Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ 3ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΜΜΕΤΡΗΣ ΣΑΤΙΡΑΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΤΟΥ 3ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΜΜΕΤΡΗΣ
ΣΑΤΙΡΑΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ


Η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων προκηρύσσει τον τρίτο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Έμμετρης σάτιρας «ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ», με χρηματικά βραβεία συνολικού ύψους 5.000, 00 ευρώ.

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

-         Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο, δεν πρέπει όμως να ασχολείται με λυπηρές καταστάσεις, πρέπει να έχει ειρμό και να βγάζει νόημα και γέλιο.
-         Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι απανταχού της Γης Έλληνες και ελληνομαθείς, αρκεί τα κείμενα να είναι στην ελληνική γλώσσα.
-         Οι στίχοι πρέπει να είναι ισοσύλλαβοι και ομοιοκατάληκτοι, (με οποιοδήποτε είδος ομοιοκαταληξίας). Όμως δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 40, όσες συλλαβές και αν έχει ο κάθε στίχος.
-         Ποιήματα υβριστικά, συκοφαντικά ή με αισχρό περιεχόμενο θα αποκλείονται.
-         Τα κείμενα πρέπει να είναι δακτυλογραφημένα, τυπωμένα, υπογεγραμμένα με ψευδώνυμο και μόνο σε μια σελίδα γιατί μπορεί να γίνουν βιβλίο.
-         Οι συμμετοχές να αποσταλούν ταχυδρομικά, με απλή επιστολή, σε 6 αντίγραφα (όχι συστημένα ούτε με κούριερ), ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 στη διεύθυνση: «ΕΝΩΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ, 8ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 44 – 73132, ΧΑΝΙΑ».        Μέσα στον ίδιο φάκελο να υπάρχει ένας μικρός κλειστός φάκελος όπου εξωτερικά θα γραφεί το ψευδώνυμο του διαγωνιζομένου και εσωτερικά θα περιέχονται τα πλήρη στοιχεία του, δηλαδή όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ταχυδρομικός κώδικας και τα τηλέφωνα επικοινωνίας. Ηλεκτρονική διεύθυνση είναι επιθυμητή.
-         Η βαθμολογία των κειμένων θα γίνει από πέντε (5) ειδικούς κριτές, που προέρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας και τα ονόματά τους δεν θα γίνουν γνωστά πριν την έκδοση των αποτελεσμάτων. Οι κριτές θα αξιολογήσουν αυτόνομα τις συμμετοχές με βαθμολογική κλίμακα από το 5 έως και το 20 και με ακρίβεια εκατοστού της μονάδας. Το πρώτο βραβείο συνοδεύεται με το χρηματικό ποσό των 3.000,00 ευρώ, χορηγία του Παύλο Πολυχρονάκη. Το δεύτερο βραβείο συνοδεύεται με το χρηματικό ποσό των 1.000,00 ευρώ, χορηγία του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων. Το τρίτο βραβείο συνοδεύεται με το χρηματικό ποσό των 500,00 ευρώ, χορηγία του Παύλου Πολυχρονάκη. Το τέταρτο, πέμπτο, έκτο, έβδομο και όγδοο με το χρηματικό ποσό των 100,00 ευρώ το καθένα,  χορηγία και αυτά του Παύλου Πολυχρονάκη.
-         Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο, οπότε θα γίνει η απονομή των βραβείων σε ειδική τελετή – γιορτή σάτιρας, συνδιοργάνωση της Ε.Π.Δ., της Αντιπεριφέρειας Χανίων και του Δήμου Χανίων. Στην ίδια τελετή θα αναγνωστούν και τα βραβευμένα ποιήματα. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 2821031984 και 6932286372 ή μπορούν να στέλνουν e-mail στο nikolakakis@chania.eu

                                      
Για το Δ.Σ. της Ε.Π.Δ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτρης Νικολακάκης                                         Σπύρος Καστανάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου