Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014.

8 Ιουνίου 2014
                
Πληροφορίες: Γ. ΤΑΒΕΛΗΣ
( 2428076904 - 6974181937
Email: gtavelis@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ για τις 5 Ιουνίου, ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου, το «ΒΑΡΝΑΛΕΙΟ» 2ο Δημοτικό Σχολείο της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου, την 111 Πτέρυγα Μάχης και το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Μαγνησίας πραγματοποίησαν την πρώτη καλοκαιρινή εξόρμηση εθελοντικού καθαρισμού στις παραλίες της περιοχής, την Παρασκευή 6 Ιουνίου.
Με σύνθημα «Σεβόμαστε και αγαπάμε το περιβάλλον – ομορφαίνουμε τον τόπο μας» πήραν μέρος σ’ αυτή την εξόρμηση καθαριότητας, όλοι οι μαθητές από το «Βαρνάλειο» Δημοτικό σχολείο με τους δασκάλους τους, στρατεύσιμοι από την 111 Πτέρυγα Μάχης  στο πλαίσιο εφαρμογής των αρχών αποκατάστασης και διατήρησης της περιβαλλοντικής πολιτικής του ΥΠΕΘΑ., μέλη του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Μαγνησίας, αρκετά μέλη και φίλοι του Φιλοπρόοδου Συλλόγου,
Από το Δήμο Βόλου δόθηκαν τα απαραίτητα υλικά καθαριότητας (σακούλες – γάντια), από το Φιλοπρόοδο Σύλλογο, μοιράστηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό για το θαλάσσιο περιβάλλον από την οργάνωση «ΜΕΣΟΓΕΙΟ SOS» και προσφέρθηκαν νερά και γλυκίσματα προσφορά του Φιλοπρόοδου Συλλόγου και του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ.
Οι μαθητές του «Βαρνάλειου» Δημοτικού Σχολείου ζωγράφισαν αφίσες και τις έβαλαν σε διάφορους χώρους στην παραλία με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας για το σεβασμό του περιβάλλοντος.
Όλοι συμφωνήσαμε ότι είναι η αρχή για φέτος το καλοκαίρι και αυτές οι εθελοντικές εξορμήσεις θα συνεχιστούν.
Συνεχίζοντας τις προσπάθειες διατήρησης καθαρής της παραλίας έχει προγραμματίσει εξόρμηση καθαρισμού την Πέμπτη 12 Ιουνίου στις 9 το πρωί, σε συνεργασία με το «Ευγένειο»  Δημοτικό Σχολείο, το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Μαγνησίας και το Δήμο.
Επίσης έχει προγραμματίσει για τις επόμενες μέρες περιποίηση των δέντρων του πάρκου δίπλα στο λιμανάκι, και καθαρισμό της εκεί παραλίας, κάτι που τα τελευταία χρόνια γίνεται σχεδόν σε καθημερινή βάση όλο το καλοκαίρι.
Με αυτό τον τρόπο δίνουμε ένα χέρι βοηθείας στη δουλειά που πρέπει να κάνει ο Δήμος με στόχο να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας και να καμαρώνουμε γι’ αυτόν. Η υπόσχεσή μας είναι ότι θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε παρόμοιες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου