Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ.


                 Λαμία, 1 Απριλίου 2013


ΠΡΟΣ: ΜΜΕ
Δελτίο Τύπου
    Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (International Board on Books for Young People- IBBY), το 1966, με σκοπό να τονιστεί η αξία των βιβλίων και η ανάγνωση, καθώς και η ενθάρρυνση της διεθνούς συνεργασίας για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.
   Σε όλες τις χώρες, τα παιδιά, οι συγγραφείς, οι εικονογράφοι, οι μεταφραστές, οι βιβλιοθηκάριοι, οι εκδότες και οι εκπαιδευτικοί γιορτάζουν την παγκόσμια αυτή ημέρα με διάφορες εκδηλώσεις σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, πλατείες και άλλους χώρους, δείχνοντας έτσι την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα βιβλία και το διάβασμα.
   Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, ο Δήμος Λαμιέων, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας και ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος “Συν στον Άνθρωπο’’, πραγματοποιούν εορταστική εκδήλωση, αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά της πόλης μας, με επιτίμους καλεσμένους: τα παιδιά του Κέντρου Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδας, του Ορφανοτροφείου Θηλέων, καθώς και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Φθιώτιδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 6 Απριλίου 2013 και ώρα 18:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 9-11, Λαμία).
     Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
   Χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Λαμιέων κύριο Γεώργιο Κοτρωνιά.
● Ομιλία για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου από την κυρία Σοφία Γίτσα-Ασημακοπούλου, φιλόλογο.
● Παρουσίαση του οικολογικού, φιλοζωικού, αντιμιλιταριστικού, αντιρατσιστικού παιδικού βιβλίου, που προάγει την ειρήνη, τη φιλία και την αγάπη όλων των μετόχων και ισότιμων κληρονόμων της Γης, ΄΄Το νησί και το αθάνατο νερό΄΄ (εκδόσεις: Ήρα Εκδοτική), του διακεκριμένου λογοτέχνη Λάσκαρη Ζαράρη, από την κυρία Αναστασία Μιχελάκη, φιλόλογο-λογοτέχνη.
  Ανάγνωση αποσπασμάτων από την ηθοποιό Ρωμηνίκη Έλληνα.
  Μουσική επένδυση από το Μουσικό Σχολείο Λαμίας.
  Απασχόληση των παιδιών με ζωγραφική από την εικαστικό Νίκη Βλάχου.
● Συνομιλία των παιδιών με τον συγγραφέα για την περιπέτεια των δύο φίλων και την εξέλιξη του βιβλίου.
Συντονισμός εκδήλωσης από την κυρία Αγγέλα Μπαρτσιώκα, Πρόεδρο του Φ.Σ.Φ.
Επιμέλεια εκδήλωσης: Νίκη Βλάχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου