Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου για την Τιμητική εκδήλωση – Αφιέρωμα στη μνήμη του Ελληνοκύπριου εθνικού ποιητή Κώστα Μόντη (1914-2004).



  


   Στις 13 Νοεμβρίου 2014 το απόγευμα, στη  μεγάλη αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου Παρνασσός, πραγματοποιήθηκε από το Τριμηνιαίο Πολιτιστικό Περιοδικό Λόγου και Τέχνης «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός» τιμητική εκδήλωση – αφιέρωμα στη μνήμη του Ελληνοκύπριου εθνικού ποιητή Κώστα Μόντη (1914-2004).
 - Την εκδήλωση παρουσίασε η φιλόλογος, συγγραφέας και ποιήτρια Πόπη Μπαλαμώτη-Σπίτα, ενώ έλαβε μέρος και η Χορωδία Γυναικών Ελλάδος συγκινώντας το κοινό με Ελληνικά και Κυπριακά τραγούδια.
- Η συγγραφέας και ποιήτρια Βασιλική Μυλωνοπούλου εισηγήθηκε με θέμα: «Το περιοδικό Δευκαλίων ο Θεσσαλός και το λογοτεχνικό έργο του Κώστα Μόντη», καθώς και ο εκδότης, συγγραφέας Θάνος Αθανασόπουλος ανέπτυξε την ομιλία του με θέμα: «Η ζωή και το έργο του Κώστα Μόντη».
 - Ο δικηγόρος, λογοτέχνης και ποιητής Κώστας Γκέκας (Φαίδων Ευπειθέας) ανέλυσε με κριτικό τρόπο ένα ποίημα του μεγάλου ποιητή.
 - Έγιναν απαγγελίες ποιημάτων του Κώστα Μόντη από σύγχρονους ποιητές-ποιήτριες, αλλά και απαγγελίες ποιημάτων που γράφτηκαν για τον Κώστα Μόντη από συνεργάτες του περιοδικού «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός» (Μεταξύ αυτών, των φίλων: Θεόδωρου Σαντά, Ηλία Παπακωνσταντίνου και του ηθοποιού Κώστα Πρέκα που είχα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί του ανακαλύπτοντας πως πρόκειται για έναν θαυμάσιο άνθρωπο, πρώτα πρώτα Έλληνα που αγαπά με ζήλο την πατρίδα του. Η απαγγελία του ήταν από τις λίγες που έχω ακούσει και με συγκίνησαν τόσο! Το να ζεις αυτό που διαβάζεις με όλη σου την ύπαρξη είναι δύσκολη υπόθεση και λίγοι το καταφέρνουν).
 - Στο τέλος της εκδήλωσης έγιναν οι απονομές των βραβείων του ετήσιου διαγωνισμού ποίησης και του διαγωνισμού παραμυθιού, στον οποίο είχα την τιμή να αποτελώ μέλος της κριτικής επιτροπής.
 - Χάρηκα που συνάντησα για άλλη μια φορά τον Αθανάσιο Πανέλα, που αποδεικνύει συνεχώς με τη γραφή του και τις διακρίσεις που αποσπά τελευταία στους διαγωνισμούς, ότι είναι ένας αξιόλογος λογοτέχνης.
 - Παρευρέθηκαν μέλη διοικητικών συμβουλίων λογοτεχνικών σωματείων και εκπρόσωποι από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και τη Διεθνή Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών.

14/11/2014

Λάσκαρης Π. Ζαράρης

2 σχόλια:

  1. Μπορείτε σας παρακαλώ να ανακοινώσετε και τα ονόματα των βραβευθέντων του Διαγωνισμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ κύριε ή αγαπητή κυρία, η ανακοίνωση των ονομάτων των βραβευθέντων του διαγωνισμού είναι αποκλειστικά ευθύνη της διεύθυνσης του περιοδικού "ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός". Παρακαλώ, απευθυνθείτε στον εκδότη του περιοδικού, κ. Θάνο Αθανασόπουλο, στο τηλέφωνο: 2102019555.

      Διαγραφή