Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ


Ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Αγχιάλου στις 30 Μαρτίου 2014 πραγματοποίησε εκδήλωση με ομιλήτρια τη συμπατριώτισα μας ιατρό ακτινολόγο κα Βάνα Χριστάκη με θέμα << Διάγνωση Καρκίνου του Μαστού >>. Τα μέλη μας υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό την ιατρό και το ενδιαφέρον ήταν έντονο με πολλές ερωτήσεις γιατί το θέμα αφορά όλες τις γυναίκες.
    Στις 11 Μαίου 2014 ημέρα << Γιορτή της Μητέρας >> τα μέλη του Συλλόγου μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους τη γιορτή αυτή που είναι ξεχωριστή για όλους. Η Πρόεδρος Χριστίνα Καραννικόλα στην εισήγησή της ανέφερε τον σημαίνοντα ρόλο της μητέρας στη ζωή όλων μας.  Κατόπιν ο λόγος δόθηκε στις προσκεκλημένες από τη Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Βόλου, στη κα Νικολέτα Τσαμάνδουρα κοινωνική λειτουργό και στη ψυχολόγο Μαρία Αποστολίδη, οι οποίες παρουσίασαν το ρόλο της μητέρας καθώς και το κύκλο ζωής της οικογένειας. Στη συνέχεια η κα Στέλλα Μπογιατζή-Παπαγεωργίου διάβασε χαιρετισμό προς το Σύλλογο για τη γιορτή της μητέρας εκ μέρους του Αντιδημάρχου κου Παντελή Πελεκάνου.
Η κα Δέσποινα Φλαμουρίδη-Παπάτζελου απήγγειλε ποίημα σχετικό για τη μητέρα, και η κα Μάχη Παπαθεοχάρη μας απήγγειλε λίγα λόγια τρυφερά, απλά, αλλά συγκινητικά για τη μητέρα, γραμμένα από την ίδια. Τέλος το Δ.Σ. για τα Χρόνια Πολλά, προσέφερε από ένα γλαστράκι βασιλικό σε όλες τις παρευρισκόμενες κυρίες, που κυριολεκτικά είχαν κατακλύσει μέσα και έξω το κέντρο “ Γαλαξίας.”
    Στις 31 Μαίου και 1 Ιουνίου 2014 ο Σύλ. Γυναικών πραγματοποίησε διήμερη εκδρομή με μεγάλη επιτυχία στη Δράμα (σπήλαιο Αγγίτη, πηγές Αγίας Βαρβάρας) στα Θρακικά Τέμπη του Νέστου και στο φράγμα του θησαυρού, διανυκτέρευση Ξάνθη, ξενάγηση στη παλιά πόλη, και στην επιστροφή στάση για φαγητό στη Καβάλα και τέλος προσκύνημα στη Μονή Παναγία Εικοσιφοίνισσα.
    Ο Σύλλογος Γυναικών στις 23 Ιουνίου 2014 αναβίωσε το έθιμο του κλήδονα στη κεντρική πλατεία στο νέο κατάστημα “του καφέ τα παραμύθια.” Η Πρόεδρος στην ομιλία της μεταξύ των άλλων, τόνισε ότι το πανάρχαιο αυτό έθιμο του κλήδονα που το έφεραν οι προγονοί μας από τη παλαιά Αγχίαλο, στη πραγματικότητα είναι μία λαϊκή μαντική διαδικασία από τις πιο τελετουργικές όλων των παραδόσεων, σύμφωνα με τον οποίο αποκαλύπτεται στις άγαμες κοπέλες η ταυτότητα του μελλοντικού τους συζύγου. Στη συνέχεια, ακολούθησε το καθιερωμένο κάψιμο των πρωτομαγιάτικων στεφανιών και γλέντι με παραδοσιακούς χορούς, με μεγάλη επιτυχία, από τη πρωτοφανή φετεινή συμμετοχή μελών και φίλων του Συλλόγου. 
    Στις 25 έως και 29 Αυγούστου 2014 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μεγάλη καλοκαιρινή εκδρομή του Συλλόγου με μεγάλη επιτυχία, που φέτος είχε προορισμό το ωραιότατο Βουκουρέστι, τα πανέμορφα και καταπράσινα Καρπάθια Όρη, το Πλέβεν της Βουλγαρίας με το θαυμάσιο και εκπληκτικό αξιοθέατο “το Πανόραμα “ και τέλος την όμορφη Σόφια.
    Ο Σύλλογος μας σε συνεργασία με το Σύλλογο Οξυωτών και το Φιλοπρόοδο Σύλλογο, συμμετείχε εθελοντικά με αρκετά μέλη του, στην υποστήριξη των μελών του “ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ” στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2014 στις επισκέψεις τους στα αρχαία θέατρα της περιοχής μας, (το αρχαίο θέατρο Μικροθηβών και το αρχαίο θέατρο Δημητριάδος). Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί τα μέλη του για την εθελοντική τους προσφορά.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη δημοσίευση

Το Δ.Σ. Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου