Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΓΥΣ ΠΕΡΙΟΧΗ







ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

Ακαδημίας και Γενναδίου 8- 10678 ΑΘΗΝΑ Τηλ: 2103834559 – Fax: 2103820062 E-mail: eel@otenet.gr Website:www.eel.org.gr Αθήνα

 Η ΕΕΛ εκπροσωπώντας τα μέλη της, κομμάτι αναπόσπαστο του Ελληνικού Λαού, ειδικά το τελευταίο διάστημα, παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανησυχία, τα ζητήματα που αφορούν στην Ελλάδα, την Κύπρο, την περιοχή γενικότερα, την οικονομία και την εξέλιξη της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. τις δυσκολίες που εξακολουθούν να βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες στη χώρα μας και βεβαίως τα νέα - δυσβάσταχτα για το λαό μας – μέτρα, με νέα προαπαιτούμενα μπροστά στην 4η "αξιολόγηση.
Εκφράζουμε την ανησυχία μας, για τις εξελίξεις και την κατάσταση συνολικά στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, του Αιγαίου, των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής, την όξυνση των ανταγωνισμών και των αντιθέσεων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή. Και βεβαίως την όξυνση και την ένταση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας, εκ μέρους του κ.Ερντογάν και της κυβέρνησής του, τόσο ως προς την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων και διεθνών συνθηκών, που ισχύουν σήμερα για την Ελλάδα και το Αιγαίο, δηλαδή την αμφισβήτηση νησιών, εδαφικών λωρίδων, χωρικών υδάτων αλλά και του εναέριου χώρου της πατρίδας μας,  ξεκινώντας από τη Θράκη και φτάνοντας έως την Κύπρο, όσο και ως προς την παρεμπόδιση των εργασιών στην κυπριακή ΑΟΖ.
Όλες αυτές οι εξελίξεις και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή κάνουν ακόμα πιο επείγουσα και αναγκαία την οργάνωση της λαϊκής πάλης, της αλληλεγγύης και της φιλίας των λαών καθώς και την αύξηση  της ετοιμότητας και της επαγρύπνησης, χωρίς κανέναν εφησυχασμό κι επανάπαυση.
Η ΕΕΛ καλεί τα μέλη της, ως πνευματικούς ανθρώπους και διανοητές, να δώσουν πρώτοι το καλό παράδειγμα της συσπείρωσης και του αγώνα, της ενημέρωσης του λαού και της αποκάλυψης   όλης της αλήθειας περί «ασφάλειας» και «ειρήνης» στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου