Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ 2013

Για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε από 15-18 Αυγούστου 2013 με μεγάλη επιτυχία η Γιορτή Κρασιού στην Ν. Αγχίαλο.
Η επιτυχία της διοργάνωσης ήταν μεγαλύτερη από άλλες χρονιές και αυτό το έδειξε η προσέλευση του κόσμου που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Στην επιτυχία της διοργάνωσης συνέβαλαν οι Σύλλογοι που συγκροτούσαν την Οργανωτική Επιτροπή, η Δημοτική Αρχή και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Ν. Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», ο οποίος προσέφερε δωρεάν άφθονο δροσερό κρασί.
Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε την συμβολή κάθε αγρότη αμπελοκαλλιεργητή, μέλος του Συνεταιρισμού, που με την ποιότητα των σταφυλιών τους δίνουν αυτή την εξαιρετική ποιότητα κρασιού, αλλά και τσίπουρου, τα οποία αν δεν υπήρχαν, δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση.
Οφείλουμε όμως να στηλιτέψουμε τις πρακτικές «Πολιτιστικού Συλλόγου» οι οποίες διασάλευσαν το πρόγραμμα που είχε συμφωνηθεί και δυσανασχέτησαν τον κόσμο. Πρακτικές που μόνον τον πολιτισμό δεν προάγουν.  
Όπως προκύπτει από την σχετική επίσημη αλληλογραφία, την 23/7/13 ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Ν. Αγχιάλου – «Η ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ»  με αίτησή του προς την Οργανωτική Επιτροπή της Γιορτής Κρασιού αιτήθηκε την συμμετοχή του. Μετά από σύσκεψη της Οργανωτικής Επιτροπής, παρά το ότι στην αίτηση δεν υπήρχε υπογραφή, ούτε καν αναφέρονταν το Δ.Σ., αλλά υπήρχε μόνον μία σφραγίδα, έγινε δεκτή η αίτηση και υπήρξε έγγραφη απάντηση στην οποία αναφέρεται ότι το αίτημα του Συλλόγου γίνεται δεκτό ως προς τη συμμετοχή μόνο του  παιδικού χορευτικού τμήματος του Συλλόγου, το οποίο ορίσθηκε να εμφανισθεί την 18/8/13 σε συγκεκριμένη ώρα και για συγκεκριμένο χρόνο είκοσι (20) λεπτών. Τονίζεται δε στην έγγραφη απάντηση ότι θα πρέπει να τηρηθεί πιστά το πρόγραμμα για την ομαλή λειτουργία της εκδήλωσης.
Στο έγγραφο απάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής δεν υπήρξε καμία γραπτή ή προφορική ένσταση εκ μέρους του Συλλόγου. Αντ’ αυτού την 18/8/13 ο Σύλλογος γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τα συμφωνηθέντα έκανε δικό του πρόγραμμα με την εμφάνιση και άλλων τμημάτων του χορευτικού του. Αποτέλεσμα τούτου από τα είκοσι λεπτά που είχαν διατεθεί από την Οργανωτική Επιτροπή στο παιδικό τμήμα του Συλλόγου, ο Σύλλογος πραγματοποίησε εμφάνιση σαράντα πέντε (45) λεπτών διασαλεύοντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης και προσπαθώντας να δημιουργήσει εντάσεις, οι οποίες αποφευχθήκαν χάρη στην ψυχραιμία των μελών της οργανωτικής επιτροπής.
Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων στη Γιορτή Κρασιού συμμετείχαν και άλλα χορευτικά σχήματα, τόσο τοπικά όσο και από άλλες περιοχές, και εκτός Ελλάδας και σε όλα είχε δοθεί ο ίδιος χρόνος των είκοσι (20) λεπτών, και δεν υπήρξε κανένα απολύτως πρόβλημα.
Υποτίθεται ότι κάποιοι άνθρωποι του Συλλόγου αυτού έχουν εμπειρία από εκδηλώσεις. Θα θέλαμε να μας απαντήσουν σε ποιες εκδηλώσεις σύλλογοι με το έτσι θέλω διασαλεύουν το πρόγραμμα και κάνουν του κεφαλιού τους.  Αυτός είναι ο «πολιτισμός» τον οποίο θέλουν να προάγουν.
Εκτός του ότι ο σύλλογος αυτός διασάλευσε το πρόγραμμα, επιστράτευσε τρία ανήλικα μέλη του(;) με κουπόνια, μην αναγράφοντας σε αυτά την επωνυμία του Συλλόγου του, ζητούσε από τους παρευρισκόμενους στο χώρο της Γιορτής Κρασιού την οικονομική του ενίσχυση. Μια ενέργεια για την οποία καμία  γνωστοποίηση δεν υπήρξε στην Οργανωτική Επιτροπή.
Επειδή δεχόμαστε καθημερινά επικριτικά σχόλια για τον σύλλογο από συμπολίτες μας και επειδή οι πρακτικές του «έτσι θέλω» και των αστείων επιχειρημάτων του συλλόγου ότι με τέτοιου είδους ενέργειες προάγουν τάχα τον πολιτισμό, δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, ως Σύλλογοι θα λάβουμε σοβαρά υπόψη μας όλα τα παραπάνω για θέματα μελλοντικής συνεργασίας.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΄΄ΠΥΡΑΣΟΣ΄΄ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΄΄ΦΘΙΩΤΙΔΕΣ ΘΗΒΕΣ΄΄ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ  ΟΞΥΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ

μίζουν εμφ

ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου