Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

1ος Πανελλήνιος Τσακιρίδειος Ποιητικός Διαγωνισμός

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                               ΔΙΑΒΑΤΑ, 28/12/2011
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΒΑΤΩΝ

«1ος   Πανελλήνιος Τσακιρίδειος Ποιητικός Διαγωνισμός»

Η Δημοτική Κοινότητα Διαβατών με την απόφαση 49/2011 και η Ένωση Συγγραφέων-Λογοτεχνών Ευρώπης, προκηρύσσουν Ποιητικό Φεστιβάλ εις μνήμη του Ι.Τσακιρίδη με την ονομασία 1ος   Πανελλήνιος Τσακιρίδειος Ποιητικός Διαγωνισμός, με τους ακόλουθους όρους:
1.      Στον Διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν Ελληνίδες και Έλληνες ανεξαρτήτως ηλικίας, γραμματικών γνώσεων, επαγγελματικών ασχολιών, είτε κατοικούν στην Ελλάδα και Κύπρο, είτε διαμένουν μόνιμα ή προσωρινά στο εξωτερικό, εφόσον έχουν την Ελληνική ή Κυπριακή υπηκοότητα και μπορούν να γράφουν στην νεοελληνική γλώσσα.
2.      Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό, θα πρέπει να στείλουν ένα (1) ποίημα τους, θέματος της επιλογής τους.
3.      Ο Αποστολέας θα χρησιμοποιήσει το ίδιο ψευδώνυμο, τόσο για την αποστολή όσο και για την υπογραφή του ποιήματος. Στο φάκελο που θα εμπεριέχει το ποίημα θα αναγράφεται το ψευδώνυμο του αποστολέα. Στον ίδιο όμως φάκελο θα  τοποθετηθεί ένας μικρότερος στο εσωτερικό του οποίου θα αναγράφονται τα πραγματικά στοιχεία του ποιητή (Ονοματεπώνυμο, Επάγγελμα, Διεύθυνση Κατοικίας και αριθμοί τηλεφώνων: σταθερό και κινητό). Οι μικροί φάκελοι εκείνων που δεν θα διακριθούν ΔΕΝ θα ανοιχτούν. Έτσι θα παραμείνει μυστική η συμμετοχή τους.
4.      Το ποίημα που θα σταλεί, για συμμετοχή στο Διαγωνισμό θα πρέπει να είναι πληκτρολογημένο στον Υπολογιστή ή δαχτυλογραφημένο και απαραιτήτως σε τέσσερα (4) πανομοιότυπα αντίτυπα, υπογεγραμμένα όλα με το ίδιο ψευδώνυμο και να μην υπερβαίνει  τις 110 αράδες (ήτοι 110 σειρές). Ο φάκελος  θα σταλεί στην Διεύθυνση «Δημοτική Κοινότητα Διαβατών-Δημοτική Βιβλιοθήκη Διαβατών, Ελευθερίου Βενιζέλου 5, Διαβατά, ΤΚ 570 08, με την ένδειξη: Για το Φεστιβάλ Ποίησης, υπεύθυνη Αντωνία Χατζηεμμανουήλ» με απλή επιστολή και όχι συστημένη.
5.      Η Επιτροπή κρίσης του Διαγωνισμού θα περιλαμβάνει 4 Λογοτέχνες.
6.      Θα απονεμηθούν βραβεία, έπαινοι και τιμητικές διακρίσεις.
7.      Ως τελευταία προθεσμία αποστολής, από τους ενδιαφερομένους, των συμμετοχών τους, ορίζεται η 30 Μαρτίου 2012. Οι ημερομηνίες αποστολής θα εξακριβώνονται από τις σφραγίδες των Ε.Λ.Τ.Α.
8.      Τα Βραβεία, οι Έπαινοι και τα τιμητικά Διπλώματα θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μήνα Μάιο, μαζί με το διακοινοτικό, μαθητικό φεστιβάλ ποιήσεως της Δημοτικής Κοινότητας Διαβατών Δήμου Δέλτα. Η συγκεκριμένη ημερομηνία θα ανακοινωθεί και θα δημοσιευθεί εγκαίρως.
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στους ενδιαφερόμενους στα τηλέφωνα:
Χατζηεμμανουήλ Αντωνία 2310 781-854 και ώρες 8:30-14:30 ή
Τσάλης Νικόλαος 6974 447-280

Ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Διαβατών

Τσάλης Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου