Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Δελτίο Τύπου του λογοτεχνικού - πολιτιστικού περιοδικού "ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ο Θεσσαλός", Τεύχος 35


Μεστό περιεχομένου κυκλοφόρησε το 35ο και πρώτο για το νέο έτος, τεύχος του περιοδικού Λόγου και Τέχνης, <<ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ Ο Θεσσαλός>>, με θέματα που συνθέτουν ενδιαφέρουσα και πλούσια  ύλη, αποτελούμενη από άρθρα εξεχόντων καθηγητών, συγγραφέων και επιστημόνων, οι οποίοι διαπρέπουν σε διάφορες εκφάνσεις του επιστημονικού, κοινωνικού και λογοτεχνικού γίγνεσθαι. Στο νέο τεύχος(35ο) του περιοδικού μας, ο εκδότης και διευθυντής  Κύριος Θάνος Αθανασόπουλος σχολιάζει τα σημεία των καιρών μας, αναφερόμενος ιδιαιτέρως στο αέναο παιχνίδι για την εξουσία.

Ακολουθούν σημαντικά άρθρα από διακεκριμένους επιστήμονες, λογοτέχνες και πνευματικούς ανθρώπους του τόπου μας.

ΑΠΟΨΕΙΣ: Γράφουν ο Καθηγητής Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Πανούσης,ο Καθηγητής – Ιστορικός  Σαράντος Ι. Καργάκος, η Φιλόλογος – Συγγραφέας – Ιστορικός Αναστασία Σταματοπούλου, ο Δικηγόρος – Συγγραφέας Ευάγγελος Βαλσαμίδης, ο Συγγραφέας Ιωάννης Θεοδωρόπουλος, η Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας Βέρα Κλαρέβα, ο Καθηγητής – Συγγραφέας - Απόστρατος Στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ.  Δημήτρης Μητρόπουλος, ο Συγγραφέας Ανδρέας Κάππας, ο Συγγραφέας Σωτήρης Μίσσας, η Συγγραφέας Αναστασία Καρανίκα, ο Ιατρός – Συγγραφέας Μανώλης Καζάσης και η Συγγραφέας Βούλα Τσιάρα.

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ – ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ: Γράφουν ο Ιατρός  Παναγιώτης Ι. Μπούμης, η Συγγραφέας Αλκμήνη Κογγίδου, η Συγγραφέας Μπέττυ Αγριγιάννη, ο Δημοσιογράφος – Συγγραφέας Γιάννης Κυριακάκος, ο Ολυμπιονίκης – Συγγραφέας Δημοσθένης Ταμπάκος, ο Απόστρατος Στρατηγός – Συγγραφέας Πολύβιος Μαργιάς, ο Ιατρός – Συγγραφέας  Ιάκωβος Κυριακός και ο Δικηγόρος – Συγγραφέας Δημήτριος Τριανταλής.

ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Γράφουν ο Πανεπιστημιακός Καθηγητής Ιατρικής – Συγγραφέας  Εμμανουήλ Ι. Μπαντουβάς και ο Καθηγητής Πανεπιστημίου - Ιατρός Παύλος Κ. Τούτουζας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Γράφουν ο Καθηγητής Πανεπιστημίου – Συγγραφέας  Κωνσταντίνος Γε. Αθανασόπουλος και ο Οικονομολόγος – Συγγραφέας Νίκος Δ. Μακαρίτης.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Γράφουν ο Καθηγητής Πανεπιστημίου – Διευθυντής Μουσείου Αθηνών Αντώνιος Γ. Βογιατζής, ο Συνταξιούχος Λυκειάρχης Χρήστος Γ. Κοτρώτσος, ο Πλοίαρχος – Συγγραφέας Κώστας Μ. Σταμάτης και ο Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας Στάθης Παρασκευόπουλος.

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Γράφουν ο Αρχιμανδρίτης Δαμιανός Ζαφείρης, ο Αρχιμανδρίτης Θεοδώρητος Ανδριόπουλος, ο Συνταξιούχος ΑΤΕ – Συγγραφέας Δημήτρης Πώποτας και η Συγγραφέας Τζέρρυ Γιαννέλου.

ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ: Γράφει ο Καθηγητής – Δημοσιογράφος Δημήτριος Λούκας.

ΜΟΥΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Γράφουν οι Καθηγητές – Συγγραφείς Γιάννης Μουγογιάννης και Βασίλης Μακρίδης.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ:  Γράφουν ο Δικηγόρος - Λογοτέχνης Κωνσταντίνος Γκέκας, η Συγγραφέας – Ποιήτρια Νίκη Κατσικάδη, ο Οικονομολόγος – Λογοτέχνης Μίμης Τσεσματζόγλου, η Συγγραφέας – Λογοτέχνις Ρίτα Τσιντίλη – Βλησμά, η Καθηγήτρια - Λογοτέχνις Λίζα Βραχοπούλου, η Συγγραφέας Κωνσταντίνα Κότση, ο Ιατρός – Συγγραφέας Κωνσταντίνος Δ. Μάλλιος , ο Απόστρατος Στρατηγός - Λογοτέχνης Πέτρος Σερ. Παπαζαρκάδας και η Εκπαιδευτικός – Λογοτέχνις Κωνσταντίνα Κιζήλου.

Εκτός των ανωτέρω υπάρχει και μια ειδική ενότητα – ρεπορτάζ της εκδήλωσης του περιοδικού <<ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ Ο Θεσσαλός>>  για το << Έτος Παπαδιαμάντη>>, το 2011,  όπως και μια ενότητα που παρουσιάζει τα βραβευθέντα ποιήματα και διηγήματα που ξεχώρισαν στον καθιερωμένο ετήσιο διαγωνισμό του περιοδικού. Το 35ο τεύχος του περιοδικού διακοσμείται από πλήθος όμορφων ποιημάτων χαρισμένων από εξαίρετους δημιουργούς, καθώς και από παρουσιάσεις νέων εκλεκτών βιβλίων, και πολιτιστικές ανακοινώσεις .

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ
Ταχυδρομικά: Σαρανταπόρου 17 Πατήσια, Αθήνα 11144  / Τηλεφωνικά: 210 2019555 , 6977370671                               Μέσω FAX: 210 2019526

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου