Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

Εορταστικό Πρόγραμμα Παραστάσεων της Πειραματικής Σκηνής

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
     ΣΤΑΔΙΟΥ-ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ Ν. ΙΩΝΙΑ, ΤΗΛ. 6977785852                                                        

Βόλος  22-12-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ»

Η Πειραματική Σκηνή συνεχίζει με επιτυχία τις παραστάσεις της σατυρικής κωμωδίας «ΑΜΑΝ! ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΝΕ...» στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» και κατά τη διάρκεια των εορτών, μόνο που τροποποιείται το συνηθισμένο πρόγραμμα των παραστάσεων. Έτσι θα δοθούν παραστάσεις, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου και την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου στις  9.00 μ. μ.
Η Πειραματική Σκηνή συνεχίζοντας να παρουσιάζει θεατρικά κείμενα που έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και κοινωνικό προβληματισμό, έρχεται δημιουργική και αισιόδοξη, παρουσιάζοντας μια σειρά από απολαυστικά στιγμιότυπα και σκηνές, με μαστοριά δεμένα μεταξύ τους, σκορπίζοντας το χαμόγελο που τόσο στερούμαστε από τη στιγμή που σαν λαός βρεθήκαμε καταμεσής στην καταιγίδα . Ακροβατώντας ανάμεσα στο αστείο και στο γελοίο, το καθημερινό και την υπερβολή, μας ταξιδεύει σε μία άγνωστη χώρα, που αντίθετα με όσα συμβαίνουν κομπάζει πως «ευημερεί». Οι πολίτες της, φιγούρες τόσο γνώριμες σε μας, ο διεφθαρμένος πολιτικός παράγοντας, ο έφορος-κλέφτης, ο αστυνόμος-τιμωρός, ο νομοταγής πολίτης, ο μετανάστης, οι υπερήλικές που ονειρεύονται τη σύνταξη, ο εξαθλιωμένος που ψάχνει θησαυρό στα σκουπίδια, η προσωποποιημένη τρέλα. Σ’ αυτή την παράξενη χώρα, σε έναν χρόνο φανταστικό, δεν φοβάται να καταγγείλει και να καταδικάσει τη διαφθορά των ηθών, τα σκάνδαλα και την απληστία, σκύβοντας ταυτόχρονα με συγκατάβαση και κατανόηση στα προβλήματα του απλού, ταλαιπωρημένου φορολογούμενου πολίτη.
Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, επιλογή  κειμένων  Έφη Σταυροθεοδώρου, σκηνικά-κοστούμια Χριστίνας Δημητρίου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, βοηθός σκηνοθέτη Συνοδή Φουκαλά, φωτογραφίες Χρήστος Κουζιώκας

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι : Σπύρος Χαλκιάς, Αντώνης Μαραγκάκης, Ελένη Μπακίρη,  Θεοδώρα Νονόγλου, Γεωργία Ζορμπά.
Η παράσταση γίνεται με την συνεργασία του Δήμου Βόλου και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού.

Προπώληση εισιτηρίων γίνεται μια  ώρα  πριν  την  παράσταση  στο  ταμείο  του  Θεάτρου. Η παράσταση της Παρασκευής είναι λαϊκή και έχει είσοδο 10 €.
Όλοι οι άνεργοι με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας τους παρακολουθούν    
την παράσταση δωρεάν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου