Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013

Ένα πειραματικό βήμα του Γιάννη Φαρσάρη για την έκδοση ενός βιβλίου του μέσω crowd-funding.Crowd-funding for literary book publishing
// About the project:
My name is Giannis Farsaris, I live in Greece, and I am commencing an experimental effort to publish a literary book using crowd-funding.
My aim is to independently publish a collection of short stories I am currently working on, in Greek language, as part of my OPENBOOK project. This is non-profit venture and the funds raised will cover the costs of printing, editing, graphic designing and eventual mailing of copies to the supporters of the effort.

// Σχετικά με το εγχείρημα:

Το όνομά μου είναι Γιάννης Φαρσάρης και ξεκινώ μια πειραματική προσπάθεια έκδοσης ενός λογοτεχνικού βιβλίου με τη μέθοδο της συλλογικής μικρο-χρηματοδότησης (crowd-funding).

Σκοπός μου είναι η ανεξάρτητη έκδοση μιας συλλογής διηγημάτων που γράφω αυτή την εποχή με τίτλο : “Η διαφορά του άσπρου απ’ το λευκό”, ως έργο της ανοικτής βιβλιοθήκης OPENBOOK που δημιούργησα το 2010. Το εγχείρημά μου δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα καλύψουν το κόστος του τυπογραφείου, του επιμελητή, του γραφίστα και της ταχυδρομικής αποστολής των βιβλίων στους υποστηρικτές της προσπάθειας.

# Το e-book, λίγο καιρό μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας, θα κυκλοφορήσει ελεύθερα στο διαδίκτυο υπό άδεια Creative Commons. // Θα διατεθούν επίσης δωρεάν αντίτυπα του βιβλίου σε δημόσιες και δημοτικές δανειστικές βιβλιοθήκες και Λέσχες ανάγνωσης όλης της χώρας. // Επιπρόσθετα, θα απελευθερωθούν αντίτυπα του βιβλίου μέσω Book-Crossing.

Η έκδοση βιβλίου μέσω crown-funding αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς εγχειρημάτων στην κατεύθυνση της ανοικτής και συνεργατικής λογοτεχνίας. Οι δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο είναι απεριόριστες και μπορούν να γίνουν ισχυρό εργαλείο στα χέρια των δημιουργών.

Δείτε εδώ λεπτομέρειες για το εγχείρημα : http://www.indiegogo.com/projects/openbook-giannis-farsaris-book-publishing/x/2483941

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου