Κυριακή 12 Μαΐου 2013

«ΕΝΑ ΒΟΤΣΑΛΟ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ.


Ο Μανώλης είναι ένας παντρεμένος, προκομμένος άνθρωπος, με αυστηρές ηθικές αρχές και αξίες. Έχει όμως ένα “κουσούρι”, είναι τσιγκούνης. Η ζωή του κυλάει αδιάφορα από το σπίτι στη δουλειά και ξανά πίσω, ώσπου, κάποιο βράδυ, ο συνεργάτης και στενός του φίλος του προτείνει να βγούνε έξω για να γλεντήσουν με δύο γοητευτικές Ελληνοαμερικάνες. Εκείνος αντιδρά, έχει τις αναστολές του και τον λούζει κρύος ιδρώτας όταν σκέφτεται την απιστία που πάει να κάνει, αλλά και τα χρήματα που αναγκαστικά θα ξοδέψει στην έξοδο αυτή. Τελικά το τολμάει και τότε το βότσαλο που πέφτει μέσα στην ήσυχη λίμνη της καθημερινής του ζωής δημιουργεί πολλούς ομόκεντρους κυματισμούς που προεκτείνονται ολοένα και την ταράζουν.

Οι έξυπνες και κωμικοτραγικές ανατροπές που θα ακολουθήσουν, θα αποδείξουν ότι οι αληθινές αξίες που υπάρχουν δίπλα μας παραμένουν αναλλοίωτες μέσα στο χρόνο. Κι ας τις αγνοούμε πολλές φορές, ίσως γιατί απλά τις έχουμε πάντα “εκεί”, γιατί τις θεωρούμε δεδομένες.

Πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί ο Απόστολος Πλακόπουλος, που έχει και τη σκηνογραφική επιμέλεια.

Παίζουν επίσης οι: Εβίτα Αλεξάνδρου, Ειρήνη Σκουλή, Ηρώ Μόσχου, Σόφη Ηλιάδη, Γιώργος Αποστολίδης, Νικόλας Πλακόπουλος, Ελένη Καββαδία, Νίκος Παλιούρας.

Ζωντανή ορχήστρα από τους Στάθη Καραδημητρίου (ακορντεόν), Νίκο Παπαργύρη (πλήκτρα) και Κώστα Μιχόπουλο (μπουζούκι).

Τραγουδούν ο Νίκος Παπαργύρης, η Σόφη Ηλιάδη και η Ελένη Καββαδία.

Έκτακτη συμμετοχή Δημήτρης Καρατζόγλου.

Μουσική διδασκαλία Νίκος Παπαργύρης.

Φωτογραφίες Στάθης Καραδημητρίου.

Τα έπιπλα είναι προσφορά των καταστημάτων DISCONTO.

Οι «ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ» πιστεύουν ότι το θέατρο πρέπει να είναι λαϊκό και προσβάσιμο σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στις οικονομικά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, που είναι και αυτές που μαστίζονται περισσότερο από την τρέχουσα κρίση.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, όπως ήταν και στο παρελθόν άλλωστε. Φέτος καλούμε τους φίλους που έχουν τη δυνατότητα και την ευγενή προαίρεση να ενισχύσουν το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου, να προσκομίσουν κατά την προσέλευσή τους τρόφιμα δικής τους επιλογής ή άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου