Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΜΟΥΣΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», Τεύχος 25, Ιανουάριος – Φεβρουάριος – Μάρτιος 2012


   Κυκλοφόρησε το τεύχος 25 του τριμηνιαίου λογοτεχνικού περιοδικού «ΜΟΥΣΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», το οποίο εκδίδει η Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος.
   Η ύλη του περιλαμβάνει:
   1) Αξιόλογα αφιερώματα για την 25η Μαρτίου και για τη Θεσσαλονίκη / 100 χρόνια λευτεριάς από τους λογοτέχνες: Ελένη Μούζουρα, Πόπη Αντωνίου-Σφαλαγκάκου και Μαρία Μπερδρελίδου.
   2) Ένα ενδιαφέρον χρονογράφημα από τον πρόεδρο της Ένωσης, κ. Νικηφόρο-Βύρων Καμπά με τίτλο «Δημόσιος Υπάλληλος».
   3) Τις επίκαιρες σκέψεις του Κώστα Μπούζα με τίτλο «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται».
   4) Άρθρα του Παναγιώτη Μποκοβού, της Νανάς Παπαϊωάννου, του Αντώνη Λυγούρα, της Ιωάννας Κόκλα και της Αντωνίας Καλαϊτζόγλου.
   5) Απόσπασμα από το βιβλίο του Ζαχαρία Καρατζά «Ξεφυλλίζοντας το ημερολόγιο ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου». Μια τρυφερή συναισθηματική ιστορία δύο νέων ανθρώπων, του Δημήτρη και της Ελένης, από διαφορετικές φυλακές ο καθένας, που αγαπιούνται πλατωνικά και από μακριά.
   6) Μία βιογραφία του Παύλου Ντε Μπαγιεστέρ στη «Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης» από τον π. Κωνσταντίνο Χαλβατζάκη.
   7) Ένα απόσπασμα παιδικού μυθιστορήματος «Το νησί και το αθάνατο νερό» από τον Λάσκαρη Π. Ζαράρη.
   8) Ποιήματα Βορειοελλαδιτών και όχι μόνο, εξαίρετων δημιουργών του λόγου και εκλεκτών μελών με λογοτεχνική προσφορά ο καθένας στον τόπο όπου δραστηριοποιείται.
   9) Μία ελεγεία από την Αλεξίου Γεωργία – Γοργώ με τίτλο: «Το τελευταίο Αντίο Στην αγαπημένη μου φίλη Καίτη Τσιότσκα».
   10) Στο τέλος του περιοδικού παρουσιάζονται διάφορες κριτικές βιβλίων, όπου με άμεσο και διεισδυτικό τρόπο αναλύονται οι σκέψεις, οι τεχνικές της γραφής και εν γένει ορισμένα σημεία που αξίζει να επισημανθούν ως δείγματα αξιόλογης προσπάθειας του κάθε συγγραφέα και τα οποία μάς επιτρέπουν να γνωρίσουμε καλύτερα τον ίδιον και τα θέματα που τον απασχολούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου