Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Διαγωνισμός Διηγήματος από τον Ιανό -ΕΛΗΞΕ

Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωσή της Θεσσαλονίκης ο ΙΑΝΟS διοργανώνει διαγωνισμό διηγήματος με τίτλο «Θεσσαλονίκη 2012» και καλεί ερασιτέχνες συγγραφείς να συμμετέχουν, με διηγήματα που αντανακλούν το πνεύμα της πόλης.

Ο διαγωνισμός διηγήματος είναι η δεύτερη δράση για την Θεσσαλονίκη, μετά τον διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργανώθηκε στις αρχές του 2011 και στέφθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Το κοινό θα έχει την δυνατότητα να δηλώσει συμμετοχή στο site του διαγωνισμού www.ianos2012.gr όπως επίσης και με ηλεκτρονική μορφή στα καταστήματα της Αλυσίδας Πολιτισμού ΙΑΝΟS, Αριστοτέλους 7 (Θεσσαλονίκη), Σταδίου 24 (Αθήνα). Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από τριμελή επιτροπή, η οποία θα αναδείξει τους 3 νικητές ενώ επίσης τα καλύτερα διηγήματα θα συμπεριληφθούν σε ειδική έκδοση που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΙΑΝΟS.

Τα διηγήματα πρέπει να υποβληθούν στην Ελληνική γλώσσα και μπορεί να αποτελούν πραγματικές ή φανταστικές ιστορίες. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ηλικίας.

Την επιτροπή αποτελούν οι συγγραφείς: Πάνος Θεοδωρίδης, Πέτρος Μάρκαρης, Σοφία Νικολαΐδου.

Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν με βάση το λογοτεχνικό επίπεδο γραφής και την πρωτότυπη μυθοπλασία.

Ο διαγωνισμός ξεκινά την Δευτέρα 2 Μαΐου 2011 και η τελευταία ημέρα υποβολής συμμετοχών είναι η Κυριακή 31 Ιουλίου 2011.

Καλή επιτυχία


ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ηλικίας, στην ελληνική όμως γλώσσα.
Στο διαγωνισμό μπορείτε να συμμετέχετε με ένα μόνο έργο.
Το διήγημα πρέπει να μην έχει συμμετάσχει σε άλλο διαγωνισμό και δεν θα πρέπει να έχει εκδοθεί ή δημοσιευθεί με οποιονδήποτε τρόπο.
Ο/Η συγγραφέας υποχρεούται να έχει τα πνευματικά δικαιώματα του διηγήματος που θα υποβάλει (να είναι δικά του/της). Αυτόματα με τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, όλα τα περιουσιακά δικαιώματα του διηγήματος μεταβιβάζονται -για όσο καιρό διαρκεί η πνευματική ιδιοκτησία- στην ΙΑΝΟS Α.Ε και ως εκ τούτου η τελευταία ρητά αποκτά αποκλειστικό δικαίωμα για κάθε χρήση και δημοσίευση του διηγήματος (ιδίως έκδοση, και πιθανές ανατυπώσεις).
Το διήγημα πρέπει να είναι μέχρι 2.000 λέξεις σε word (.doc) ή TXT (.txt) format χωρίς τον τίτλο.
Η υποβολή των διηγημάτων γίνετε στη σελίδα του διαγωνισμού www.ianos2012.gr και σε ηλεκτρονική μορφή στα καταστήματα IANOS: Αριστοτέλους 7 (Θεσσαλονίκη) και Σταδίου 24 (Αθήνα).
Τα κείμενα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά τίτλο.
Σημειώνεται πως η συμμετοχή δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα κοινώς αποδεκτά ήθη και την ελληνική νομοθεσία κι έτσι η Κριτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης της συμμετοχής.
Η ΙΑΝΟS Α.Ε έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει οποτεδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμεί οποιαδήποτε από τα διηγήματα που θα υποβληθούν, με ονομαστική αναφορά στο συγγραφέα.
Δεν επιτρέπεται να ζητείται είτε κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, είτε μετά τη λήξη του, από την κριτική επιτροπή να αιτιολογήσει τις όποιες απορρίψεις συμμετοχών.
Η συμμετοχή αυτόματα σημαίνει την πλήρη αποδοχή των όρων, των αποτελεσμάτων και της κριτικής επιτροπής. Δεν θα γίνει ανεκτή καμία παρέμβαση για την έκβαση των αποτελεσμάτων. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα γίνεται άμεσος και χωρίς ειδοποιήσεις αποκλεισμός του μέλους.
Οι νικητές θα ανακοινωθούν τον (Σεπτέμβριο) μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του ΙΑΝΟΥ www.ianos.gr και του www.ianos2012.gr.

ΒΡΑΒΕΙΑ
1o )   Συμμετοχή σε σεμινάριο δημιουργικής γραφής του Πάνου Θεοδωρίδη.

2ο )   Δωροεπιταγή αξίας 200€ για αγορά βιβλίων από τα καταστήματα ΙΑΝΟS.

3ο )   Δωροεπιταγή αξίας 100€ για αγορά βιβλίων από τα καταστήματα ΙΑΝΟS.

Tα καλύτερα διηγήματα, θα συμπεριληφθούν σε ειδική έκδοση που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΙΑΝΟS.

πηγή: http://www.ianos2012.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου