Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Δελτίο Τύπου - Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου.




                
Πληροφορίες: Ε. ΓΑΡΑΝΤΖΙΩΤΗΣ
Email: filoproodosna @gmail.com
( 2428076165 – 6983505167
Fb: Φιλοπρόοδος Νέας Αγχιάλου
Blog : filoproodosna.blogspot.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Στις 14 Ιανουαρίου 2017 το βράδυ, στο κέντρο ΄΄Δαίδαλος΄΄ στην παραλία της Νέας Αγχιάλου, υπό τις ευλογίες των πατέρων Αθανάσιου και Γεώργιου, έγινε η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Φιλοπρόοδου Συλλόγου, με την συμμετοχή εκατοντάδων μελών και φίλων του. Την εκδήλωσή τίμησαν με την παρουσία τους ΄﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽σειριαι τους ευχαριστοη πρώην Υφυπουργός και Περιφερειακή Σύμβουλος κα Μαρίνα Χρυσοβελόνη, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κα Κολινδρίνη Δωροθέα, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κα Γιούλη Μποντού-Τοκαλή, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Θεολόγος Διαμαντένιας, το Μέλος του  Τοπικού Συμβουλίου κος Δημήτρης Κιργιέρης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κος Ευθύμιος Τσάμης, το μέλος του ΔΣ της ΠΟΣΑΡ κα Γερακίνα Μινούδη και μέλη των ΔΣ τοπικών συλλόγων. Σχετικές ευχές απέστειλαν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κος Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και η πρόεδρος της ΠΟΣΑΡ κα Ευδοκία Παπαχριστούδη.
Στην συνέχεια από τον Πρόεδρο του ΔΣ έγινε ένας σύντομος απολογισμός της χρονιάς που πέρασε και συγκεκριμένα αναφέρθηκαν οι οικονομικές στηρίξεις αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας και φορέων της ευρύτερης περιοχής (Χαμόγελο του Παιδιού, Άσπρες Πεταλούδες, Γηροκομείο Βόλου, σχολεία της πόλης μας, αγορά τροφίμων για πρόσφυγες κ.α.), οι πετυχημένες εκδηλώσεις και δράσεις (καθαρισμός παραλιών και κοινόχρηστων χώρων, ανακύκλωση κάθε είδους κ.α), η αρωγή και υποστήριξη δράσεων άλλων φορέων τέχνης και πολιτισμού (ΠΟΣΑΡ, ΔΙΑΖΩΜΑ, ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΕ κ.α), η οικονομική υποστήριξη και επιτυχημένη συνδιοργάνωση με άλλους συλλόγους διαφόρων εκδηλώσεων (ετήσια βραδιά αλληλεγγύης, Πρωτοχρονιάτικη παιδική γιορτή κ.α) και η πραγματοποίηση  περιηγητικών και εκδρομών αναψυχής για τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου (σε Βουλγαρία – Ρουμανία, Οχρίδα (FYROM) και Λίμνη Κερκίνη – Οχυρά Ρούπελ).
Ιδιατλα﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽διδασκσκαλ του παιδικοίτερη μνεία έγινε στις  δράσεις των χορευτικών τμημάτων και της παιδικής - εφηβικής χορωδίας του συλλόγου, τλα﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽διδασκσκαλ του παιδικοπου πλαισιώνονται από εξαίρετους και καταξιωμένους επαγγελματίες, όπως ο  χοροδιδάσκαλος Θανάσης Μπέας και η μαέστρος Χαρά Σταυράκη. Τονίσθηκε ότι τα εν λόγω τμήματα είναι το καμάρι του συλλόγου, υποστηρίζονται  απόλυτα και θα συνεχίσουν μέσω αυτών των έντονων ήχων, εικόνων και μουσικών που εκπέμπουν, να δείχνουν την εξωστρέφεια, τον πολιτισμό, την προσήλωση στις παραδόσεις, στις υγιείς δράσεις και επωφελείς ενασχολήσεις του συλλόγου, με προεξάρχοντα και κυρίαρχο άξονα τον άνθρωπο και ιδιαίτερα τη νέα γενιά. Σκοπός του συλλόγου είναι η συνεχής προσφορά διεξόδων πολιτισμού και τέχνης, στους πολίτες της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα στους μαθητές και σπουδαστές, με τη εντελώς δωρεάν συμμετοχή τους και υποστήριξη των δράσεών τους (δίδακτρα, στολές, μετακινήσεις, συμμετοχή σε εκδηλώσεις κτλ).
Τη χρονιά που πέρασε, τα χορευτικά τμήματά του συλλόγου πήραν μέρος σε 15 περίπου εκδηλώσεις, στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Αγχιάλου αλλά και σε άλλες πόλεις όπως Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Αιγίνιο Πιερίας, Άφησσο κ.α, εισπράττοντας πάντα τα εύσημα για την πολύ καλή τεχνικά και όμορφη παρουσία τους. Επίσης η σχετικά νεοσύστατη, πολυπληθής και καλλιτεχνικά ανερχόμενη παιδική – εφηβική χορωδία του συλλόγου, άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων όπου και αν παρουσιάσθηκε, με σπουδαιότερή στιγμή την συμμετοχή της στην 21η Χορωδιακή Συνάντηση Νέας Αγχιάλου. Τα τμήματα αυτά στην συνέχεια παρουσίασαν, καταχειροκροτούμενα, ένα μικρό δείγμα της δουλειάς τους.
Τονίσθηκε ότι  από όλες αυτές τις δράσεις ο σύλλογός δεν κερδίζει χρηματικά το παραμικρό αλλά αντιθέτως επιβαρύνεται οικονομικώς ετησίως αρκετά, με τις καλλιτεχνικές δράσεις του δεν ανταγωνίζεται και δεν ζημιώνει κανέναν επαγγελματία της πόλης, ενώ με την δωρεάν συμμετοχή  των μαθητών στις δράσεις του, καλύπτεται τυπικά και ουσιαστικά απολύτως και το πνεύμα του νόμου, σχετικά με την παραχώρηση χρήσης σχολικών αιθουσών και γυμναστηρίων από συλλόγους.
΄﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽σειριαι τους ευχαριστο  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος με πλούσια δώρα και   στον τυχερό που βρήκε το φλουρί της πίτας δόθηκε δωροεπιταγή προσφορά του συλλόγου. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της βραδιάς είχε αναλάβει ο συντοπίτης και καταξιωμένος στο χώρο Στέλιος Μουτζούρης με την παρέα του, με συνέπεια το κέφι και ο χορός να κρατήσουν μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου