Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 1955-1959 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ «1η Απριλίου 1955 - Κύπρος»

                                                    ΚΥΠΡΙΑΚΗ           ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                                                             ΓΕΝΙΚΟ   ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

24 Μαρτίου 2014
                                                
ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ


ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ
ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 1955-1959

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ «1η Απριλίου 1955 - Κύπρος»


Τα σχολεία της Θεσσαλονίκης πρωτοστατούν για πέμπτη συνεχή χρονιά σε μια εκδήλωση που αποτελεί φόρο τιμής στην Κυπριακή νεολαία που έπεσε μαχόμενη για την ελευθερία της πατρίδας κατά τη διάρκεια του Κυπριακού Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-1959 ενάντια στη Βρετανική αποικιοκρατία.

Τίτλος της φετινής εκδήλωσης,  o στίχος του Γ. Σεφέρη, «…στην Κύπρο τη θαλασσοφίλητη …».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 1η Απριλίου 2014 και ώρα 8μ.μ. στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι μαθητές της Θεσσαλονίκης προσεγγίζουν βιωματικά τις αξίες που ενέπνευσαν τους ήρωες της ΕΟΚΑ για ελευθερία και περνούν τα δικά τους μηνύματα για ένα καλύτερο αύριο για ολάκερο τον Ελληνισμό.

Η παρουσία όλων σας και ιδιαίτερα των νέων της Θεσσαλονίκης κρίνεται πολύτιμη. Μια χώρα αξίζει ό,τι η νεολαία της και Λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την επαναλάβει.

Την εκδήλωση θα τιμήσει ως κύριος ομιλητής ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μάριος Δημητριάδης.
  
Διοργανωτές: Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας, Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδος και Γενικό Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Υπό την αιγίδα:  του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης

Με τη στήριξη: Υπουργείων  Εξωτερικών και Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμου Καλαμαριάς.

Μέγας Χορηγός: Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου

Χορηγός επικοινωνίας: Εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου