Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος 2011 από το Πολιτιστικό-Λογοτεχνικό περιοδικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός» -ΕΛΗΞΕ


Η Φωτό Μου

6ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ  2011

   Το Πολιτιστικό – Λογοτεχνικό περιοδικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός» προκηρύσσει τον 6ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό ΠΟΙΗΣΗΣ.
   Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί με τους παρακάτω γενικούς και ειδικούς όρους.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ


1.      Κάθε  διαγωνιζόμενος/η μπορεί να λάβει μέρος με ένα μόνο ποίημα.
2.    Τα υπό κρίση έργα θα υποβάλλονται σε κλειστό φάκελο, απαραιτήτως με ψευδώνυμο.
3.     Εντός του εξωτερικού φακέλου εκτός από το ποίημα θα υπάρχει μικρότερος φάκελος ερμητικά κλειστός με τα πραγματικά στοιχεία του διαγωνιζομένου (Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση, τηλέφωνο), ο οποίος θα αποσφραγιστεί μετά την αξιολόγηση-κρίση.
4.    Έργα που δεν θα υποβληθούν με ψευδώνυμο και δεν διασφαλίζεται η ανωνυμία του διαγωνιζόμενου θα αποκλείονται εξ αρχής.
5.     Το κάθε ποίημα υποβάλλεται σε (5) πέντε αντίτυπα, ένα για κάθε μέλος της Κριτικής Επιτροπής.
6.    Τα ποιήματα υποβάλλονται κατά το χρονικό διάστημα 1 Οκτωβρίου 2011 μέχρι 30 Νοεμβρίου 2011 (1/10-30/11/2011) στη διεύθυνση του περιοδικού «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός», Σαρανταπόρου 17, Πατήσια, Τ.Κ. 11144 Αθήνα.
       Θα δοθούν τρία (3) βραβεία και (3) τρεις έπαινοι.
7.     Κάθε ποίημα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το μέγεθος σελίδας Α4. Ο Διαγωνισμός είναι ελεύθερος και ως προς το θέμα και ως προς τη μορφή.
8.    Η τελετή απονομής των Βραβείων θα γίνει δημόσια σε χώρο και ημερομηνία, για την οποία θα ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι με ανακοίνωση στο περιοδικό εντός του Δεκεμβρίου 2011.


2ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ  2011

   Το Πολιτιστικό – Λογοτεχνικό περιοδικό «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός» προκηρύσσει τον 2ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ στη μνήμη ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ τιμώντας έμπρακτα την επέτειο θανάτου.
   Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί με τους παρακάτω γενικούς και ειδικούς όρους.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ


1.      Κάθε  διαγωνιζόμενος/η μπορεί να λάβει μέρος με ένα μόνο διήγημα.
2.    Τα υπό κρίση έργα θα υποβάλλονται σε κλειστό φάκελο, απαραιτήτως με ψευδώνυμο.
3.     Εντός του εξωτερικού φακέλου εκτός από το διήγημα θα υπάρχει μικρότερος φάκελος ερμητικά κλειστός με τα πραγματικά στοιχεία του διαγωνιζομένου (Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση, τηλέφωνο), ο οποίος θα αποσφραγιστεί μετά την αξιολόγηση-κρίση.
4.    Έργα που δεν θα υποβληθούν με ψευδώνυμο και δεν διασφαλίζεται η ανωνυμία του διαγωνιζόμενου θα αποκλείονται εξ αρχής.
5.     Το κάθε διήγημα υποβάλλεται σε (5) πέντε αντίτυπα, ένα για κάθε μέλος της Κριτικής Επιτροπής.
6.    Τα διηγήματα υποβάλλονται κατά το χρονικό διάστημα 1 Οκτωβρίου 2011 μέχρι 30 Νοεμβρίου 2011 (1/10-30/11/2011) στη διεύθυνση του περιοδικού «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός», Σαρανταπόρου 17, Πατήσια, Τ.Κ. 11144 Αθήνα.
       Θα δοθούν τρία (3) βραβεία και (3) τρεις έπαινοι.
7.     Κάθε διήγημα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις τρεις σελίδες Α4. Το θέμα του διαγωνισμού στηρίζεται στο παρακάτω κείμενο του Αλ. Παπαδιαμάντη. «Τις ημύνθη περί πάτρης;…και η πρόληψις της χρεοκοπίας». ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 1896.
8.    Η τελετή απονομής των Βραβείων θα γίνει δημόσια σε χώρο και ημερομηνία, για την οποία θα ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι με ανακοίνωση στο περιοδικό εντός του Δεκεμβρίου 2011.


   Τις ημύνθη περί πάτρης;
   «Και τις πταίει η γλαύξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσοντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος.
   Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βουλευταί, εκατέστρεψαν το έθνος, ανάθεμά τους. Κάψιμο θέλουν όλοι τους! Τότε σ’ εξεθέωναν οι προεστοί και οι «γυφτοχαρατζήδες» τώρα σε αθεώνουν οι βουλευταί κι οι δήμαρχοι.
   Αυτοί που είχαν το λύειν και το δεσμείν εις τα δύο κόμματα τους έταζαν «φούρνους με καρβέλια» δώσαντες αυτοίς ουχί πλείονας των είκοσι δραχμών μετρητά, απέναντι, καθώς τους είπαν, και παρακινήσαντες αυτούς να εξοδεύσουν κι απ’ τη σακκούλα τους όσα θέλουν άφοβα, διότι θα πληρωθούν μέχρι λεπτού, σύμφωνα με τον λογαριασμόν, ον ήθελαν παρουσιάσουν.
   Το τέρας το καλούμενον επιφανής τρέφει τη φυγοπονίαν, την θεσιθηρίαν, τον τραμπουκισμόν, τον κουτσαβακισμόν, την εις τους νόμους απείθειαν. Πλήττει αυλήν εξ αχρήστων ανθρώπων, στοιχείων φθοροποιών τα οποία τον περιστοιχίζουσι, παρασίτων τα οποία αποζώσιν εξ αυτών…
   Μεταξύ δύο αντιπάλων μετερχομένων την αυτήν διαφθορά, θα επιτύχει εκείνος όστις επιτρεπέστερον φορεί το προσωπείον κι επιδεξιότερον τον κόθορνον.
   Άμυνα περί πάτρης θα ήτο η ευσυνείδητος λειτουργία των θεσμών, η εθνική αγωγή, η χρηστή διοίκησις, η καταπολέμησις του ξένου υλισμού και πιθηκισμού, του διαφθείροντος το φρόνημα και εκφυλίσαντος σήμερον το έθνος, και η πρόληψις της χρεοκοπίας».
   Του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, στην εφημερίδα «Ακρόπολις» και 115 χρόνια πριν...

3 σχόλια:

  1. Θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού στη σελίδα αυτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα σταλούν τα βραβεία στους διακεκριμένους που δεν παρευρέθηκαν στην εκδήλωση απονομής βραβείων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ φίλε, τα αποτελέσματα, για τα οποία ενδιαφέρεστε, ίσως δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα. Θα τα ζητήσω αλλά δεν ξέρω αν τελικά δοθούν σε μένα. Το πιθανότερο είναι να δημοσιευτούν στο τρέχον τεύχος του περιοδικού που βγαίνει μέσα στον Ιανουάριο του 2012.
    Ήμουν ανάμεσα στους βραβευμένους της Ποίησης και του Διηγήματος, αλλά λόγω δυσκολιών δεν παρευρέθηκα στην εκδήλωση. Για το αν θα σταλούν και πότε θα σταλούν τα βραβεία σε όσους διακρίθηκαν, παρακαλώ τηλεφωνήστε στο 2102019555 και μιλήστε για τις λεπτομέρειες με τον κ. Θάνο Αθανασόπουλο, Εκδότη και Διευθυντή του περιοδικού "ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός".
    Σας ευχαριστώ για το σχόλιο, αν και ήταν ανώνυμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή