Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

1ος Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης από το Διεθνές Φιλοσοφικό Φόρουμ και τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO
ΤΕΧΝΩΝ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ήβης Αθανασιάδου 16 – Παλαιό Φάληρο Τ.Κ. 17562
Τηλ. 6955-462146, 210-9883810
e-mail : i.demirtzoglou@unesco-tlee.org
ΑΠΟΦΑΣΗ 377 ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO
______________________________________________________________________________________
Αριθ. πρωτ. 226
Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2011
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1ΟΥ
Δ
ΙΕΘΝΟΥΣ
Δ
ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ

Το Διεθνές Φιλοσοφικό Φόρουμ (υπό την αιγίδα της κεντρικής UNESCO και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO) και ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος προκηρύσσουν τον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης με θέμα «Οι Έλληνες φιλόσοφοι φάροι της γνώσης και της ηθικής στο πέρασμα των αιώνων».

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εντός και εκτός Ελλάδος διαμένοντες ελληνόφωνοι, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Σαν δικαίωμα συμμετοχής ορίζεται το ποσόν των 20 €.

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος με ένα ποίημα, αδημοσίευτο, το οποίο δε θα υπερβαίνει τους 30 στίχους. Κάθε έργο θα σταλεί σε πέντε (5) δακτυλογραφημένα αντίτυπα με το ψευδώνυμο στο επάνω δεξί μέρος της σελίδας.

Οι διαγωνιζόμενοι θα εσωκλείσουν σε μεγάλο φάκελο τα 5 αντίτυπα με φωτοτυπία της απόδειξης κατάθεσης και μαζί ένα μικρότερο κλειστό φάκελο με γραμμένο απ’ έξω το ψευδώνυμό τους και μέσα θα υπάρχουν τα εξής προσωπικά τους στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ταχυδρομικός κώδικας, τηλέφωνο, e-mail, τίτλος του έργου και το ψευδώνυμο.

Τα έργα πρέπει να σταλούν ταχυδρομικά, με απλή επιστολή και όχι συστημένη, στη διεύθυνση:
Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος
Ήβης Αθανασιάδου 16
175 62 Παλαιό Φάληρο
Με την ένδειξη: Για το διαγωνισμό ποίησης
Για τη συμμετοχή θα καταβληθεί το ποσό των 20€ στον κάτωθι λογαριασμό:
EUROBANK
ΥΠΟΚ/ΜΑ ΟΔ. ΑΓ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ- Π.ΦΑΛΗΡΟ
ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ ΗΛΙΑΣ
ΑΡ.ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 0026-0221-31-0101403446
Στην αιτιολογία θα αναφέρεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ: Διαγωνισμός ποίησης – το ψευδώνυμό σας.

Στη θέση του αποστολέα στο μεγάλο φάκελο θα σημειωθεί μόνον το ψευδώνυμο. Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων ορίζεται η 30η Ιουνίου 2012, η οποία αποδεικνύεται από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου.

Οι διακριθέντες θα ειδοποιηθούν έγκαιρα για την τελετή βράβευσης, που θα γίνει το 1ο δεκαπενθήμερο Οκτωβρίου 2012. Οι 3 πρώτοι βραβευθέντες θα τιμηθούν και με το μετάλλιο του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και τα ποιήματά τους θα δημοσιευθούν στο περιοδικό του Ομίλου. Επίσης θα αναγνωσθούν σε ιδιαίτερη ποιητική βραδιά μαζί με άλλα ποιήματα που δεν βραβεύθηκαν αλλά συγκέντρωσαν υψηλή βαθμολογία.

Τα αποσταλέντα έργα δεν επιστρέφονται, ενώ τα μη διακριθέντα έργα θα καταστραφούν μαζί με τα προσωπικά στοιχεία των διαγωνισθέντων. Οι συμμετέχοντες συμφωνούν με τους όρους του διαγωνισμού και συμφωνούν ότι δέχονται την απόφαση της κριτικής επιτροπής. Έγκυρες συμμετοχές θεωρούνται όσες πληρούν όλους τους όρους του διαγωνισμού. Πληροφορίες για το διαγωνισμό στο 6955-462146.

Για τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

2 σχόλια:

  1. γιατί χρειάζεται ποσό συμμετοχής σε τόσο δύσκολους καιρούς;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ, φίλε μου δεν είμαι υπέρ του χρηματικού ποσού! Γιατί άραγε να το απαιτούν αυτό;

      Διαγραφή