Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ








Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ στις 5 Ιουνίου, ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου, τα Δημοτικά Σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Αγχιάλου, αλλά και με τη συμμετοχή στρατιωτών των Ειδικών Δυνάμεων από το στρατόπεδο «Γεωργούλα», αλλά και με τη οργάνωση «ΜΕΣΟΓΕΙΟ SOS» πραγματοποίησε την πρώτη καλοκαιρινή εξόρμηση εθελοντικού καθαρισμού στις παραλίες της περιοχής.
Με σύνθημα «Σεβόμαστε και αγαπάμε το περιβάλλον – ομορφαίνουμε τον τόπο μας» όλοι οι μαθητές από το «Ευγένιο» σχολείο με τους δασκάλους τους, αντιπροσωπεία από  «Βαρνάλειο»  Δημοτικό, 30 περίπου στρατεύσιμοι, αρκετά μέλη και φίλοι του Φιλοπρόοδου Συλλόγου, πήραν μέρος σ’ αυτή την εξόρμηση καθαριότητας.
Από το Δήμο Βόλου δόθηκαν τα απαραίτητα υλικά καθαριότητας (σακούλες – γάντια), καθώς επίσης και καπελάκια προς τους μικρούς μαθητές, μοιράστηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό για το θαλάσσιο περιβάλλον από την οργάνωση «ΜΕΣΟΓΕΙΟ SOS» και προσφέρθηκαν νερά και γλυκίσματα προσφορά του Συλλόγου Καταστηματαρχών της Αγχιάλου.
Οι μαθητές του «Ευγένιου» Δημοτικού Σχολείου ζωγράφισαν αφίσες και τις έβαλαν σε διάφορους χώρους στην παραλία με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας για το σεβασμό του περιβάλλοντος.
Όλοι συμφωνήσαμε ότι είναι η αρχή για φέτος το καλοκαίρι και αυτές οι εθελοντικές εξορμήσεις θα συνεχιστούν.
Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος προγραμμάτισε καθαρισμό και περιποίηση των δέντρων της παραλίας που έχει υιοθετήσει (δίπλα στο λιμανάκι) για την Κυριακή 10 Ιούνη στις 7 το πρωί.
Το «Βαρνάλειο»  Δημοτικό Σχολείο έχει προγραμματίσει εξόρμηση καθαρισμού, της παραλίας για την Τετάρτη 13 Ιουνίου.
Με αυτό τον τρόπο δίνουμε ένα χέρι βοηθείας στη δουλειά που πρέπει να κάνει ο Δήμος με στόχο να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας και να καμαρώνουμε γι’ αυτόν. Η υπόσχεσή μας είναι ότι θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε παρόμοιες ενέργειες.

2 σχόλια:

  1. Θα το πω στην φιλι μου να μας δει εξει τωρα πηγενουμε Δ' ταξη και με λενε Μαριαννα Βενετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να της το πεις Μαριάννα, συγχαρητήρια για τον εθελοντισμό σας και καλή πρόοδο στα μαθήματά σας!

      Διαγραφή