Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

«Ο Μανωλάκης γυρεύει το Θεό» του Στρατή Μυριβήλη θα ανέβει στο θέατρο από την Πειραματική Σκηνή του Βόλου

                                               ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
                                               ΣΤΑΔΙΟΥ-ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ Ν. ΙΩΝΙΑ, ΤΗΛ. 6944388045

Βόλος  19-12-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το νεανικό τμήμα των  Θεατροταξιδιών της Πειραματικής Σκηνής, ζωντανεύει το πνεύμα των Χριστουγέννων στις καρδιές μικρών και μεγάλων με την παρουσίαση της θεατρικής παράστασης  «Ο Μανωλάκης γυρεύει το Θεό», βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Στράτη Μυριβήλη, σε θεατρική διασκευή, σκηνοθεσία   Βασιλικής Μπέλιου και θεατρική χορογραφία Δημήτρη Μπέλιου. Τα κοστούμια για τους ρόλους επιμελήθηκαν οι νέοι που παίρνουν μέρος στην παράσταση στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους σε όλους τους τομείς του θεάτρου.
            Το κείμενο επιλέχθηκε από την ομάδα, ως αφιέρωμα σε έναν από τους μεγαλύτερους δασκάλους της γλώσσας μας. Ο Στράτης Μυριβήλης τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Πεζογραφίας το 1949 και προτάθηκε τρεις φορές για το Νόμπελ. Το έργο του είναι ελληνοκεντρικό και αποπνέει πνευματικότητα και πίστη σε μεγάλες αξίες. Υμνητής της ζωής, ρεαλιστής αλλά και λυρικός στις περιγραφές του, ο Μυριβήλης διακρίθηκε για το υψηλό επίπεδο χειρισμού της ελληνικής γλώσσας.

Ο Μανωλάκης, ένα κομμάτι από τις παιδικές αναμνήσεις του συγγραφέα, φτωχό προσφυγόπουλο, ορφανός από πατέρα, ζει με τη μητέρα του σε μια παραγκογειτονιά. Ένα μοιραίο γεγονός τον οδηγεί στο ταξίδι της αναζήτησης του Θεού. Τα μηνύματα και οι αλήθειες που απορρέουν από αυτό το ταξίδι είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ για τη συνείδηση των θεατών. Η κάθαρση έρχεται με τρόπο φορτισμένο από συγκίνηση και λυτρώνει την ψυχή του θεατή από  καταπιεσμένα συναισθήματα που προκαλούν οι καιροί που ζούμε.

Στην παράσταση παίρνουν μέρος με σειρά εμφάνισης οι : Μυρσίνη Πώποτα Ταμία, Μαρία Πανταζή, Θανάσης Καφενταράκης, Άννα Καραμήτρου, Μαρίνα Γκινίδη, Δημήτρης Μαράνογλου, Κωστής Γκινίδης, Γιώργος Αθανασίου, Γιώργος Τσάμης, Αντώνης Φάρης, Νεφέλη Καφενταράκη, Ηλέκτρα Τόλιου, Κατερίνα Χατζηαποστόλου, Δάφνη Χριστοδουλοπούλου, Λαυρεντία Χρυσακοπούλου,  Εύα Κοντογεωργίου, Ζακελίνα Ματή. 

Θα δοθούν μόνο δύο παραστάσεις, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012, στο κινηματοθέατρο «ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ», στις 20:30 μ.μ.
Γενική είσοδος 5 €.
Η παράσταση γίνεται με την συνεργασία  του Δήμου Βόλου, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π του Δήμου Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου