Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου και ώρα 9 μ.μ. εγκαίνια της έκθεσης "ΣΠΟΥΔΑΖΟΝΤΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ" στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ       Βόλος  9/11/2012
ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Ν.Π.Δ.Δ
ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ                                               
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ                                                           
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ                                       
                    


                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διεύθυνση Πολιτισμού και το Τμήμα Εικαστικών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ   ανοίγοντας έναν καινούργιο κύκλο παρέμβασης στα εικαστικά δρώμενα της πόλης μας , αποφάσισε ,  αρχίζοντας από την συγκεκριμένη έκθεση , να παρουσιάζει τις εργασίες των μαθητών των εικαστικών τμημάτων και όχι μόνο , που πέτυχαν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις σπουδές τους.
Ο κύκλος των εικαστικών αυτών παρεμβάσεων ο οποίος τιτλοφορείται «ΣΠΟΥΔΑΖΟΝΤΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ» ανοίγει με την παρουσίαση των εργασιών των νέων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών,  Αποστόλου Ευαγγελίας και Τσατσάνη Ελένης , που η πρώτη ξεκίνησε στο χώρο των εικαστικών στο Εργαστήριο Εικαστικών του πρώην Δήμου Νέας Ιωνίας, ενώ η δεύτερη σε Εργαστήριο Εικαστικών στην Αθήνα. Οι δρόμοι τους συναντήθηκαν  στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην Αρχιτεκτονική Σχολή, όπου ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους το 2011.
Η παρουσίαση των εργασιών τους  κατά την διάρκεια των σπουδών τους , θα δώσει την δυνατότητα και σε άλλους μαθητές των εικαστικών εργαστηρίων και των Λυκείων της περιοχής , που ετοιμάζονται να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο , να έρθουν πιο κοντά με ολοκληρωμένα έργα που στην βάση τους έχουν την οπτική ματιά του καλλιτέχνη και τον τρόπο με τον οποίο αυτός αντιλαμβάνεται αυτά που συμβαίνουν γύρω του.
Ταυτόχρονα , δίνεται μία ευκαιρία σε αυτούς που ολοκλήρωσαν το ταξίδι των φοιτητικών χρόνων και πέτυχαν τους στόχους τους να παρουσιάσουν τον καρπό των προσπαθειών τους σε ένα χώρο που αποτέλεσε την αφετηρία αυτής της περιπέτειας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στις 9 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου (Σταδίου και Μανδηλαρά).
Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από 16 Νοεμβρίου έως 8 Δεκεμβρίου .

Διεύθυνση Πολιτισμού
Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου