Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Τιμητική Εκδήλωση για τα ιδρυτικά μέλη του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου.

                      20 Ιουλίου 2013
Πληροφορίες: Γ. ΤΑΒΕΛΗΣ
Email: gtavelis@gmail.com
( 2428076904 - 6974181937

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τιμητική Εκδήλωση για τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου
ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013. Μια ιδιαίτερη βραδιά για τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Νέας Αγχιάλου αλλά και είμαστε βέβαιοι γι΄ αυτό, για όλους τους Αγχιαλίτες.
Στην πανέμορφη κεντρική  πλατεία της πόλης μας, με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας διοργανώθηκε ένα πατροπαράδοτο γλέντι, το γνωστό «ΤΖΙΑΦΕΤΙ», για τα μέλη του Φιλοπρόοδου αλλά και όλους τους συμπολίτες μας.   Ένα γλέντι που έρχεται να μας θυμίσει πώς διασκέδαζαν οι προηγούμενες γενιές,  με συντροφικότητα, απλότητα και καλή διάθεση. Οι παραβρισκόμενοι προσήλθαν με τους δικούς του σπιτικούς μεζέδες ο καθένας, ενώ το μουσικό μέρος της βραδιάς είχε αναλάβει το πολύ ποιοτικό μουσικό σχήμα αποτελούμενο από τους Ζωή Τζαλαβρέτα, Νίκο Αλεξίου, Δημήτρη Μπεφάνη και τον ντόπιο καλλιτέχνη Στάθη Θεοχαράκη.
Όμως το γεγονός που έκανε για όλους μας πραγματικά ξεχωριστή την εκδήλωση αυτή ήταν η επιστροφή στον χρόνο, πενήντα έξι χρόνια πριν, καλοκαίρι του 1957, όταν μια παρέα 29 νέων της εποχής ξεκίνησε μια πολύ όμορφη ιστορία ιδρύοντας τον ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ. Οι 12 ασπρομάλληδες παππούδες πια, όσοι από αυτούς βρίσκονται στη ζωή μεταξύ των οποίων και η μοναδική  κυρία της παρέας ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς. Με συγκίνηση ακούσαμε τα ιδρυτικά μέλη, Ελευθερία Γκίνη – Καταραχιά, Γιώργο Μπουρτζή και Γιάννη Τερψιάδη, να ζωντανεύουν με τις αφηγήσεις τους τις δύσκολες αλλά και ωραίες εκείνες εποχές και παράλληλα να συγχαίρουν το  σημερινό Δ.Σ. και τα μέλη του συλλόγου για τη συνεχή και διακριτή παρουσία τους στα δρώμενα της περιοχής μας. Αξιοπρόσεχτη ήταν και η μικρή παρέμβαση του γνωστού λαογράφου κ. Γιώργου Διονυσίου ο οποίος αναφέρθηκε με λιτό αλλά παραστατικό τρόπο στην ιστορία και τους αγώνες των Αγχιαλιτών από τις αρχές του εικοστού αιώνα ως τις μέρες μας.
Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομη ομιλία ο Πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου κ. Γιώργος Ταβέλης ο οποίος κάλεσε σε χαιρετισμό τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και το Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Βόλου και υπεύθυνο του τομέα πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. κ. Ευθύμιο Τσάμη, οι οποίοι τόνισαν με έμφαση το έργο που συντελείται στη Νέα Αγχίαλο από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο αλλά και από τους υπόλοιπους δραστήριους συλλόγους της πόλης μας. Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου κ. Λαμπρινίδης, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Νέας Αγχιάλου Παντελής Πελεκάνος και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας  Νέας Αγχιάλου Λευτέρης Διαμαντένιας.
Στη συνέχεια οι προαναφερθέντες μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. του Φιλοπρόοδου παρέδωσαν τιμητικές πλακέτες στα παραβρισκόμενα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου. Τα ιδρυτικά μέλη που είναι ακόμη εν ζωή είναι: Αγγελίδης Λεωνίδας, Βίγκλας Σταύρος, Γκίνη – Καταραχιά Ελευθερία, Αναστασόπουλος Βαγγέλης, Θεοδωρίδης Επαμεινώνδας, Καραντενίζης Μανώλης, Μπουρτζής Γιώργος, Μπουρτζής Κυριαζής, Πάπιας Μιχάλης, Σταυριανάκης Γιάννης, Τερψιάδης Γιάννης και Τσιάμης Βαγγέλης.
 Το γλέντι ξεκίνησε με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.
Η γιορτινή βραδιά κράτησε τους συμπολίτες μας στην πλατεία με αμείωτο κέφι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

        Το Δ.Σ. του Φιλοπρόοδου συλλόγου Νέας Αγχιάλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου