Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Εφημερίδα «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ», Αριθμός Φύλλου 71, Απρίλιος- Μάϊος -Ιούνιος 2011



   Κυκλοφόρησε το φύλλο 71 της εφημερίδας «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ». Η ύλη των θεμάτων της περιλαμβάνει:
-         Στην πρώτη σελίδα το «Γράμμα Σύνταξης», στο οποίο εκτίθενται οι προβληματισμοί του κ. Κώστα Τσιάμη. Αυτή τη φορά ο Διευθυντής Σύνταξης του εντύπου ασχολείται με τους μαθητές, τους γονείς και το facebook.
-         Αναφέρεται η είδηση πως ο Σύλλογος των Αγχιαλιτών της Αθήνας και η εταιρεία μουσικών παραγωγών «Μελωδικό Καράβι» διοργανώνουν συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011. Έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στο «Διάζωμα» για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου Μικροθηβών και στο Ιερό Ίδρυμα των Ανατολικορωμυλιωτών «η Αγία Τριάδα».
-         Οι αναγνώστες πληροφορούνται σχετικά με ορισμένες πρωτοβουλίες μαθητών και πολιτών της Νέας Αγχιάλου, όπως ο καθαρισμός των ακτών και το ανέβασμα στη σκηνή του έργου: «Ο θάνατος σου η ζωή μου» του Αλέκου Σακελλάριου από τη Θεατρική Ομάδα.
  

 



-         Η κα Ευαγγελία Αργυροπούλου γράφει για τα «20 χρόνια Αδελφοποίησης» (Νέα Αγχίαλος-Πομόρια).
-         Σημαντική χώρο κατέχουν οι επιστολές πολιτών. Στο «Βήμα του Πολίτη» παρουσιάζονται οι απόψεις τους, που σ’ αυτό το φύλλο έχουν ως ερέθισμα τη σημερινή δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας μας, αλλά και την υποβάθμιση της Νέας Αγχιάλου όσον αφορά την ασφάλεια και το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών της.






-         Η εφημερίδα «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ» φιλοξενεί άρθρο του Κων. Κυρ. Βραχνιά, Δασκάλου-Επίτιμου Προέδρου Γλωσσικού Ομίλου Βόλου, με τίτλο: «Και η Ελληνική Γλώσσα στο στόχαστρο των Εθνομηδενιστών!».
-         Η κα Θεοδώρα Μηνούδη, Γενική Γραμματέας του Ιδρύματος «ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ» περιγράφει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις των απανταχού Ελλήνων της Ανατολικής Ρωμυλίας που έγιναν τον Ιούνιο στη θέση Λειβαδίτσα του Νομού Πέλλας.
-         «Μια δεύτερη ταφόπλακα για τη ζεύξη του Μαλιακού;» επιγράφεται το άρθρο του Λέανδρου Σλάβη.
-         Ο κ. Γεώργιος Διονυσίου, Συγγραφέας- Λαογράφος- Εικαστικός γράφει το άρθρο που έχει τον τίτλο: «Η μουσική ζωή στη Ν. Αγχίαλο μέχρι τα χρόνια του Πολέμου και της Κατοχής».
-         Η Θεοδώρα Μακρυγιάννη, Γ. Γραμματέας του Ε.Ο.Σ. Νέας Αγχιάλου- Μέλος της ομάδας, εθελοντώντης Γεν. Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αποτυπώνει τα φιλοζωϊκά της αισθήματα στο άρθρο της: «Σ’ αυτό τον κόσμο υπάρχω κι εγώ!».
-         «Η παράξενη ιστορία του αλόγου» είναι ο τίτλος του λαογραφικού διηγήματος του Λάσκαρη Π. Ζαράρη, ο οποίος υπογράφει και το άρθρο με τίτλο: «Η θάλασσα του Κώστα Βάρναλη».
-         Στην τελευταία σελίδα του εντύπου ενημερωνόμαστε για μια ακόμη διάκριση της συμπατριώτισσάς μας Εύης Μακρυγιάννη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης, κατά τη διάρκεια του οποίου η ομάδα της, ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης πήρε την πρώτη θέση.
-         Η ύλη της εφημερίδας κλείνει μ’ ένα μικρό βιογραφικό σημείωμα του Σταμάτη Σπανουδάκη.
   Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε πως η εφημερίδα «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ» έχει πλέον καθιερωθεί στις συνειδήσεις των αναγνωστών της ως η σημαντικότερη και πιο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών, σχετικά με οποιαδήποτε δραστηριότητα στη Νέα Αγχίαλο· οικονομική, κοινωνική, αθλητική, καλλιτεχνική και πνευματική. Ο κυριότερος λόγος γι’ αυτό είναι ό,τι, εδώ και χρόνια, έχει αγκαλιάσει ένα αξιόλογο και ετερόκλητο πλήθος αρθρογράφων και συντελεστών, που κοινό σημείο όλων είναι ο πόθος για την πρόοδο του τόπου τους και η ανάδειξη των χαρακτηριστικών που ενισχύουν τις πολιτιστικές ρίζες και την ιστορική κληρονομιά τους. Βασικότερος εμπνευστής και εμψυχωτής αυτής της δημιουργικής προσπάθειας αποτελεί ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Αγχιαλιτών της Αθήνας, κ. Απόστολος Ζαφειρόπουλος.

Λάσκαρης Π. Ζαράρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου