Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟ

 
  
  


Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Τράπεζας Αίματος της Δημοτικής Ενότητας Ν. Αγχιάλου, θα πραγματοποιηθεί για άλλη μια φορά ομαδική αιμοδοσία. Η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο» θα είναι στη Ν. Αγχίαλο, στο χώρο έξω από το Δημαρχείο, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011 από τις 9 το πρωί ως τις 1 το μεσημέρι.
Η Τράπεζα Αίματος στη Αγχίαλο λειτουργεί ήδη αρκετά χρόνια και στο διάστημα αυτό εξυπηρετήθηκαν πολλοί συμπατριώτες μας που είχαν άμεση ανάγκη από αίμα. Σε όλο αυτό το διάστημα διαπιστώθηκε ότι οι ανάγκες σε αίμα είναι πολύ μεγάλες, και η εθελοντική αιμοδοσία και στην περιοχή μας είναι μικρή, έτσι θα πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για συνεχή αύξηση των σταθερών και μόνιμων εθελοντών αιμοδοτών. Είναι απόφαση όλων των φορέων η εθελοντική αιμοδοσία να γίνεται πλέον σταθερά κάθε 4 – 5 μήνες, ώστε να υπάρχει ικανή ποσότητα αίματος για τις ανάγκες του δημοτών. Χρειάζεται το θέμα «Εθελοντική Αιμοδοσία» να είναι πάντοτε στην επικαιρότητα από όλους τους φορείς της περιοχής.
Επειδή το αίμα δεν μας κοστίζει τίποτα όταν το προσφέρουμε ενώ είναι υπερπολύτιμο σ’ όποιον το χρειάζεται και το δέχεται, πρέπει όλοι να διαθέσουμε πέντε λεπτά από το χρόνο μας για να προσφέρουμε κάτι που πιθανά θα σώσει μια ζωή ενός παιδιού, μιας μητέρας, ενός φίλου, ενός αγαπημένου προσώπου, ενός συμπολίτη μας, ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Είναι ανάγκη όλοι να καταλάβουμε ότι με το να προσφέρουμε λίγο αίμα κάνουμε μία πράξη μέγιστης ανθρωπιάς και είναι τόσο πολύτιμη όσο και ή ανθρώπινη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου