Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012

Συναντήσεις Δημιουργικής Γραφής πραγματοποιούνται από τη "ΔΙΟΤΙΜΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΣ" και την "ΗΡΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ" στο Καφέ Αριάδνη στο Μεταξουργείο του Βόλου


Εκφραστείτε απλά κι ελεύθερα…
Η γραφή είναι λύτρωση, η γραφή είναι φυγή αλλά η γραφή μπορεί τελικά να είναι κι ένα ευχάριστο, δημιουργικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους. Η Διοτίμα και Μούσες και η Ήρα εκδοτική ξεκινούν ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δημιουργικής έκφρασης για ενήλικες, εφήβους και παιδιά στην πόλη του Βόλου.
Οι ενήλικες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα εκφράζονται ελεύθερα κι αβίαστα ακούγοντας μουσική με την καθοδηγητική-εμψυχωτική παρέμβαση του φιλόλογου Διονύση Λεϊμονή. Λεξοπαιχνίδια, γραφή ιστοριών, θεατρικών, στιχουργημάτων, χωρίς βραβεία και επαίνους, με μοναδικό κέρδος τη χαρά της δημιουργίας και της συντροφικότητας, με χαμηλό κόστος, σεβόμενοι και κατανοώντας την αρνητική οικονομική συγκυρία των ημερών μας
Είναι πραγματικά εκπληκτικό τι μπορεί να γράψει ο άνθρωπος μέσα σε προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, όταν καταφέρνει να απελευθερωθεί από τα «πρέπει» και τα «γιατί» που τον ταλανίζουν καθημερινά.
Αυτό όμως που πραγματικά εκπλήσσει είναι η αποκάλυψη της δημιουργικής φαντασίας των παιδιών μας, όταν σ’ ένα ήρεμο, ιδανικό περιβάλλον τα παιδιά θα ακούνε όμορφες ιστορίες-παραμύθια ή θα δημιουργούν τα ίδια τη δική τους από κοινού ιστορία.
Παράλληλα η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ συνομηλίκων θα εξασφαλίσει ήρεμο, χαλαρό και φιλικό κλίμα όπου όλοι μας· μικροί, μεγάλοι, θα μπορούμε πραγματικά να ασκηθούμε στην τέχνη της γραφής, εγκαταλείποντας φοβίες κι αναστολές καθώς θα αισθανόμαστε πραγματικά μια δεμένη, δημιουργική ομάδα απολαμβάνοντας το γοητευτικό παιχνίδι με τις λέξεις και τη μουσική. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και μηνιαίες συναντήσεις με αξιόλογους συγγραφείς-δημιουργούς σε ανοιχτές εκδηλώσεις ανταλλαγής απόψεων και ιδεών.
Τα τμήματα θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβρη ως τον Μάιο κι οι αποδέκτες της πρόσκλησης είναι πολίτες πάσης ηλικίας με μόνη προϋπόθεση να αγαπούν τη γραφή και την ανάγνωση, ασκούμενοι σε μια δημιουργική τέχνη που κρύβει πραγματικά ανείπωτη ικανοποίηση και χαρά.

Πρώτη «αναγνωριστική» συνάντηση για ενημέρωση και εγγραφή στο χειμερινό πρόγραμμα
Δευτέρα 2 Ιουλίου, καφέ Αριάδνη στο Μεταξουργείο του Βόλου, 7.30μ.μ.(παιδικό τμήμα)

Τετάρτη 4 Ιουλίου, καφέ Αριάδνη στο Μεταξουργείο του Βόλου, 7.30μ.μ.(τμήμα ενηλίκων)

Υπεύθυνη Διοτίμα και Μούσες, κα Μαρία Αρφέ:2421301781 και 6974168584

Υπεύθυνος δράσης Διονύσης Λεϊμονής: 2421065644- 6973694826

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου