Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Σύντομη ομιλία του Λάσκαρη Π. Ζαράρη στην εκδήλωση απονομής βραβείων του λογοτεχνικού διαγωνισμού του περιοδικού «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ Ο Θεσσαλός», στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στις 18 Δεκεμβρίου 2012.



   «Αγαπητοί κύριοι, αγαπητές κυρίες, αγαπητοί διαγωνιζόμενοι, ως μέλος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού διηγήματος μοιράστηκα τις σκέψεις σας, τα συναισθήματά σας και τους προβληματισμούς σας για τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και πραγματικότητα.
   Γνωρίζω πως το να προσπαθείς να γράψεις ένα διήγημα με συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ δύσκολο, όμως παράλληλα αποτελεί και μία μεγάλη πρόκληση για το δημιουργό.
   Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους διαγωνισθέντες και ιδιαίτερα τους βραβευθέντες που αποτύπωσαν μ’ επιτυχία το θέμα στα γραπτά τους, δίνοντας όμορφους και ώριμους καρπούς. Ειλικρινά με συγκινήσατε πολύ!
   Εύχομαι στον επόμενο διαγωνισμό του «Δευκαλίωνα» να υπάρξουν περισσότερες και γιατί όχι, καλύτερες ακόμη συμμετοχές».




**  Στην  πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, απαγγέλθηκαν ποιήματα και αποσπάσματα των διηγημάτων όσων διακριθέντων παρευρέθηκαν, αφού οι περισσότεροι από αυτούς κατοικούν στην Αυστραλία, στον Καναδά, στην Κύπρο αλλά και σε ορισμένες πόλεις της Ελλάδας που βρίσκονται σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από την Αθήνα, όπως στην Κοζάνη. Ενδιάμεσα από τις απονομές των βραβείων και των επαίνων, διαβάστηκαν από διάφορους ποιητές επιλεγμένα ποιήματα του Νικηφόρου Βρεττάκου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου