Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Εκδήλωση του ''Καφέ της Επιστήμης και των Τεχνών''.



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ : ΔΕΥΤΕΡΑ  17  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

            Το ''Καφέ της Επιστήμης και των Τεχνών'' σας προσκαλεί τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 στην ομιλία του Αμερικανού καθηγητή Τζέραλντ Γκουτενσβάγκερ (Gerald Gutenschwager) με θέμα ''Αιτιοκρατία και Πραγματοποίηση – Δίδυμοι Πυλώνες της Αήθους Κοινωνίας''.
Πολυχώρος Τέχνης Ωδείου Φουντούλη, Αντωνοπούλου 17 στις 19:30.
            Ο Τζέραλντ Γκούτενσβαγκερ γεννήθηκε και μεγάλωσε στις ΗΠΑ.  Τέλειωσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στο Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Μίσιγκαν.  Πήρε διπλό Μάστερς στην Αστική Γεωγραφία και Αστικό και Περιφερειακό Σχεδιασμό (City and Regional Planning)  στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου, και Δοκτορά στον Αστικό και Περιφερειακό Σχεδιασμό στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.  Πρωτοήρθε στην Ελλάδα το 1958 και έχει συνεργαστεί με τη Σχολή και το Τεχνικό Γραφείο Δοξιάδη, την Τράπεζα Ελλάδος, το Υπουργείο Δημοσίων Έργων (Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθηνών) και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.  Οι έρευνές του στην Ελλάδα αφορούν την διδακτορική  του διατριβή για τον εκσυγχρονισμό, τη συγκριτική μελέτη χρήσης χρόνου των κατοίκων της Αθήνας, την Πολιτική Οικονομία της Υγείας στη Νεότερη Ελλάδα που δημοσιεύτηκε από το ΕΚΚΕ το 1989, και Σχεδιασμός και Κοινωνική Επιστήμη: Μια Ανθρωπιστική Προσέγγιση, που δημοσιεύτηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το 2006. Οι πρόσφατες δραστηριότητες συμπεριλαμβάνουν παρουσιάσεις σε Συνέδρια στην Τεργέστη, Ιταλία (2013),  Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος (2013), Ποντγκόριτσα, Μαυροβούνι (2014), Βιέννη, Αυστρία (2015), Τρέντο, Ιταλία (2015) και διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Τμήμα Πολεοδομίας-Χωροταξίας.

Από το 1967-1997 ήταν μόνιμος καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτονικής, Τμήμα Αστικού Σχεδίου στο Πανεπιστήμιο Washington του St. Louis, Missouri, ΗΠΑ.  Τώρα είναι Ομότιμος Καθηγητής στο Washington University και Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Μηχανικών, Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο. Charter Member - American Institute of Certified Planners και Επίτιμο Μέλος στην  Παγκόσμια Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου