Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ.

                                                   
ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ
6 ημέρες 25/8-30/8

1η Ημέρα:            ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ  – ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ
Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση από Νέα Αγχίαλο για τα τουρκικά σύνορα.  Μετά από ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και καφέ ή φαγητό, άφιξη στον συνοριακό σταθμό των Κήπων.  Έλεγχος των ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε για τον συνοριακό σταθμό των Υψάλων. Μέσω Κεσσάνης φθάνουμε στη Μάδυτο, απ’ όπου θα περάσουμε το ferry boat τα στενά των Δαρδανελίων.  Άφιξη στο Τσανάκκαλε και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Δείπνο και διαν/ση.

2η Ημέρα:            ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ – ΑΪΒΑΛΙ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΣΜΥΡΝΗ   
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Αϊβαλί (Κυδωνιές).  Η πόλη, αποτέλεσε σύμβολο της προσφυγιάς του 1922. Σήμερα είναι ένα αναπτυσσόμενο αστικό κέντρο, το οποίο διατηρεί ακόμα αρκετά από τα ελληνικά του στοιχεία. Αποτελεί, επίσης, το εμπορικό κέντρο της περιοχής μετά το Αδραμύττιο. Πολλοί από τους ηλικιωμένους κατοίκους της πόλης εξακολουθούν να μιλούν Ελληνικά, ενώ πολλά τούρκικα τεμένη είναι πρώην ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες. Χαρακτηριστικός είναι ο ωραίος αιγιαλός στο μυχό του που λεγόταν "Φάληρο", με ωραία λουτρά, καθώς και το προάστιο "Γενιτσαροχώρι" όπου βρίσκονταν οι άλλοτε εσωτερικοί λιμένες Αγιά Παρασκευή και Πασά-λιμάνι.  Η επόμενη επίσκεψή μας είναι στα Μοσχονήσια, δημοφιλές θέρετρο των Κυδωνιών.  Εκεί θα θαυμάσουμε την πανέμορφη εκκλησία των Ταξιαρχών, η οποία σήμερα λειτουργεί ως μουσείο.  Συνέχεια της διαδρομής μας με προορισμό την Πέργαμο.  Εδώ θα θαυμάσουμε την Ακρόπολη με τη φημισμένη Βιβλιοθήκη, θα δούμε τη βάση του Βωμού του Δία, το Τέμπλο της Αθηνάς και τα ερείπια του ναού του Διονύσου. Ακολουθεί ξενάγηση στον χώρο του Ασκληπιείου, όπου λατρευόταν ο θεός της ιατρικής Ασκληπιός.  Αργά το απόγευμα άφιξη στη Σμύρνη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα:            ΣΜΥΡΝΗ – ΕΦΕΣΟΣ – ΚΙΡΚΙΤΖΕ  – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ – ΣΜΥΡΝΗ
Τη σημερινή ημέρα αφού προγευματίσουμε αναχωρούμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου.  Πρόκειται για την αρχαία πόλη της Ιωνίας, ένα από τα σπουδαιότερα πολιτιστικά κέντρα της αρχαιότητας.  Ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας, μας επιτρέπει τη συστηματική παρατήρηση των σπουδαίων μνημείων, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, ο Ναός της Αρτέμιδος.  Συνεχίζουμε για το χωριό ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ,  με τη μοναδική αρχιτεκτονική και τα παραδοσιακά σπίτια, το χωριό στο οποίο αναφέρεται η Διδώ Σωτηρίου στα «Ματωμένα Χώματα».  Αμέσως μετά το πασίγνωστο λιμάνι ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ (ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ) μας περιμένει για να μας υποδεχτεί στις αγορές και τα καταστήματα, την παραλιακή ζώνη και το κάστρο του.  Επιστροφή στη Σμύρνη. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα:            ΣΜΥΡΝΗ – ΤΣΕΣΜΕ – ΒΟΥΡΛΑ – ΑΛΑΤΣΑΤΑ – ΣΜΥΡΝΗ
Μετά το πρωινό ξεκινάμε να γνωρίσουμε την πόλη, στην οποία γεννήθηκε ένα από τα σημαντικότερα είδη αστικού τραγουδιού, το Ρεμπέτικο.  Είναι μια πόλη όπου ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του παρελθόντος της είναι εμφανής ακόμη και σήμερα.  Θα περάσουμε από το Μπαϊρακλί, την περιοχή όπου ιδρύθηκε η αρχαία Σμύρνη.  Εν συνεχεία θα οδηγηθούμε στο πολυτελές Κορδελιό, με τον όμορφο εμπορικό πεζόδρομο, θα φθάσουμε στη σύγχρονη «Μπλε Πόλη» (Mavi Sehir) και θα καταλήξουμε, περνώντας από το παλιό Στάδιο του Πανιωνίου στην Πούντα, για να κινηθούμε στην προκυμαία της Σμύρνης.  Θα περιπλανηθούμε στα Σχοινάδικα, στο Παραλλέλι, στην Μπελαβίστα, θαυμάζοντας τα παλιά ελληνικά αρχοντικά.  Στη συνέχεια μεταφορά στην πλατεία του Κονάκ, με σύμβολο τον Πύργο του Ρολογιού.  Ακολούθως θα ξεκινήσουμε για να ακολουθήσουμε μια πανέμορφη διαδρομή στα παράλια της Μ. ΑΣΙΑΣ. Θα γνωρίσουμε παλαιά ελληνικά χωριά και κωμοπόλεις όπως τα ΒΟΥΡΛΑ (με την οικία του  μεγάλου εθνικού μας ποιητή Γ. ΣΕΦΕΡΗ) και τα πανέμορφα ΑΛΑΤΣΑΤΑ (σπουδαίο αναπαλαιωμένο οικιστικό παράδειγμα). Θα μας συγκλονίσει η ανεπανάληπτη φυσιολατρική εικόνα, τα περιβόλια, οι εκπληκτικές παραδοσιακές κατοικίες και η ηρεμία του τοπίου. Θα ολοκληρώσουμε τη διαδρομή μας στο πανέμορφο ΤΣΕΣΜΕ, σπουδαίο λιμάνι με άπειρες επιλογές διατροφής και αγορών.  Επιστροφή στη ΣΜΥΡΝΗ αργά το απόγευμα.  Δείπνο και διανυκτέρευση.5η Ημέρα:            ΣΜΥΡΝΗ – ΤΡΟΙΑ – ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ
Πρόγευμα και άμεση αναχώρηση για Τσανάκκαλε.  Στη διάρκεια της διαδρομής θα επισκεφθούμε την ονομαστή Τροία.  Θα δούμε τα ερείπια της αρχαίας πόλης και της Ακρόπολης του Πριάμου και ένα αντίγραφο του Δούρειου Ίππου.  Συνέχεια της διαδρομής μας και άφιξη στο Τσανάκκαλε.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα:            ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ – ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ
Πρόγευμα και με το ferry boat, διασχίζοντας τα Δαρδανέλλια, θα φθάσουμε στην απέναντι πλευρά.  Έλεγχος των ταξιδιωτικών εγγράφων στους συνοριακούς σταθμούς και στη συνέχεια παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής.  Άφιξη το βράδυ στη Νέα Αγχίαλο, μετά από ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση και φαγητό.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ/ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ:  260 €


Στην τιμή περιλαμβάνονται:
Ø    Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
Ø    Δύο (2) διαν/σεις στο Τσανάκκαλε και τρείς (3) διαν/σεις στη Σμύρνη.
Ø    Διαμονή σε ξενοδοχεία 4 & 5 αστέρων σε δίκλινο δωμάτιο.
Ø    Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία (πρωινό και δείπνο καθημερινά).
Ø    Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
Ø    Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Ø    Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
Ø    Φ.Π.Α. 


Δεν περιλαμβάνονται:
Ø    Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
Ø    Επιπλέον γεύματα, ποτά στα δείπνα.
Ø    Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
Ø    Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.


ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:            
Ø      ΣΜΥΡΝΗ:        HOTEL BLANCA 4* (www.blancahotel.com) H’ ΠΑΡΟΜΟΙΟ.
Ø      ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ:  HOTEL KOLIN 5* (www.kolinhotel.com) H’ ΠΑΡΟΜΟΙΟ.ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ!!!

Για κρατήσεις θέσεων στα τηλ. 2428078130 – 248300417 – 2428078131 – 2428078647 – 6939728733 What’s up - 6980277004 What’s up - 6976508441 What’s up
            Για κράτηση θέσεων προκαταβολή 100 € το άτομο
                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου