Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Χαιρετισμός του Λάσκαρη Π. Ζαράρη για την παρουσίαση του εικονογραφημένου παραμυθιού: «Μία σημαντική αποστολή» στη Νέα Αγχίαλο.

 



   Αγαπητοί φίλοι και φίλες, καλησπέρα σας.
   Αισθάνομαι πολύ όμορφα απόψε γιατί από την παρουσία σας εδώ εισπράττω την αγάπη σας και το ενδιαφέρον σας για τον πολιτισμό και κυρίως για το παιδί, το οποίο είναι και ο πρωταγωνιστής της σημερινής εκδήλωσης. Να ευχαριστήσω τους διοργανωτές της
εκδήλωσης: τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο «Η Νέα Αγχίαλος», το Βιβλιοπωλείο "Ο Μικρός Πρίγκιπας" και τον Εκδοτικό Οίκο «Ήρα» που συνεργάστηκαν μαζί μου κατά τη διάρκεια όλης της προετοιμασίας, ώστε να παρουσιάσουμε μία συνολικά όμορφη εικόνα.
   Επίσης να καλωσορίσω τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Βόλου που βέβαια βιάστηκαν να φύγουν και δεν πρόλαβα να τους ευχαριστήσω, τα παιδιά του Χορευτικού Συγκροτήματος «Η Νέα Αγχίαλος» και την κυρία Αργυρώ Μουντάκη που βρίσκεται κοντά μας για να μιλήσει για το βιβλίο μου, καθώς ως συγγραφέας παιδικών βιβλίων έχει άμεση σχέση και γνώση γενικά με το παραμύθι.
   Θα ήθελα να σας πω ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ το παιδί που ομορφαίνει με τη χαρά και το παιχνίδι του τη δική μας ζωή, τη ζωή των γονιών του. Έχουμε όλοι μας υποχρέωση, δάσκαλοι, γονείς, συγγραφείς να διαμορφώνουμε με τις πράξεις μας ένα όσο το δυνατόν καλύτερο μέλλον για τα παιδιά όλου του κόσμου.
   Ως ποιητής, θα ήθελα να διαβάσω ένα μικρό ποίημα που έγραψα γι’ αυτή τη βραδιά και ύστερα να δώσω το λόγο στην κυρία Αργυρώ Μουντάκη:

«Το παιδί λουλούδι
πάνω σε βράχο φυτρωμένο,
το παιδί τραγούδι
απ’ την ψυχή βγαλμένο.
Το παιδί αστέρι
που τον ουρανό φωτίζει
το παιδί ένα χέρι
που στων γηρατειών τον δρόμο
σε στηρίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου