Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Σημαντική πρωτοβουλία: Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών ανοίγει τις πόρτες της στους νέους και στις νέες, με τη δημιουργία εργαστηρίου υποκριτικής.




ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝΑκαδημίας και Γενναδίου 8- 10678 ΑΘΗΝΑ Τηλ: 2103834559 – Fax: 2103820062 E-mail: eel@otenet.gr Website:www.eel.org.gr Αθήνα



Προς τους Δήμους, τους Μαζικούς Φορείς και τα πολιτιστικά τους κέντρα,

Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών ανοίγει τις πόρτες της στους νέους και στις νέες, που πρόκειται να δώσουν εξετάσεις στην επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να εισαχθούν στις δραματικές σχολές, δημιουργώντας στην έδρα της Ε.Ε.Λ. Ακαδημίας και Γενναδίου 8 έβδομος όροφος εργαστήρι υποκριτικής.

Η συμμετοχή των υποψηφίων σπουδαστών σ' αυτό το εργαστήρι είναι τελείως συμβολική, οι εγγραφές θ' αρχίσουν από τις αρχές Φλεβάρη 2018. Απευθυνθείτε στο τηλέφωνο της Ε.Ε.Λ. πρωί και από ώρα 10,00 π.μ έως 14,00 μεσημέρι.

Προς τους Δημάρχους, τους διευθυντές των σχολείων Μέσης εκπαίδευσης και σε κάθε αρμόδιο πολιτιστικού ή κοινωνικού φορέα.
Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών πιστή στην παράδοση των σκοπών της, -Ο Πολιτισμός κοντά στο λαό- έχει ανεβάσει με τη θεατρική ερασιτεχνική της ομάδα – Ο Ιόβακχος- την Ειρήνη του Αριστοφάνη, έργο τόσο επίκαιρο για τις αναφορές της εποχής μας και τόσο ακόμα διδακτικό για τη νεολαία, που την πνίγει στην κυριολεξία η ξενόφερτη υποκουλτούρα. Ως εκ τούτου, η Ε.Ε.Λ. θεωρεί πρωτεύουσας σημασίας καθήκον, προκειμένου να διαδώσει και να φέρει σε άμεση επαφή τους Έλληνες με τους θησαυρούς του τόπου τους και κύρια τη νεολαία. Γι' αυτό η Ε.Ε.Λ. παρακαλεί θερμά τη στήριξη και τη βοήθεια, όλων εκείνων των φορέων, που μπορούν να βοηθήσουν και να συμβάλλουν σε μια τέτοια προσπάθεια.
Δημιουργία Εργαστηρίου Υποκριτικής:
Ένας τρόπος για προβληθεί η Ε.Ε.Λ. να δημιουργηθούν στην έδρα της Εταιρίας, από μας τους ίδιους πολιτιστικά εργαστήρια, γιατί σύμφωνα με τον νόμο για να δώσει ο υποψήφιος σπουδαστής σε δραματική σχολή εισαγωγικές εξετάσεις πρέπει να δώσει αυτές τις εξετάσεις στην επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού.
Κατά συνέπεια λοιπόν, πρέπει να είναι καταρτισμένος στην ερμηνεία του λόγου, αλλά συγχρόνως και στην κίνηση, που απαιτούν τα κείμενα που θα παρουσιάσει.
Υπεύθυνη εργαστηρίου Τιτίκα Σαριγκούλη. Απευθυνθείτε στο τηλέφωνο της Ε.Ε.Λ. πρωί και από ώρα 10,00 π.μ έως 14,00 μεσημέρι.                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου