Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

2ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.



2ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Αρ.Πρωτ.Φ15/183485/Δ2/27-10-2017/ΥΠΠΕΘ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑΤΑ Γ΄ - ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β΄- ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
Email : spudonde(ΣΤΟ)minedu.gov.gr
Πληροφορίες : Λαπατά Σ. (Π.Ε.)
Βάρλα Ά. (Δ.Ε.)
Παπαδοπούλου Χ. (Δ.Ε.)
Μαραγκού Ο. (Ε.Ε.)
Τηλέφωνο : 210-34.43.318 (Π.Ε.)
210-34.43.272 (Δ.Ε.)
210-34.43.317 (Δ.Ε.)
210-34.42.212 (Ε.Ε.)
Fax : 210-34.43.390

ΘΕΜΑ: «2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Λογοτεχνικός και Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός για μαθητές Π.Ε. και Δ.Ε. – σχολ. έτ. 2017-2018».

Σχετικό έγγραφο: το με αρ. πρ. 168804/Δ2/09-10-2017 εισερχόμενο έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 40/05-10-2017 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνουμε τον «2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό και Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό για μαθητές Π.Ε. και Δ.Ε. για το σχολικό έτος 2017-2018», που προκηρύσσει ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων «Ε.Π.Ο.Κ.» με θέμα: «Οι ήρωες στους αγώνες του Ελληνισμού για ελευθερία, πηγή έμπνευσης των νέων στην Ελλάδα και την Κύπρο».

Σκοπός της διενέργειας του διαγωνισμού είναι να δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριες να εκφραστούν δημιουργικά ως προς το θέμα με όποιον τρόπο επιθυμούν. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας και αφορά σε: Α) Λογοτεχνικό Διαγωνισμό: Ποίησης, Διηγήματος, Δοκιμίου, Θεατρικού έργου, Παραμυθιού και Β) Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό: Ζωγραφικής, Video, Φωτογραφίας (επισυνάπτεται η προκήρυξη με πληροφορίες).

Επισημαίνεται ότι η διεξαγωγή του εν λόγω διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί με τις εξής προϋποθέσεις:

«…1. ο εν λόγω διαγωνισμός να πραγματοποιηθεί εκτός ωρολογίου προγράμματος,

2. η συμμετοχή των μαθητών στον διαγωνισμό να είναι προαιρετική,

3. να μην υπάρξουν έσοδα από τα υποβληθέντα έργα (με εμπορία ή διαφήμιση κ.λπ.) και η συμμετοχή σε όλες τις φάσεις του διαγωνισμού να είναι δωρεάν,

4. τα παραχθέντα έργα των μαθητών να υποβάλλονται προς κρίση μόνο στην αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης και να μην εντάσσονται στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό του σχολείου και στην εν γένει αξιολόγηση των μαθητών,

5. η όλη διενέργεια του διαγωνισμού (υλοποίηση, βράβευση, διαχείριση αποσταλέντων και βραβευθέντων έργων, δημοσιοποίηση) να υλοποιηθεί με ευθύνη της οργανωτικής επιτροπής σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων μαθητών».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να απευθύνονται στον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων «Ε.Π.Ο.Κ.»: 1) κ. Ηρακλή Ζαχαριάδη, τηλ.: 6937554184, 2) κα. Ελένη Βαρνάβα-Καραγιάννη, τηλ.: 6997017933, στο e-mail: kypriakosellinismos@yahoo.gr και 4) στην ιστοσελίδα: epok.gr/ .

Σημειώνεται ότι η μετακίνηση και η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στον εν λόγω μαθητικό διαγωνισμό θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα σχολεία της αρμοδιότητάς σας.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ






Οι ήρωες στους αγώνες του Ελληνισμού για ελευθερία, πηγή έμπνευσης των νέων στην Ελλάδα και την Κύπρο.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΥΠΡΙΩΝ «Ε.Π.Ο.Κ.»
HELLENIC CULTURAL ASSOCIATION OF CYPRUS «Ε.P.O.C.»
Έτος Ίδρυσης 1997 (7029 Α. Πρωτοδικείου)
Μ. Ασίας 55, Aμπελόκηποι, Αθήνα 11527
Email: kypriakosellinismos@yahoo.gr - Website: www.epok.gr
Τηλ. Επικοινωνίας: 693 7554184
 

Αθήνα 27 Ιουλίου 2017
 

ΘΕΜΑ: «Έγκριση διεξαγωγής 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Λογοτεχνικού και Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού»
 

Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος προκηρύσσει το 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό και Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό, για το σχολικό έτος 2017-18, με θέμα: «Οι ήρωες στους αγώνες του Ελληνισμού για ελευθερία, πηγή έμπνευσης των νέων στην Ελλάδα και την Κύπρο».
 

Σκοπός της διενέργειας του διαγωνισμού είναι να δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριες να εκφραστούν δημιουργικά ως προς το θέμα, με όποιον τρόπο επιθυμούν. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας και αφορά σε:
 

A) Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
Ποίησης, Διηγήματος, Δοκιμίου, Θεατρικού Έργου, Παραμυθιού
 

Β) Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό
Ζωγραφικής, Video, Φωτογραφίας
 

Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από κριτική επιτροπή την οποία απαρτίζουν για:
 

Α) το Λογοτεχνικό Διαγωνισμό:
- Ελένη Βαρνάβα-Καραγιάννη-Φιλόλογος-Υπεύθυνη Λογοτεχνικής Επιτροπής
- Σοφία Αγραπίδη-Λογοτέχνιδα
- Λάσκαρης Ζαράρης-Λογοτέχνης
 

Β) τον Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό
- Αθανάσιος Κυριτσάκας – Ζωγράφος
- Μιχάλης Τζαμαλής – Ζωγράφος
- Θεοδοσία Αργυράκη – Λογοτέχνιδα-Ζωγράφος-Υπεύθυνη Καλλιτεχνικής Επιτροπής
 

Γενικός Υπεύθυνος Συντονιστής
Ηρακλής Ζαχαριάδης
Βασίλης Βαγιάννης-Σύμβουλος
Παναγιώτα Ζαλώνη-Λογοτέχνιδα
 

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
 

Α) Για το Λογοτεχνικό Διαγωνισμό
- Οι μαθητές μπορούν να διαγωνιστούν στο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό με Ποίημα, Διήγημα, Δοκίμιο, Θεατρικό έργο και Παραμύθι. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος σε τρία (3) είδη του λόγου, αλλά με ένα μόνο έργο τους για κάθε είδος του λόγου και οπωσδήποτε αδημοσίευτο.
- Το κάθε ποίημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 30 στίχους, το διήγημα μέχρι τις 6 σελίδες, το Δοκίμιο, το Θεατρικό Έργο και το Παραμύθι μέχρι τις 30 σελίδες.
- Όλα τα έργα θα πρέπει να είναι γραμμένα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τα ποιήματα θα αποστέλλονται σε τρία (3) αντίτυπα. Το Διήγημα, το Δοκίμιο, το Θεατρικό ΄Εργο και το Παραμύθι σε ένα (1) αντίτυπο, λόγω του όγκου τους. Όλα τα αντίτυπα θα είναι υπογεγραμμένα με το ίδιο ψευδώνυμο.
- Η γραμματοσειρά που θα χρησιμοποιηθεί είναι η «Times New Roman» με μέγεθος γραμμάτων 12.
 

Β) Για τον Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό
Τα έργα θα αποσταλούν σε ένα (1) αντίτυπο και όσον αφορά τη Ζωγραφική και τη Φωτογραφία σε μέγεθος χαρτιού μέχρι Α3. Τα video θα αποστέλλονται σε δισκέτα ή στικάκι.
 

Τα έργα, τόσο για το Λογοτεχνικό όσο και για τον Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό, θα αποστέλλονται σε ένα μεγάλο φάκελο με το ψευδώνυμο και την ηλικία του συμμετέχοντος.
 

Μέσα στο μεγάλο φάκελο αποστολής θα βρίσκεται ένας κλειστός μικρότερος φάκελος με τα πραγματικά στοιχεία του υποψηφίου (ονοματεπώνυμο, σχολική μονάδα, τηλέφωνο, διεύθυνση και email –αν υπάρχει, καθώς και τα στοιχεία του Υπεύθυνου Καθηγητή).
 

Σε περίπτωση που ένας διαγωνιζόμενος λάβει μέρος σε περισσότερες της μίας κατηγορίες, μπορεί τους φακέλους με την κάθε κατηγορία και τις σχετικές ενδείξεις (που ο καθένας τους θα περιέχει ξεχωριστό φάκελο προσωπικών στοιχείων), να τους τοποθετήσει μέσα σε μεγαλύτερο, στον οποίο όμως θα αναγράφονται όλα τα είδη που περιέχει π.χ. «Για τους διαγωνισμούς Ποίησης και Διηγήματος».
 

Ο εσωτερικός μικρός φάκελος και τα έργα των διαγωνιζομένων θα παραδοθούν στην κριτική επιτροπή. Στην πρώτη φάση θα αξιολογηθούν τα έργα με τα ψευδώνυμα και στη δεύτερη φάση θα ανοιχτούν τα προσωπικά στοιχεία των διακριθέντων. Τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών στο διαγωνισμό θα ανακοινωθούν μέσω της ιστοσελίδας www.epok.gr, καθώς και η ημερομηνία της τελετής βράβευσης.
 

Θα απονεμηθούν τρία (3) βραβεία για τους μαθητές Δημοτικού, τρία (3) βραβεία για τους μαθητές Γυμνασίου και τρία (3) βραβεία για τους μαθητές Λυκείου για κάθε είδος, καθώς και έπαινοι.
 

Όσοι δεν παρευρεθούν στην τελετή βράβευσης, μπορούν να παραλάβουν τα βραβεία τους με αντιπρόσωπό τους την ημέρα της βράβευσης ή ταχυδρομικά με αντικαταβολή, μετά από συνεννόηση με τη Γραμματεία.
 

Η τελική απόφαση της επιτροπής δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και είναι οριστική.
 

Τα έργα θα πρέπει να αποσταλούν από 1η Σεπτεμβρίου 2017 μέχρι 12 Ιανουαρίου 2018, με απλή ταχυδρομική επιστολή στη Δ/νση:
 

Mικράς Ασίας 55
115 27 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ – ΑΘΗΝΑ
Υπόψη του Προέδρου του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος
Κον Ηρακλή Ζαχαριάδη
 

Τα αποσταλέντα έργα δεν επιστρέφονται, ενώ τα μη διακριθέντα έργα θα καταστραφούν μαζί με τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνιζομένων.
 

Η μη τήρηση των παραπάνω όρων συνεπάγεται αποκλεισμό των διαγωνιζομένων.
 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να απευθύνονται:
1) κ. Ηρακλή Ζαχαριάδη 6937554184
2) κ. Ελένη Βαρνάβα-Καραγιάννη 6997017933
3) Στο Εmail: kypriakosellinismos@yahoo.gr
4) Στην ιστοσελίδα epok.gr
 

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Δρ.Ηρακλής Ζαχαριάδης Ελένη Καραγιάννη-Βαρνάβα






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου