Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Σχετικά με την ποίηση της Ελληνοελβετίδας ποιήτριας Vicky Kostenas - Lagdos


Πλούσια η σοδειά σε στίχους ήταν η περσινή χρονιά για την Ποιήτρια κ. Vicky Kostenas Lagdos, η οποία με την Ποιητική της ντουζίνα μέσα στη φετινή Άνοιξη κάνει ντεμπούτο και δη στις  7  του Απρίλη 2012 (και ώρα 19.30), παρουσιάζοντας τις δύο πρώτες ποιητικές της Ανθολογίες με τίτλους «LADY IN RED» και «PRAELUDIA».

Ενώ στη συνέχεια ακολουθούν τα εξής έργα της: «SORRISI E PIANTI», «ΣΚΟΡΠΙΑ ΦΥΛΛΑ», «ΦΙΛΟΙΣΤΡΟΝ», «ΟΙΑΝΘΗ», «ΠΡΟΣΟΔΙΑ» και «ΜΕΛΥΔΡΟΝ». Η παράσταση θα δοθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» της Ν. Ιωνίας ΒΟΛΟΥ, οδός Μανδηλαρά (δίπλα από το Πανθεσσαλικό στάδιο) από τη μη Κερδοσκοπική Εταιρία «ΔΙΟΤΙΜΑ και ΜΟΥΣΕΣ» της ποιήτριας  κ. Maria Arfé.

Την όλη εκδοτική εργασία έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας ο νεοσυσταθείς Εκδοτικός Οίκος ΗΡΑ-ΕΚΔΟΤΙΚΗ στο ΒΟΛΟ της  κ. Maria Arfé.

Η κ. Vicky Kostenas Lagdos, η ομογενής Βολιώτισα από τη Ζυρίχη θεωρείται ως η ποιήτρια μιας Νέας ποιητικής δομικής τεχνοτροπίας του στίχου με κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα την παραστατική απόδοση εικόνων μέσα από χρώματα ρομαντισμού, αισθησιακής γοητείας και ανεπαίσθητης κοινωνικής κριτικής, μιμούμενη το Φλωρεντινό στυλ των μέσων του 17ου αι. ήτοι του όψιμου μεσαίωνα της Τοσκάνης. Είναι η τα μάλα πεπαιδευμένη Ποιήτρια και Ζωγράφος συγχρόνως, η οποία κατέχει απόλυτα την τέχνη της μετάπλασης και μεταφοράς χρωμάτων στην παλέτα του λόγου, χρησιμοποιώντας ως βασικό όπλο την αριεπή επίγνωση της χρήσης του μέσω μιας πολύγλωσσης και καλλιεπούς μεταχείρισής του. Της αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την όλη συγγραφική της δράση, με την οποία προάγει τον Ελληνικό λόγο έξω από τα σύνορα, αναδεικνύοντας έτσι την Ελληνική γλώσσα ως αποκλειστικό και μοναδικό της Λυρικής Ποίησης εργαλείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου