Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Δελτίο τύπου του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου για την 12η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.


Αγαπητοί φίλοι,

από τις 7 έως τις 10 Μαΐου το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ - Κύκλος του  Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου συμμετείχε στη 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, με ποικίλες εκδηλώσεις στο περίπτερό του και στους χώρους εκδηλώσεων της παιδικής γωνιάς.

Την Πέμπτη 7\5 και την Παρασκευή 8\5 πραγματοποιήθηκαν παιχνίδια και δράσεις βασισμένες στην αφίσα της ΙΒΒΥ για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, τα οποία παρακολούθησαν πάνω από 200 παιδιά νηπιαγωγείων και πρώτων τάξεων δημοτικού.
Την Πέμπτη 7\5 και την Παρασκευή 8\5 συγγραφείς που συμμετείχαν στο συλλογικό τόμο "Το γέλιο κάνει καλό στο σχολείο"  παρουσίασαν τις αστείες ιστορίες τους στο κοινό μέσα από σκυταλοδρομία ανάγνωσης, ενώ το Σάββατο 9\5 η εικονογράφος Κωνσταντίνα Καπανίδου παρουσίασε  ήρωες και εικόνες από τις αστείες ιστορίες και δημιούργησε εικαστικά έργα μαζί με τα παιδιά. Ευχαριστούμε τους συγγραφείς Άρη Δημοκίδη, Κατερίνα Τζαβάρα, Κυριακή Μιζαμίδου, Όλγα Ιωαννίδου, Φραντζέσκα Αλεξοπούλου Πετράκη, Αλεξάνδρα Μητσιάλη, Έλενα Αρτζανίδου, Διονύση Λεϊμονή, Νάνσυ Χατζή, Κική Δημητριάδου, Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου και την εικονογράφο Κωνσταντίνα Καπανίδου για τη συμμετοχή.

Την Κυριακή 10\5  πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήριο φιλαναγνωσίας για εκπαιδευτικούς, με θέμα «Η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας με μικρές αστείες ιστορίες», με αφορμή την έκδοση του συλλογικού τόμου. Στην ίδια εκδήλωση έγινε η απονομή του βραβείου σε σχολικό μαθητικό έντυπο, στη σχολική εφημερίδα 8κτώ του 8ου νηπιαγωγείου Νάουσας.

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη μας Εύη Γεροκώστα, Εύη Χρηστομάτη, Κυριακή Πανταζίδου, Αιμιλία Ιατράκη, Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου, Μαρία Πετκανοπούλου και Kατερίνα Κρίτογλου για την πολύτιμη βοήθεια τους !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου