Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Λέσχη Αφήγησης «ΛΕΣ»: Οι Παραμυθοκόρες στο περιοδικό «Διαβάζω»

Παραμυθόπληκτοι και Παραμυθόβιες της Αθήνας,

Λες; Όλοι λέμε, στη Λέσ(χη) Αφήγησης στο ΔΙΑΒΑΖΩ. Ιστορίες που έχουμε διαβάσει ή μας έχουν πει, παραμύθια, θρύλους και μύθους, βιώματα από την καθημερινότητα.
Την Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, οι Παραμυθοκόρες και το περιοδικό ΔΙΑΒΑΖΩ  σας καλούν  να ξορκίσετε το σκοτάδι, σε μια συνάντηση γνωριμίας με την Λέσχη Αφήγησης “Λες;”.  Ελάτε, φέρνοντας μαζί σας τις αγαπημένες σας ιστορίες, ή μια ιστορία που μόλις διαβάσατε, ή ακόμα και μια ιστορία που μόλις ζήσατε και μοιραστείτε τις.
Η Λέσχη Αφήγησης, οργανωμένη στα πρότυπα των διεθνών αντίστοιχων Λεσχών, φιλοδοξεί να γίνει ένας ζωντανός οργανισμός ανταλλαγής και δημιουργίας ιστοριών από εμάς για εμάς. Άλλωστε, όλοι είμαστε αφηγητές και όλοι, λίγο ή πολύ, λέμε κάθε μέρα ιστορίες. Ελάτε να το ανακαλύψουμε μαζί  και κυρίως να βιώσουμε την πολυεπίπεδη εμπειρία της αφήγησης.

Πότε: Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, 19.00-21.00
Πού: Περιοδικό ΔΙΑΒΑΖΩ, Μαυροκορδάτου 9, Αθήνα, 1ος όροφος
Πληροφορίες- Δηλώσεις Συμμετοχής: Περιοδικό ΔΙΑΒΑΖΩ, writing@diavazo.gr, 213801284
* θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Ποιες είναι οι Παραμυθοκόρες:

Οι "Παραμυθοκόρες" είναι η Βασιλεία Βαξεβάνη, η Αντωνία Βέλλιου και η Ιφιγένεια Κακριδώνη. Οι τρεις τους συναντήθηκαν με αφορμή τα παραμύθια και σπούδασαν την τέχνη της αφήγησης κοντά σε έλληνες και ξένους αφηγητές.  Από τότε δημιουργούν και κάνουν παραστάσεις αφήγησης με τη συνοδεία μουσικής για μικρούς και μεγάλους. Σ' αυτήν την πορεία έχουν δημιουργήσει ένα πλούσιο ρεπερτόριο με ιστορίες από την ελληνική μυθολογία και τη λαϊκή προφορική παράδοση της Ελλάδας και όλου του κόσμου. Συνεργάζονται με μουσεία, χώρους δημιουργικής απασχόλησης, σχολεία, μουσικές σκηνές, βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία και συμμετέχουν σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σας περιμένουμε  να μοιραστούμε τη χαρά της αφήγησης!

Εκ μέρους της δημιουργικής ομάδας του Διαβάζω

Χριστιάνα Μυγδάλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου