Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

"ΤΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ" του Όσκαρ Ουάιλντ σε παράσταση από την Πειραματική Σκηνή Νέας Ιωνίας Βόλου

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΣΤΑΔΙΟΥ-ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ Ν. ΙΩΝΙΑ, ΤΗΛ. 6977785852


Βόλος  16-3-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«ΤΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ» του Όσκαρ Ουάϊλντ συνεχίζει να πετάει κάθε Κυριακή πρωί στις 11  στο Κινημ/τρο «Αχίλλειον» για όλους τους μικρούς φίλους της πόλης μας, αλλά και για τους μεγάλους που αισθάνονται παιδιά.
Η Πειραματική Σκηνή Ν. Ιωνίας Βόλου έπειτα από επιτυχημένη πολυετή προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, ανεβάζει για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας το παιδικό διήγημα του Όσκαρ Ουάϊλντ «ΤΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ» σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή.
Μια παρέα παλιών παιχνιδιών δραπετεύουν, το καθένα απ’ την σκληρή του καθημερινότητα, ενώνονται και αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν το αδύνατο, ένα ταξίδι με αερόστατο στη μαγική χώρα του θεάτρου, που ζουν τα παλιά παιχνίδια  και όπου όλα είναι δυνατά. Στον αγώνα για να πετύχουν το στόχο τους, παραμερίζουν τις διαφορές τους αναδεικνύοντας την αξία της συνεργασίας, της αγάπης, της αυτοθυσίας και της αποδοχής της διαφορετικότητας του καθένα. Η πίστη στο όνειρο με εργαλείο την καλοσύνη καταφέρνουν να κάνουν θαύματα.

Το έργο παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά-κοστούμια Χριστίνας Δημητρίου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Χρήστου Κουζιώκα, ζωγραφική σκηνικού Εύη Σαμαρά.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι: Θάλεια Κόγκα, Νάνσυ Λούμπαρδου, Σπύρος Χαλκιάς, Δημήτρης Πανταζής, Γιάννης Σεχίδης.
            
Παραστάσεις για τα σχολεία της πόλης δίνονται στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» καθημερινές και ώρες μαθημάτων.
Παραστάσεις για τα σχολεία εκτός της πόλης του Βόλου δίνονται στα Πολιτιστικά κέντρα των τοπικών δήμων  ή στις αίθουσες εκδηλώσεων των σχολείων.

Πληροφορίες για κλείσιμο παραστάσεων στο τηλέφωνο 6944388045.


Το έργο θα παίζεται κάθε Κυριακή στις 11.00 π. μ. στο  κινηματοθέατρο «ΑΧΙΛΛΕΙΟ» (Κουμουνδούρου 1).

Η παράσταση γίνεται με την συνεργασία  της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και της Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π του Δήμου Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου