Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012

Το τμήμα των Βιωματικών Σεμιναρίων της Πειραματικής Σκηνής ολοκληρώνοντας το φετινό κύκλο μαθημάτων (για πέμπτη χρονιά) με θέμα «Θεατρική τέχνη και Τεχνική», παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «ΟΛΑ ΑΝΑΠΟΔΑ»


Πρόκειται για το ανέβασμα των μονόπρακτων «Η Γυάλα» της Μαρίζας Κελεσίδου, «Το Γιατρικό» του Ιωάννη Δεληκατερίνη, «Η Παληόγλωσσα» του Νικολάου Λάσκαρη, και «Ο Δέκατος τέταρτος» του Μιχαήλ Ζώρα.

Τέσσερις κωμικές ιστορίες με θέματα πάντα επίκαιρα, παρμένα από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, που ξεχωρίζουν για την επικαιρότητα και τις διαχρονικές αλήθειες που παρουσιάζουν, αναφορικά με τις ανθρώπινες σχέσεις, τις μικρότητες, την υποκρισία, τις κρυφές επιθυμίες και τις κοινωνικές συμβάσεις, που ταλανίζουν τους ανθρώπους κάθε εποχής και αποδεικνύουν πως στο πέρασμα του χρόνου οι ψυχές των ανθρώπων μένουν πάντα ίδιες.
Όσο κι αν οι συνθήκες αλλάζουν όσο κι αν κάθε είδους «κρίση» χτυπά την πόρτα μας οι ανθρώπινες αδυναμίες και τα ανθρώπινα πάθη θα είναι πάντα το αλατοπίπερο που θα μας θυμίζει πως ο άνθρωπος ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα ζώα του πλανήτη για τις κοινωνικές του σχέσεις.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή
Σκηνικά: Γεωργία Καλπύρη
Κοστούμια: Βασίλης Νικολάου, Μαρίζα Κελεσίδου, Όλια Αράμπογλου, Μαρία Μπουρμούλια, Χαρούλα Νικολάου
Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Ντούκας, Γαρυφαλιά Πανταζή
Φωτισμοί: Δημήτρης Δημητριάδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίζα Κελεσίδου
Φωτογραφίες: Χρήστου Κουζιώκα BestInk
Κομμώσεις: Στέλλα Ζαγκαβιέρου.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι :
Μαρία Κυδωνάκη, Κατερίνα Βαϊράμη, Μαίρη Γιαταγάνα, Εύη Σαμαρά, Δημήτρης Ντούκας, Γεωργία Καλπύρη, Βασίλης Νικολάου, Γαρυφαλιά Πανταζή, Χαρούλα Νικολάου, Μαρία Μπουρμούλια, Όλια Αράμπογλου, Ευαγγελία Χαρίτου, Μαρία Κολίτσα.

Το έργο θα παρουσιαστεί για έξη μόνο παραστάσεις και συγκεκριμένα :
την Παρασκευή 11, το Σάββατο 12, την Κυριακή 13 και
την Παρασκευή 18, το Σάββατο 19, την Κυριακή 20 Μαΐου
στις 9.00 μ. μ, στο κινηματοθέατρο «ΑΧΙΛΛΕΙΟ» (Κουμουνδούρου 1).

Προπώληση εισιτηρίων γίνεται μια ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του θεάτρου και η τιμή του εισιτηρίου είναι 5 €.

Η Πειραματική Σκηνή που πρώτη καθιέρωσε μια από τις κοινωνικές προσφορές στην πόλη μας, συνεχίζει να δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ανέργους της πόλης μας να παρακολουθήσουν δωρεάν την παράσταση με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας τους στο ταμείο του θεάτρου, γιατί είναι η ομάδα των ανθρώπων που έχουν περισσότερο την ανάγκη της ψυχαγωγίας από κάθε άλλον και το θέατρο είναι λαϊκό θέαμα.

Η παράσταση γίνεται με την συνεργασία του Δήμου Βόλου, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της  Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π του Δήμου Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου