Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ».

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ».


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                                         Σάββατο,  25-01-2014


      Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 6:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της  Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου θα γίνει η παρουσίαση του εικονογραφημένου παραμυθιού του συμπολίτη μας, διακεκριμένου συγγραφέα και ποιητή, Λάσκαρη Π. Ζαράρη ο οποίος τα τελευταία χρόνια επιδίδεται και στη συγγραφή βιβλίων για παιδιά. Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «Η Νέα Αγχίαλος», θέλοντας να τιμήσει τον συγγραφέα για τις δραστηριότητές του, διοργανώνει σε συνεργασία με το Βιβλιοπωλείο «Ο Μικρός Πρίγκιπας» και την Ήρα Εκδοτική, μια πλούσια καλλιτεχνική και πολιτιστική βραδιά μ’ επίκεντρο το νέο έργο του δημιουργού, ένα παραμύθι με τίτλο: «Μία σημαντική αποστολή» που εικονογραφήθηκε από τον ζωγράφο Ηριδανό και κυκλοφόρησε το έτος 2013 από την Ήρα Εκδοτική στο Βόλο.
      Έγκυροι κριτικοί έχουν διατυπώσει για το βιβλίο θετικά σχόλια σε λογοτεχνικά περιοδικά και συγκεκριμένα ότι «είναι ένα ωραίο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους. Τα ζώα είναι οι πρωταγωνιστές και ο κόσμος του θαυμαστού ξεδιπλώνεται μέσα από την περιπέτεια που βιώνουν. Τα ονόματα παραπέμπουν σε αρχαιοελληνικές ή βιβλικές προσωπικότητες: Λυκούργος, Σαμψών, Αριστείδης. Η αλληγορία μέσα από το δεύτερο επίπεδο ανάγνωσης του βιβλίου περνάει τα μηνύματα του συγγραφέα και τις θέσεις του έργου. Το παραμύθι διαβάζεται μονορούφι προς τέρψη του αναγνώστη».     
      Μαζί μας θα βρίσκονται επίσης οι ντόπιοι δημιουργοί του λόγου: ο ποιητής και στιχουργός κ. Αργύρης Χατζηνάκης και η συγγραφέας νεανικής φανταστικής λογοτεχνίας κα Χριστίνα Κανταράκη.
      Την εκδήλωση θα επενδύσει μουσικά και φωνητικά το αξιόλογο Μουσικό Σχολείο Βόλου, ενώ οι πρωταγωνιστές του παραμυθιού: Οι γάτοι Αριστείδης και Λυκούργος, το άλογο γέρο-Σαμψών, το πρόβατο Ευτύχης και το περιστέρι Ασπροφτέρουγος θα ζωντανέψουν μέσα από τον δραματοποιημένο διάλογο των μαθητών του Χορευτικού Συγκροτήματος «Η Νέα Αγχίαλος».  
      Για το βιβλίο θα μιλήσει η εκπαιδευτικός και γνωστή συγγραφέας παιδικών βιβλίων κα Αργυρώ Μουντάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου