Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

EYELANDS - 2ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ -2012


H ιστοσελίδα Eyelands ανακοινώνει την έναρξη του δεύτερου διαγωνισμού διηγήματος. Θέμα του διαγωνισμού: «Ελλάδα». Ο διαγωνισμός θα παραμείνει ανοιχτός σε συμμετοχές από την 1η Μαρτίου μέχρι και την 15η Ιουνίου. Ο διαγωνισμός περιέχει δύο τμήματα: ελληνικό (συμμετοχές στην Ελληνική γλώσσα) και διεθνές (συμμετοχές στην Αγγλική γλώσσα).
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ
1. Το θέμα του διαγωνισμού είναι: «Ελλάδα».
Τα κείμενα δεν πρέπει να έχουν χαρακτήρα δημοσιογραφικού ρεπορτάζ ή χρονικού, απλώς το θέμα του διηγήματος πρέπει να είναι σχετικό με την Ελλάδα, με τον τρόπο που θα επιλέξει ο συγγραφέας.  
2. Τα διηγήματα δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 2500 λέξεις.
3. Δεν υπάρχουν περιορισμοί εθνικότητος ή τόπου διαμονής του συγγραφέα. Επίσης, στο ελληνικό τμήμα δεν υπάρχει χρηματική συνδρομή για τη συμμετοχή.
4. Γίνονται δεκτά κείμενα μόνο στην ελληνική γλώσσα.
5. Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει με ένα διήγημα. Τα διηγήματα δεν θα πρέπει να έχουν βραβευθεί σε άλλο λογοτεχνικό διαγωνισμό, να έχουν εκδοθεί ή να έχουν δημοσιευθεί σε βιβλίο ή έντυπο ή να έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.
6. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας είναι απαραίτητο να δηλώσετε το ονοματεπώνυμό σας. Θεωρούμε επίσης ως ηλεκτρονική σας διεύθυνση εκείνη μέσω της οποίας στέλνετε τη συμμετοχή σας. Εάν αυτό δεν ισχύει πρέπει οπωσδήποτε να το δηλώνετε, προσθέτοντας ένα e-mail επικοινωνίας.
- Προσοχή: Δεν θα γίνουν δεκτές συμμετοχές σε μορφή χειρογράφου. Τα διηγήματα θα γίνονται δεκτά μόνο σε ηλεκτρονική μορφή που θα σταλεί στη διεύθυνση: info@eyelands.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Στο mail θα υπάρχει επισύναψη του κειμένου σε μορφή word. doc αλλά ΟΧΙ σε pdf
Συμμετοχές με ψευδώνυμο γίνονται δεκτές στην πρώτη φάση του διαγωνισμού. Μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων όσοι έχουν προκριθεί στη μικρή λίστα θα πρέπει να μας στείλουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο και ένα σύντομο βιογραφικό.
Για κάθε συμμετοχή θα υπάρχει επιβεβαιωτική απάντηση με e-mail.
7. Στον διαγωνισμό δεν γίνονται δεκτοί συνεργάτες της ιστοσελίδας ούτε ειδικοί συνεργάτες που τα ονόματά τους εμφανίζονται στην ταυτότητα του eyelands.
8. Όριο ηλικίας για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι η συμπλήρωση του 18ου έτους του διαγωνιζόμενου την ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού.
**
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ & ΒΡΑΒΕΙΑ & ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΗΓΗΜΑΤΩΝ
- Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει την 1η Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουνίου 2012.
-  Η πρώτη επιλογή για τη μικρή λίστα θα ανακοινωθεί μέχρι την 1η Αυγούστου 2012.
- Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2012.
- Από τα διηγήματα που θα έρθουν στον διαγωνισμό ένας ορισμένος αριθμός, (ανάλογα με τις συμμετοχές) θα μπει στην μικρή λίστα (short list) των επιλογών και από αυτά θα κριθούν εκείνα που θα βραβευτούν και θα πάρουν τιμητική διάκριση.
- Θα υπάρχουν τρία βραβεία για τα τρία πρώτα διηγήματα και τέσσερις τιμητικές διακρίσεις.
- Οι τρεις πρώτοι νικητές θα κερδίσουν χειροποίητα ελληνικά εικαστικά κεραμικά από τη συλλογή της omodamos clayart
- Τα βραβεία, οι διακρίσεις αλλά και ένας αριθμός ακόμη διηγημάτων ανάλογα πάντα με τη βαθμολογία τους (μέχρι 20 διηγήματα συνολικά) θα συμπεριληφθούν στην έκδοση «Διηγήματα για την Ελλάδα» που θα κυκλοφορήσει από το eyelands μέχρι το τέλος της χρονιάς.
- Όλοι οι συγγραφείς που τα διηγήματά τους θα συμπεριληφθούν στην έκδοση «Ιστορίες για την Ελλάδα» θα παραλάβουν δωρεάν ένα βιβλίο.
- Σε όλους τους συγγραφείς που θα τιμηθούν με βραβεία ή διακρίσεις θα σταλεί σχετικό πιστοποιητικό.
- Τα βραβεία, τα πιστοποιητικά και τα αντίτυπα της συλλογής διηγημάτων θα σταλούν στους νικητές μέχρι το τέλος του 2012.
- Εκτός από τα διηγήματα που θα συμπεριληφθούν στη Μικρή Λίστα θα ανακοινωθεί και ένας αριθμός διηγημάτων (μέχρι 20) τα οποία θα αποτελούν την επιλογή eyelands και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη του συγγραφέα
**
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΕΚΔΟΣΗ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
- Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται και την αποδοχή των κανόνων του.
- Τα πνευματικά δικαιώματα των διηγημάτων παραμένουν στους συγγραφείς.
- Η ιστοσελίδα διατηρεί το δικαίωμα να αναρτήσει τα διηγήματα που βραβεύτηκαν ή διακρίθηκαν και να εκδώσει το βιβλίο με τα διηγήματα που θα επιλεγούν.
- Η δημοσίευση των διηγημάτων που διακρίθηκαν θα γίνει στην ιστοσελίδα: www.eyelands.gr  από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2013.
- Η έκδοση με τα διηγήματα που διακρίθηκαν θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους 2012 και θα διατίθεται μόνο από το eyelands που θα έχει και την εμπορική της εκμετάλλευση. Κάθε συγγραφέας του οποίου το διήγημα θα συμπεριληφθεί στο βιβλίο δικαιούται ένα αντίτυπο δωρεάν. Κάθε συγγραφέας είναι ελεύθερος να δημοσιεύσει όπου εκείνος θέλει το διήγημά του μετά την 1η Ιουνίου 2013.
*****
* Οι όροι συμμετοχής στο διεθνές τμήμα του διαγωνισμού δημοσιεύονται σε σχετικό κείμενο στην ιστοσελίδα. Η συμμετοχή στο διεθνές τμήμα είναι ανοιχτή σε κάθε συγγραφέα ανεξαρτήτως υπηκοότητας αρκεί να τηρήσει τους όρους συμμετοχής.
* Διαβάστε στο edito Μαρτίου περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό και πως θα είστε «μέσα» στο θέμα του.
- Η πρώτη φάση της επιλογής των διηγημάτων (Μικρή Λίστα) θα γίνει από την συντακτική ομάδα του eyelands.
Η επιτροπή των συνεργατών του eyelands που θα αποφασίσει για βραβεία αποτελείται από τους: Άννα Αφεντουλίδου, Αντωνία Γεωργεδακη, Άλκη Δέδε, Κωστή Μαλουσάρη, Αναστασία Μιχελάκη, Δέσποινα Μουζουράκη, Μαρία Ψωμά – Πετρίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου