Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Το μουσικοχορευτικό παραμύθι «Ένα μικρό αγόρι από χώρα μακρινή» το Σάββατο 20 Ιουλίου στη Νέα Αγχίαλο.



                        16 Ιουλίου 2013
Πληροφορίες: Γ. ΤΑΒΕΛΗΣ
Email: gtavelis@gmail.com
( 2428076904 - 6974181937

 




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η καλλιτεχνική ομάδα «ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ» σε συνεργασία με τον  Φιλοπρόοδο Σύλλογο Ν. Αγχιάλου παρουσιάζει το μουσικοχορευτικό παραμύθι «Ένα μικρό αγόρι από χώρα μακρινή» το Σάββατο 20 Ιουλίου στην Αίθουσα Μπαλέτου (στέκι Δημοτών) της Νέας Αγχιάλου ώρα 7.30 το απόγευμα. Απευθύνεται σε παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού, διάρκειας 20 έως 30 λεπτών. Το παραμύθι βασίζεται σε έναν αρχαίο μύθο της ινδικής κουλτούρας, σύμφωνα με τον οποίο ένα μικρό αγόρι καταφέρνει να σώσει το χωριό του από το δηλητήριο ενός τρομερού φιδιού αφυπνίζοντας τη δύναμη που βρίσκεται κρυμμένη μέσα σ΄ εκείνον και τους φίλους του.
 Η ιστορία παρουσιάζεται με προφορική αλλά ταυτόχρονα και με κινησιολογική αφήγηση, ενώ η χορογραφία είναι βασισμένη στον κλασσικό ινδικό χορό (στυλ «kuchipudi»). Περιλαμβάνει επίσης ζωντανή μουσική και είναι interactive με το κοινό, εφόσον κι εκείνο καλείται να βοηθήσει τον μικρό μας ήρωα με την ενεργή του συμμετοχή.
 Σκοπός της παράστασης είναι να φέρει στα παιδιά, όχι μόνο ένα ποιοτικό θέαμα με πολιτιστικά στοιχεία μιας άλλης κουλτούρας αλλά και μια βαθύτερη εμπειρία αναγνώρισης της εσωτερικής τους δύναμης.
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου