Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Επικείμενες Εκδηλώσεις της Νεολαίας της Π.Ο.Σ.Α.Ρ.



«Την ώρα τούτη τιμή στις μνήμες των προγόνων μας πρέπει να κάνουμε...».
ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ.
ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΛΑΤΩΝΑΣ.

Τον ελάχιστο φόρο τιμής εμείς οι ωριμότεροι, αλλά και οι νεώτεροι μαζί που μπορούμε να καταθέσουμε εκτός όλων των άλλων. Είναι και Σημαντικές Εκδηλώσεις, αφιερωμένες στις μνήμες των παππούδων μας, κρατώντας έτσι στις σκέψεις μας τις Αξίες τους και προχωρώντας, δημιουργώντας να φανούμε αντάξιοι αυτών!

Η ΝΕΟΛΑΙΑ και το Δ.Σ. της ΠΟΣΑΡ σας προσκαλεί στις παρακάτω ημερίδες ξεκινώντας πρώτα με αυτήν που είναι αφιερωμένη στη γλώσσα των προγόνων μας! Προσεγγίζοντας τα γλωσσικά τους ιδιώματα είναι ένας από τους τρόπους ώστε να φτάσουμε στις Ρίζες μας!

Τις βραδιές θα πλαισιώσουν ΟΣΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΕΣ, αλλά και φίλοι ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ.
ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!!!»

Ευδοκία Παπαχρηστούδη



Επικείμενες Εκδηλώσεις της Νεολαίας της Π.Ο.Σ.Α.Ρ.

Εξερχόμενο, αρ. πρωτ.22
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ 18 546 22 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ιnfo@anatolikiromilia.com
Πληροφορίες-Γραμματειακή Υποστήριξη:
ΖΕΠΕΛΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ (ΤΗΛ:6974840547)
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΣΟΦΙΑ (ΤΗΛ:6973628596)
Προς
Τους προέδρους και τα μέλη των Δ.Σ. των συλλόγων μας, στη Νεολαία τους και στους φίλους μας.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις επικείμενες εκδηλώσεις που θα διοργανώσει η Νεολαία της ΠΟΣΑΡ υπό τη σκέπη του Δ.Σ. Της ΠΟΣΑΡ.
Παράδοση δεν είναι μόνο ο χορός και το τραγούδι, αλλά και η ιστορία, η τέχνη, η λογοτεχνία, η γλώσσα των παππούδων μας, όπου από όλα αυτά αντλούμε δύναμη καθώς φτάνουμε στις ρίζες μας και στις αξίες των προγόνων μας…!!
Επιθυμία της Νεολαίας μας είναι να πραγματοποιηθεί, μια σειρά σχετικών με τα παραπάνω θέματα, ημερίδων, ξεκινώντας πρωτίστως με τη ΓΛΩΣΣΑ .
Στις 10 Νοεμβρίου 2012 λοιπόν θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μας ημερίδα με θέμα: «Ανατολικορωμυλιώτικα Γλωσσικά Ιδιώματα, η Διαχρονική τους Αξία στην Πολιτιστική Κληρονομιά της Βόρειας Θράκης».
Εισηγητής: Ο Παύλος Αλμπανούδης, Διδάκτωρ Φιλολογίας (Γλωσσολόγος-διαλεκτολόγος), μελετητής της Ανατολικορωμυλιώτικης Γλωσσικής Παράδοσής μας.
Η ημερίδα θα περιλαμβάνει βιωματική προσέγγιση της γλώσσας, σύντομα θεατρικά δρώμενα, όπου θα δούμε τη διαφορά των γλωσσικών ιδιωμάτων από τόπο σε τόπο στην Ανατολική Ρωμυλία, οπτικοακουστικά ντοκουμέντα από την Αλλοτινή Πατρίδα των Προγόνων μας και θα πλαισιωθεί με παραδοσιακή μουσική (γκάιντα, ακορντεόν, φλογέρα, καβάλι) από καταξιωμένους Ανατολικορωμυλιώτες Μουσικούς μας.
Προσδιορίζουμε την παραπάνω Ημερίδα-Εκδήλωσή μας για το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012Έναρξη στις 18:30 -στο χώρο της Συνεδριακής Αίθουσας του NOESIS /ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ .
Στον εξωτερικό χώρο, θα μπορούσατε να εκθέσετε οι σύλλογοι ή και ο κάθε εκθέτης μόνος του, λαογραφικό η πνευματικό υλικό ( βιβλία, έργα τέχνης) σχετικό με την Ανατολική Ρωμυλία. ΠΡΟΣΟΧΗ, η έκθεση θα γίνει με προσωπική ευθύνη του καθενός εκθέτη..!!
Η παρουσία όλων μας είναι σημαντική για την ενίσχυση πρωτοβουλιών της Νεολαίας μας σχετικά με τη διάδοση και διάσωση των Παραδόσεών μας..!!!
Επίσης μετά το πέρας της εκδήλωσης , για να ανταμώσουμενα γνωριστούμε καλύτερακαι να γίνουμε μια ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ, θα ακολουθήσει Δεξίωση-Γλέντι, στον όμορφο χώρο δεξιώσεων, που βρίσκεται δίπλα στο ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ με θέα τα Φώτα της Θεσσαλονίκης και τον Θερμαϊκό. Φυσικά τη βραδιά θα πλαισιώσουν μουσικά, οι Ανατολικορωμυλιώτες αλλά και φίλοι Μουσικοί μας στα πλαίσια του εθελοντισμού.
Τιμή πρόσκλησης κατά άτομο είναι 10 ευρώ. Περιλαμβάνει απεριόριστο κρασί, κρύα πιάτα με αλμυρά, τυριά, και κρεατομπουκιές.
Σημαντικό είναι δε, να σημειωθεί, πως η Νεολαία θα ετοιμάσει παράλληλα και ένα μπουφέ με Ανατολικορωμυλιώτικα Εδέσματαπαρουσιάζοντάς τα στα γλωσσικά ιδιώματα των παππούδων μας..!!!
Για την καλύτερη όμως οργάνωση από πλευράς των υπευθύνων του χώρου της δεξίωσης, σας παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή, τουλάχιστον μέχρι στις 6 η 7 Νοεμβρίου 2012.Λάβετε υπόψη σας , πως ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει και να διαμορφωθεί κατάλληλα από 100 μέχρι και 300 άτομα.Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.
Τ
ηλ. επικοινωνίας κράτησης: Eυδοκία Παπαχρηστούδη 6977104772 (mail :evdopapach@yahoo.gr)Δημοσθένης Ζέπελας 6973082112Σοφία Καρακώστα 6978464539Βάσω Αποστολοπούλου 6982895096
Θα παρακαλούσαμε τους προέδρους να ενημερώσουν και τη νεολαία τους που είναι σύνδεσμοι με τη μεγαλύτερη ΟΜΑΔΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ της ΠΟΣΑΡ, ώστε να βοηθήσουν γενικότερα την ημέρα εκείνη στην όλη οργάνωση της εκδήλωσή μας…κατανέμοντάς τους τον ρόλο που ίδιοι επιθυμούν και μπορούν να αντεπεξέλθουν.!!.
========================================================================
ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΑΣ: προγραμματίστηκε, για το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 20:00 στον πολυχώρο της ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, μια Βραδιά Ανατολικής Ρωμυλίας,την οποία θα συνδιοργανώσουμε με τους υπεύθυνους φοιτητές της Χ.Ο.Φ.Ε.Φ. Είναι ευκαιρία να φέρουμε κοντά μας όλο και περισσότερους ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ αναδεικνύοντας έτσι και την Παράδοσή μας..!!
ΜΙΑ ΤΡΙΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΑΣ:Είναι τριήμερη ή διήμερη εκδρομή από Παρασκευή 14 έως και Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 ή αντίστοιχα από Σάββατο 15 έως Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012.
Σχετικά με τις δύο τελευταίες δραστηριότητες μας θα επανέλθουμε μόλις έχουμε τον πλήρη προγραμματισμό..!!
Πιστεύουμε πως με αυτού του είδους τις ενημερώσεις, θα μπορούμε όλοι να πηγαίνουμε σε όλες τις εκδηλώσεις, όσο βέβαια μας το επιτρέπουν οι οικογενειακές και οικονομικές συνθήκες !!
Αυτό που θα βοηθήσει στην εύρυθμη επικοινωνίας μας, λόγω των οικονομικών δυσχερειών που περνάμε όλοι μας, είναι να φροντίζαμε οι Πρόεδροι των συλλόγων μας και οι σύνδεσμοι αυτών Νεολαίοι με τη μεγαλύτερη ΟΜΑΔΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ της ΠΟΣΑΡ να έχουμε, Παράκληση, ένα κινητό watchsup..!!
Ευελπιστώντας στην άμεση θετική ανταπόκρισή σας και στη συμμετοχή σας στις παραπάνω δραστηριότητές μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Τ
ηλ. επικοινωνίας κράτησης: Eυδοκία Παπαχρηστούδη 6977104772Δημοσθένης Ζέπελας 6973082112Σοφία Καρακώστα 6978464539Βάσω Αποστολοπούλου 6982895096
Για το Δ.Σ. της ΠΟΣΑΡ για τη Νεολαία της ΠΟΣΑΡ
Ο Πρόεδρος Η Υπεύθυνη Συντονίστρια
Γεώργιος Μεριστούδης Ευδοκία Παπαχρηστούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου