Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ.


                                    20 Ιουνίου 2013
Πληροφορίες: Γ. ΤΑΒΕΛΗΣ
Email: gtavelis@gmail.com
( 2428076904 - 6974181937

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καλοκαιρινή Εκδήλωση των Τμημάτων Δημιουργικής Απασχόλησης του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου


Με την ευκαιρία της λήξης των μαθημάτων των τμημάτων της Δημιουργικής Απασχόλησης του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου, το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε καλοκαιρινή εκδήλωση στον προαύλιο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Οι εκπαιδευτικοί: Θεοδοσία Κουρκουβάτη - Νηπιαγωγός και η Νεφέλη Δερδελάκου - Δασκάλα, μαζί με τα παιδιά, ηλικίας από 3,5 έως 11 χρονών, παρουσίασαν μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια σε γονείς και φίλους. 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με λίγα λόγια από τις δασκάλες του Τμήματος που εξηγούσαν το έργο τους μέσα στη χρονιά και τους στόχους που είχαν θέσει, καταλήγοντας σε ένα σύντομο απολογισμό από τη συνεργασία τους με τα παιδιά. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου, κύριος Γιώργος Ταβέλης, χαιρετίζοντας μίλησε για την επιτυχία του τμήματος που βασίστηκε στην άριστη συνεργασία μεταξύ μαζικών φορέων, δήμου και τοπικής κοινωνίας.
Συνοπτικά, τα Τμήματα Δημιουργικής Απασχόλησης έχουν ως στόχο να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με ένα πλήθος ερεθισμάτων ώστε να μπορέσει το καθένα από μικρή ηλικία να ανακαλύψει την κλίση του. Ταυτόχρονα, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να περάσουν δημιουργικά κάποιες ώρες μέσα στην εβδομάδα, μέσα στις οποίες στόχος είναι όχι μόνο διασκεδάζουν αλλά και αναπτύσσουν δεξιότητες. Πιο συγκεκριμένα, στα τμήματα της Δημιουργικής Απασχόλησης, τα παιδιά συμμετέχουν σε μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια, έρχονται σε επαφή με την παιδική λογοτεχνία, κάνουν πειράματα φυσικής, παίρνουν γνώσεις αστρονομίας, γεωγραφίας και ιστορίας τις οποίες αφομοιώνουν με έναν βιωματικό τρόπο, παίζουν εκπαιδευτικά παιχνίδια, ζωγραφίζουν και κάνουν κατασκευές. Μέσα από όλα αυτά, κοινωνικοποιούνται, μαθαίνουν να προτείνουν και τα ίδια ιδέες και απελευθερώνονται.
Στην εκδήλωση, αρχικά βγήκε το τμήμα με τα μικρότερα παιδιά για τα οποία ήταν η πρώτη τους απόπειρα να ενταχθούν στο σύνολο μιας τάξης και να διεκπεραιώσουν μια οργανωμένη δραστηριότητα. Τα παιδιά χόρεψαν τρία εκπαιδευτικά τραγουδάκια στα οποία μιμούνταν το περιεχόμενο των στίχων. Στη συνέχεια, ακολούθησαν τα παιδιά του νηπιαγωγείου που παρουσίασαν δύο θεατρικά παιχνίδια. Τέλος, τα παιδιά του δημοτικού παρουσίασαν τρία θεατρικά παιχνίδια και ένα μουσικοκινητικό παιχνίδι ενώ έκλεισαν την γιορτή με ένα αποχαιρετιστήριο τραγούδι. Παράλληλα, οι θεατές μπορούσαν να δουν κάποιες κατασκευές των παιδιών οι οποίες εκτίθονταν στον προαύλιο χώρο της βιβλιοθήκης.
Τα μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια τα οποία παρουσιάστηκαν είχαν εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αφού μάθαιναν στα παιδιά να μιμούνται ρόλους, να αξιοποιούν  τις εκφράσεις του προσώπου τους αλλά και τις κινήσεις του σώματός τους. Επίσης, δίδασκαν μουσικές έννοιες όπως η εναλλαγή στο ρυθμό και η αυξομείωση στην ένταση του ήχου. Ταυτόχρονα, είχαν και χιουμοριστικό χαρακτήρα, και η πολύ καλή απόδοση τους από τα παιδιά ενθουσίασε το κοινό. Όσον αφορά τις κατασκευές, οι περισσότερες βασίζονταν σε ανακυκλώσιμα υλικά. Το θέμα τους ήταν συναφές με τις διάφορες ενότητες που υλοποιούνταν στα πλαίσια των μαθημάτων.
Οι δασκάλες των Τμημάτων της Δημιουργικής Απασχόλησης καθώς και ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος είναι πολύ χαρούμενοι από τη μαζική συμμετοχή των παιδιών, από την πρόοδο τους και από την επιτυχή έκβαση της χρονιάς. Η καλοκαιρινή εκδήλωση έκλεισε με ευχάριστο τρόπο τη δουλειά των προηγούμενων μηνών δείχνοντας και στους γονείς ένα μέρος του έργου που γίνεται μέσα στην τάξη. Οι εκπαιδευτικοί υπόσχονται να συνεχίσουν τα Τμήματα από Σεπτέμβριο, με περισσότερες ιδέες και με τη ίδια καλή διάθεση, έχοντας πάντα την υποστήριξη του Φιλοπρόοδου Συλλόγου, του Δήμου, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, των γονιών και των πολιτών της Νέας Αγχιάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου