 84-86 ένα διήγημα με τίτλο: «Η φάρσα του ράφτη».
-         Ειδική συλλογική έκδοση της Διασπορικής Λογοτεχνικής Στοάς για την παγκόσμια γιορτή της μητέρας 2013:  http://issuu.com/diasporic/docs/mana (σελ. 14-15 ένα ποίημα με τίτλο «Η ιστορία της γέννησης»).
-         Τεύχος Απριλίου 2015 του ηλεκτρονικού περιοδικού «Ανθρώπων Έργα» (http://joom.ag/W1Vb), σελ. 110-111 ένα ποίημα με τίτλο «Ανέκδοτο Ερωτικό», τεύχος Ιουνίου 2015 (http://joom.ag/eVCp), σελ. 127 ένα ποίημα με τίτλο «Η νοσταλγία της μικρής σταλαγματιάς».
-         Mcnews (http://www.mcnews.gr/logotexnia/pezografia/10824.html) στις 6 Φεβρουαρίου 2015 ένα διήγημα με τίτλο «Η μούσα επιστρέφει πάλι», (http://www.mcnews.gr/logotexnia/poihsh/h-mnimi-kai-h-sofia-tis-psixis-poihma-toy-laskari-zarari.html) στις 21 Ιουνίου 2015 ένα ποίημα με τίτλο «Η μνήμη και η σοφία της ψυχής», (http://www.mcnews.gr/logotexnia/poihsh/ton-asterion-o-nomos-poihma-toy-laskari-p-zarari.html) στις 31 Ιουλίου 2015 ένα ποίημα με τίτλο «Των αστεριών ο νόμος».
-         Poetics @ GR τετράδιο ελληνικής ποίησης (http://greekpoetics.blogspot.gr/2013/05/blog-post_8.html?showComment=1368047654962#!/2013/05/blog-post_8.html) στις 8 Μαΐου 2013 ένα ποίημα με τίτλο: «Ποίημα της καρδιάς»,  (http://greekpoetics.blogspot.gr/#!/2014/02/blog-post_26.html) στις 27 Φεβρουαρίου 2014 ένα ποίημα με τίτλο: «Ήθελα να πω δυο λέξεις».
-         Λογοτεχνικό περιβόλι! (http://logotexnikoperiboli.blogspot.gr/2015/08/blog-post_41.html) στις 28 Αυγούστου 2015 ένα άρθρο με τίτλο: «Η θάλασσα του Κώστα Βάρναλη».
-         Αλισάχνη (http://alisaxnh.blogspot.gr/2014/08/blog-post_17.html) στις 17 Αυγούστου 2014 τρία ποιήματα με τίτλους: «Οι παραμένοντες», «Μια συνηθισμένη ιστορία» και «Η ισορροπίστρια της νύχτας», στις 20 Αυγούστου 2015 έξι ποιήματα με τίτλους: «Ο άνεμος μάς στέγνωσε», «Ανώτερη αγάπη», «Οι κουρασμένοι άνθρωποι», «Όμορφο γαλάζιο της ψυχής», «Η γύρη του πονεμένου πρόσφυγα» και «Δε σας έγραψε ποτέ η ιστορία», στις 8 Ιουνίου 2017 ένα ποίημα με τίτλο: «Τις νύχτες σου όλες ημερώνω μ’ ένα χάδι…» (http://eikonakailogos.blogspot.gr/2017/06/blog-post_8.html?spref=fb).
-         Λογοτεχνικό Μπλογκ (http://gmoschop.blogspot.com/) ένα ποίημα με τίτλο: «Ερωτικό» στις 5 Σεπτεμβρίου 2015.
-         Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Παραμυθένιες Βόλτες (http://www.kosvoice.gr) στις 16 Φεβρουαρίου 2015 δύο κριτικές  παρουσιάσεις για τα παραμύθια της Γιώτας Κούγιαλη με τίτλους: «Ο αόρατος πύργος» και «Παραμύθι με ωραίο τέλος».
-         Ηλεκτρονική εφημερίδα «enallaxnews» (http://www.enallaxnews.gr/2015/04/14/logia-psuxis-gia-tin-anastasi-tou-kuriou/) στις 14 Απριλίου 2015 ένα ποίημα για την Ανάσταση, (http://www.enallaxnews.gr/2015/09/01/i-istoria-tis-petras/) στις 1 Σεπτεμβρίου 2015 ένα διήγημα με τίτλο: «Η ιστορία της πέτρας».
-         Ηλεκτρονικό περιοδικό «FRACTAL» (http://fractalart.gr/laskaris-zararis/) στις 5 Ιουνίου 2015 επτά άτιτλα ποιήματα και στις 5 Ιουλίου 2017 ένα διήγημα με τίτλο: «Νόστος» (http://fractalart.gr/nostos/).
-         «Σκόπελος» (http://www.skopelos.gov.gr/article/index/372) ένα ποίημα με τίτλο: «Ερωτικό».
-         ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ (http://parathyrostaoneira.blogspot.com/), δημοσιευμένα μέχρι σήμερα από τις 29 Μαρτίου 2011, ημέρα έναρξης λειτουργίας του ιστολογίου: 333 ποιήματά του, 44 διηγήματά του, 15 πεζογραφήματά του, 11 αποσπάσματα διηγήματος, νουβέλας και μυθιστορήματος, 62 αφιερώματα σε ποιητές-κριτικές λογοτεχνικών βιβλίων, 4 δοκίμια, 1 επιστολή αγάπης, 6 παραμύθια και τιμή στους μη ζώντες λογοτέχνες με 3 κριτικά άρθρα.

23/01/2018

Λάσκαρης Π. Ζαράρης


Στοιχεία Συγγραφέα.


Τηλέφωνα:  2428076149  &  6972025781