Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Αποτελέσματα Λογοτεχνικού Διαγωνισμού σωματείου "Αλκυονίδες"


To σωματείο λόγου και τέχνης «Αλκυονίδες» ανακοίνωσε χθες τα λογοτεχνικά του βραβεία για το 2010. Η πρόεδρος του σωματείου κα. Μαργαρίτα Φρονιμάδη-Ματάτση ανακοινώνει:
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού  Λογοτεχνίας 2010-11 (Ποίηση-Διήγημα-Παραμύθι-Χρονικό) που έχουν ως εξής:

1) Στην ΠΟΙΗΣΗ απονέμονται:

Το Α΄ Βραβείο στον Κωνσταντίνο Παπαποστόλου από το Π. Φάληρο που συμμετείχε με το ψευδώνυμο «ΑΡΙΣΤΙΠΠΟΣ», για το ποίημά του «Στο σπίτι αυτό».

Το Β΄ Βραβείο στον Ιωάννη  Παναγάκο από την περιοχή Παπάγου που συμμετείχε με το ψευδώνυμο, «ΑΣΤΕΡΙΩΝ», για το ποίημά του  «Θα αλωθείς ψυχή μου;».

Το Γ΄ Βραβείο στη Νίκη Χαλκιαδάκη από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας που συμμετείχε με το ψευδώνυμο, «LACUNA», για το ποίημά της  «Συγχρωτισμένες συγχορδίες».

Ο Α΄ Έπαινος στην Eυαγγελία-Αγγελική Πεχλιβανίδου από την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, που συμμετείχε με το ψευδώνυμο «ΠΕΡΣΗΙΣ», για το ποίημά της  «Ο κόκκινος σκούφος κι ο λύκος».

O Β΄ Έπαινος στον Χατζηματθαίου Άθω Χαραλάμπους από την Λεμεσό Κύπρου που συμμετείχε με το ψευδώνυμο, «ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ», για το ποίημά του  «Ψάξε να με βρεις».

Και ο Γ΄ Έπαινος στο Νίκο Καλλίρη από το Λουτράκι Κορινθίας που συμμετείχε με το ψευδώνυμο, «ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ», για το ποίημά του  «Η Ειρήνη».

Απονέμεται επίσης:
Έπαινος στη μαθήτρια Γιακουμάκη Ελένη του Σωτηρίου από το Κοκκώνι Κορινθίας για την συμμετοχή της στο διαγωνισμό ποίησης με θέμα:
«2.500 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα».

2) Στο ΔΙΗΓΗΜΑ απονέμονται ως εξής:

Το Α΄ Βραβείο μοιράζεται ανάμεσα στους:
α)Καλλίρη Νικόλαο από το Λουτράκι, που συμμετείχε με το ψευδώνυμο «ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ», για το διήγημά του   « ο τρελο-Γιώργης» και
β)Ρίζο Ανδρέα από Αθήνα που συμμετείχε με το ψευδώνυμο «ΑΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ», για «το χρονικό» του.

Το Β΄ Βραβείο μοιράζεται ανάμεσα στους:
α)Γαιτανίδη Ευστάθιο από τη Λάρισα, που συμμετείχε με το ψευδώνυμο «ΑΕΤΟΜΑΧΟΣ», για το διήγημά του   « ο Έμπορος» και
β)Δημήτρη Κολιδάκη από Αθήνα που συμμετείχε με το ψευδώνυμο «ΙΩΝ ΑΡΩΝΗΣ», για το διήγημά του «το δέξιμο».

Το Γ΄ Βραβείο απονέμεται στη Ντίνα Κίτσου από το Λουτράκι Κορινθίας που συμμετείχε με το ψευδώνυμο, «Κατερίνα Καραγιάννη», για το διήγημά της «το κακοδαιμονέστατον εσνάφι των ραπτών».

3)Στο ΠΑΡΑΜΥΘΙ απονέμονται ως εξής:

Το Α΄ Βραβείο μοιράζεται ανάμεσα στους:
α) Φιλιππίδου Μάχη από τη Θάσο, που συμμετείχε με το ψευδώνυμο «ΘΕΙΑ ΛΕΝΑ», για το παραμύθι  της  «Ιστορίες Λιβαδιού» και
β)Νικολακοπούλου Χαραλαμπία από Καλαμάτα που συμμετείχε με το ψευδώνυμο «ΙΣΜΗΝΗ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ», για το παραμύθι της.

Το Β΄ Βραβείο απονέμεται στον:
Χατζηματθαίου Άθω Χαραλάμπους από την Λεμεσό Κύπρου που συμμετείχε με το ψευδώνυμο, «ΑΠΟΛΛΩΝ», για το παραμύθι του  «».

Το Γ΄ Βραβείο μοιράζεται ανάμεσα στους:
α)Σπυριδούλα Ματάτση ,από το Λουτράκι Κορινθίας, που συμμετείχε με το ψευδώνυμο «ΙΣΜΗΝΗ», για το παραμύθι  της  «ο Θεόρατος Παππούς» και
β)Καρρά Ιάσονα από Καρδίτσα, που συμμετείχε με το ψευδώνυμο «ΥΔΡΟΦΟΡΟΣ», για το παραμύθι του «».


Τα βραβεία θα απονεμηθούν στη μεγάλη εκδήλωση εορτασμού των εικοσάχρονων των «ΑΛΚΥΟΝΙΔΩΝ», με την παρουσία των μελών των κριτικών επιτροπών, την Κυριακή 20/11/2011,ώρα 11.00 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου (στην Πλατεία Φλοίσβου).

Εκεί, εκτός των άλλων, θα δοθεί η δυνατότητα στους βραβευθέντες αλλά και σε όσους από τους διαγωνισθέντες μας τιμήσουν με την παρουσία τους να απαγγείλουν  οι ίδιοι τα έργα τους στο κοινό της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου