Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΣΤΗ ΜΑΚΡΥΡΡΑΧΗ ΠΗΛΙΟΥ.


Άλλη μια πετυχημένη εμφάνιση πραγματοποίησε το  χορευτικό συγκρότημα της Δ.Ε. Νέας Αγχιάλου του Δήμου Βόλου στην Μακρυρράχη Πηλίου, το Σάββατο 2 Αυγούστου 2014.
Μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακρυρράχης το χορευτικό του Δήμου Βόλου συμμετείχε σε πολιτιστική εκδήλωση, με θέμα «Γυναίκα ελικοβλέφαρη, γυναίκα ευλογημένη»,  που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού, με πρωτοβουλία του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου και της τοπικής Κοινότητας. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε:

  • Χορούς Πηλίου: από το τμήμα παραδοσιακών χορών της Μακρυρράχης . Φορεσιά Πηλίου και Δεσφίνας
  • Χορούς Μαύρης Θάλασσας, από το Χορευτικό της Δ.Ε. Νέας Αγχιάλου. Φορεσιά Καβακλί Ανατολικής Ρωμυλίας
  • Χορούς Επτανήσων από το εφηβικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακρυρράχης. Τραγούδι: Ρίμνες του γάμου (Ιθάκη). Φορεσιά Κέρκυρας
  • Αναβίωση Θρακιώτικου Γάμου και χορούς δυτικής Θράκης από το Σύλλογο Θρακών Μαγνησίας. Φορεσιά Έβρου
  • Νανούρισμα Καππαδοκίας, χοροί Καππαδοκίας από το τμήμα γυναικών του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακρυρράχης. Φορεσιά Σίλλη Ικονίου.

Την διδασκαλία των χορευτικών τμημάτων επιμελήθηκαν οι Χοροδιδάσκαλοι: Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρυρράχης: Αντιγόνη Ιωάννου, Σύλλογος Θρακών Μαγνησίας: Αντώνης Τζαφέτας και Χορευτικό Δ.Ε. Νέας Αγχιάλου: Θανάσης Μπέας.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής απένειμε τιμητικές πλακέτες για την συμμετοχή τους στα παραβρισκόμενα χορευτικά τμήματα ευχαριστώντας τους για την αποδοχή της πρόσκλησης  και έπειτα ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου