Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Θωμά Παπαστεργίου "Μικρή Λειτουργία της Άνοιξης".


Πάτρα 29 Ιανουαρίου 2015

Δελτίο ΤύπουΘέμα: Παρουσίαση της συλλογής ποιημάτων του Θωμά Παπαστεργίου «Μικρή Λειτουργία της Άνοιξης» από τις εκδόσεις Ars Poetica

Οι εκδόσεις Ars Poetica και το Τεϊοποτείον «Το Τραμ» σας προσκαλούν στην παρουσίαση της συλλογής ποιημάτων του Θωμά ΠαπαστεργίουΜικρή Λειτουργία της Άνοιξης” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ars Poetica.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 στις 18:30 στο Τεϊοποτείον «Το Τραμ» Αράτου 24 στην Πάτρα.
Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν η δρ. Χρυσούλα Σπυρέλη (φιλόλογος-ποιήτρια), η Ελένη Μποζά (διευθύντρια της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας) και ο Γιώργος Παπαστερφάνου (σκηνοθέτης). Ποιήματα από την ποιητική συλλογή θα διαβάσει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Περικλής Βασιλόπουλος.
Το βιβλίο
Η Μικρή Λειτουργία της Άνοιξης είναι ένα λυρικό ταξίδι, μια ερωτική προσευχή σε πέντε ενότητες: «Μικρή Λειτουργία της Άνοιξης» μια παγανιστική λειτουργία για τη λατρεία της γονιμότητας και του μυστικισμού που κρύβεται στον ερωτισμό και στη φύση, «Στα λιβάδια του Ήλιου» μια μικρή αλληγορία σε παραδοσιακή μορφή, «Μικρογραφίες Καλοκαιριού» σύντομα λυρικά ποιήματα που προκαλούν μικρές και μεγάλες εκπλήξεις, «Το βιβλίο του Οδοιπόρου» μικρές προσευχές σε μορφή σονέτου και σε ελεύθερη μορφή που εναλλάσσονται, «8 Τραγούδια για την Αγάπη» 8 ποιήματα για τον έρωτα, «Η κυρά του Ήλιου και της Νύχτας» μια τελετουργία για μιαν άλλη εποχή που πέρασε ή που θα ξανάρθει και τέλος τα «Δύο Άσματα» δυο εκτενή ποιήματα για τη Μνημοσύνη και την Αγάπη.
Ο συγγραφέας
Ο Θωμάς Παπαστεργίου γεννήθηκε στη Βέροια το 1980, έζησε τα παιδικά του χρόνια στη Γερμανία και σπούδασε Μαθηματικά και Πληροφορική στην Πάτρα. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί στα λογοτεχνικά περιοδικά: Παρέμβαση, Μανδραγόρας, Συμπόσιο, Φαρφουλάς, στον συλλογικό τόμο «Τα στάχυα και οι καρποί» των εκδόσεων Πανεπιστημίου Πατρών, στην «Ανθολογία Ερωτικής Ποίησης» και στην «Ανθολογία» του Λογοτεχνικού Τμήματος των ΠΟΦΠΠ καθώς και στα Πρακτικά του Συμποσίου Ποίησης. Η «Μικρή Λειτουργία της Άνοιξης» είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ars Poetica.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου