Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Πελασγίας έλαβε χώρα, την Κυριακή, το μεσημέρι, 19/8/2012, η Απονομή των Βραβείων του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού για τον "Αχιλλέα" (Ποίηση) και την "Αρχαία Φθία" (Δοκίμιο) τον οποίον συνδιοργάνωσαν το Λογοτεχνικό περιοδικό "Κελαινώ" και ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κύριος Νικόλαος Μπέτσιος, ο ιερέας της κωμόπολης, οι τοπικές Αρχές και πλήθος κατοίκων, με προσφορές των οποίων (και του Γεωργικού Συνεταιρισμού Πελασγίας) χορηγήθηκαν τα χρηματικά Έπαθλα και Μετάλλια, ενώ τα Διπλώματα και η Αιγίδα προσφέρθηκαν από την Περιφέρεια.
Βραβευθέντες προσήλθαν απ' όλες τις περιοχές της Ελλάδας, την Κύπρο και το εξωτερικό, κι έτυχαν θερμής υποδοχής εκ μέρους των διοργανωτών, αλλά και των Πελασγιωτών.
Εμπνευστής και Πρόεδρος της οργανωτικής Επιτροπής υπήρξε ο Πελασγιώτης συγγραφέας - ποιητής, κύριος Νίκος Μπατσικανής, Επίτιμος Πρόεδρος του Λογοτεχνικού Ομίλου "Ξάστερον" και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέχεων του "Κελαινώ", ο οποίος έκανε και την εισήγηση με στοιχεία για την Ιστορία του τόπου κατά την Αρχαιότητα.
Μέλη των Επιτροπών Κρίσης διετέλεσαν διακεκριμένοι Λογοτέχνες από Φθιώτιδα και Αθήνα, καθώς και Πελασγιώτες Εκπαιδευτικοί και συγγραφείς.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι πίνακες της ζωγράφου - ποιήτριας Νίκης Βλάχου, με σχετική θεματολογία, που κόσμησαν το χώρο.

Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή Τιμητικού Διπλώματος και αναμνηστικού δώρου στην Πρόεδρο κι Εκδότρια κυρία Παναγιώτα Χριστοπούλου - Ζαλώνη, από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πελασγίας, Νικόλαο Κατσαούνο, εκ μέρους των κατοίκων, για τη συνεργασία και την επιτυχία με την οποία, αυτή, στέφθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου