Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Τριμηνιαία Εφημερίδα «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ», Απρίλιος – Μάιος – Ιούνιος 2012, Αριθμός Φύλλου 75

 

  Κυκλοφόρησε το 75 φύλλο της τριμηνιαίας εφημερίδας «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ» με πλούσια θέματα στην ύλη των περιεχομένων της. Κύρια θέση στις σελίδες της κατέχουν τα δημοτικά και εκπαιδευτικά νέα, οι αξιόλογες δράσεις και παρεμβάσεις του Φιλοπρόοδου Συλλόγου, όπως και διάφορα ενημερωτικά άρθρα που επικεντρώνονται στην επέτειο του Ολοκαυτώματος της Αγχιάλου της Ανατολικής Ρωμυλίας, που γι’ αυτό στις 30 Ιουλίου 2012 πραγματοποιούνται στη Νέα Αγχίαλο διάφορες εκδηλώσεις διάσωσης και διάδοσης της ιστορικής μνήμης.
   Επίσης, πρέπει να τονιστεί πως ο εκδότης και διευθυντής του εντύπου αυτού στέκεται πάντα κοντά στους δημιουργούς του λόγου και τους υποστηρίζει θερμά, δίνοντάς τους αρκετές φορές βήμα για να προβάλλουν το έργο τους. Ποιήματα, διηγήματα, βιβλιοπαρουσιάσεις και άρθρα λαογραφικού περιεχομένου, αναδεικνύουν το υψηλό επίπεδο ενός ξεριζωμένου λαού που αναζητεί μέσα από την πνευματική και πολιτιστική του δραστηριότητά σ’ ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο, τη δική της, ξεχωριστή και ιδιαίτερη ανθρώπινη αυτοτέλεια. Μνήμες βαθιές που δεν ξεθωριάζουν στο πέρασμα του χρόνου και εντάσσουν τους «Αγχιαλίτες» σε μια κοινή κληρονομιά.
   Σε κύριες γραμμές, η περιποιημένη και γυαλιστερή έκδοση της εφημερίδας περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

1)    «Το Γράμμα Σύνταξης» του Κώστα Τσιάμη, ο οποίος αναπτύσσει τις απόψεις του σχετικά με «Το απαραίτητο συστατικό της τουριστικής ανάπτυξης».
2)  Άρθρο του Λέανδρου Σλάβη με τίτλο: «Η δουλεία των μύθων».
3)  Στα πλαίσια της παρουσίασης των Επιφανών Ελλήνων της Ανατολικής Ρωμυλίας στην εφημερίδα, σκιαγραφείται το πορτρέτο του Απόστολου Δοξιάδη (1874 – 1942) από τον απόγονο της οικογένειάς του, κ. Απόστολο Δοξιάδη του Θωμά.
4)  Άρθρο του Γιώργου Διονυσίου, ιστοριοδίφη, λαογράφου, εικαστικού, με τίτλο: «Ένα φως στην παιδεία της Ανατολικής Ρωμυλίας, Με αφορμή την καταστροφή της Αγχιάλου στις 30 Ιουλίου 1906».
5)   Άρθρο του Στέλιου Περικλή Λασκαράκη: «Περί… τους έχοντας και κατέχοντας».
6)  Ένα ποίημα του Λάσκαρη Π. Ζαράρη με τίτλο «Φυλλορρόημα ψυχής» και ένα διήγημα με τίτλο «Η ιστορία της πέτρας».
7)   Ο Κώστας Μπιλίρης γράφει στη στήλη του άρθρο σχετικά με το Έξιτ πολ.
8)  Παρουσίαση του βιβλίου «Ουαλιά μι ουμούτ’ (φωνή μ’ ελπίδα), ποίηση στο ιδίωμα της Ανατολικής Ρωμυλίας» του Κυριάκου Κυτούδη.
9)  Παρουσίαση του έργου του Θεσσαλονικιού Δημήτρη Δημητρίου, ενός συγγραφέα με αγχιαλίτικες ρίζες.


**  Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν συνδρομητές της εφημερίδας «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ», μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Εκδότη και Διευθυντή κ. Απόστολο Ζαφειρόπουλο στον τηλεφωνικό αριθμό:  2108818442.


Διεύθυνση:

Απόστολος Ζαφειρόπουλος
Εφημερίδα «ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ»
Φωκίωνος Νέγρη 84
Τ.Κ.  113 61

Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου