Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΔΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ


ΓΙΟΡΤΗ   ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2012 ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ




Την Παρασκευή 22/06/2012 το απόγευμα, στην πανέμορφη πλατεία της πόλης  ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Ν. Αγχιάλου διοργάνωσε  τη γιορτή του Μαζικού Αθλητισμού με επιδείξεις των τμημάτων που λειτούργησαν υπό την αιγίδα του συλλόγου και με την καθοδήγηση τοπικών γυμναστών. Η εκδήλωση έκλεισε με υπέροχο τρόπο μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για το μαζικό αθλητισμό της περιοχής μας καθώς είχε διακοπεί η χρηματοδότηση των αντίστοιχων προγραμμάτων από τη Γ.Γ.Α. με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διέξοδος για άθληση στο μεγαλύτερο τμήμα των παιδιών της Ν. Αγχιάλου.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης άνοιξε ο Πρόεδρος Φιλοπρόοδου Συλλόγου κ. Γιώργος Ταβέλης , ο οποίος στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην προσπάθεια που συνεχίζει να καταβάλλει ο σύλλογος με στόχο τη βελτίωση  της ποιότητας ζωής των μικρών και μεγαλύτερων συμπολιτών μας. Επισήμανε ότι η προσπάθεια δε θα εγκαταλειφθεί και για τη νέα χρονιά. Τέλος ευχαρίστησε τους γυμναστές – αθλούμενους και τους συνεργάτες που συνέβαλαν σ’ αυτή την προσπάθεια.
Ακολούθησε ένας σύντομος χαιρετισμός του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Νίκου Στάνιου, ο οποίος με τη σειρά του τόνισε την προσφορά του Φιλοπρόοδου Συλλόγου και ευχαρίστησε γονείς και παιδιά για τη συμμετοχή τους.
Η εκδήλωση άρχισε με τα τμήματα Ρυθμικής Γυμναστικής  με υπεύθυνη την Γυμνάστρια κ. Μωραΐτου Δέσποινα η οποία με τις μικρές αθλήτριες μας μετέφερε σ’ ένα μαγικό δάσος με ζωντανά λουλούδια, μανιτάρια αλλά και παιχνιδιάρες μέλισσες ,εργατικούς νάνους  και πρόσχαρες νεράιδες. Τα πανέμορφα κουστούμια και η χάρη των παιδιών ενθουσίασαν τους θεατές, ενώ δεν έλειψαν  και προγράμματα με μπάλες, σχοινάκια, στεφάνια, κορδέλες.
Στη συνέχεια τα τμήματα Παραδοσιακού Χορού ταξίδεψαν τους θεατές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας ηπειρωτικά και νησιώτικα, τα τμήματα Λαϊκού Χορού μας  θύμισαν γνωστές λαϊκές επιτυχίες και το τμήμα Μοντέρνου  Χορού παρουσίασε ένα κολάζ από  σύγχρονες ξένες και ελληνικές επιτυχίες.
Την επιμέλεια των χορογραφιών σε όλα τα χορευτικά τμήματα είχε η υπεύθυνη Γυμνάστρια  κ. Λόλα Μαίρη, η οποία επιφύλαξε και μια ιδιαίτερη έκπληξη στον κόσμο καθώς παρουσίασε κι ένα τμήμα λαϊκών χορών με τη συμμετοχή  μαμάδων και γιαγιάδων των μικρών αθλητών.
Στο τέλος της εκδήλωσης παραδόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή των αθλουμένων σ’ όλα τα Τμήματα που έλαβαν μέρος στην επίδειξη.
Επίσης να αναφέρουμε ότι όλη την περίοδο λειτούργησαν και τμήματα παίδων ποδοσφαίρου μπάσκετ και βόλλεϋ με υπεύθυνο  Γυμναστή τον κ. Καραλή Λεωνίδα, με την καθοδήγηση του οποίου συμμετείχαν σε αθλητικές συναντήσεις στο Βόλο και τον Αλμυρό.

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ

Τη Δευτέρα 25/6/2012 αρκετά μέλη του Φιλοπρόοδου Συλλόγου σε συνεργασία με τη Δ/νση Αρχείων Μουσείων & Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ και τη Δ/νση Πρασίνου του Δήμου Βόλου προχώρησαν   σε καλλωπισμό, φύτεμα εποχιακών λουλουδιών και άλλων φυτών στον περίγυρο της νέας βιβλιοθήκης της Νέας Αγχιάλου στο κτίριο της Πρώην Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης με την πολύτιμη επιστημονική καθοδήγηση της γεωπόνου κας Λίτσας Βαλκανιώτου. Η δράση αυτή έγινε στα πλαίσια της προετοιμασίας της βραδιάς εγκαινίων της νέας βιβλιοθήκης την Τρίτη στις 3 Ιουλίου 2012 που θα συνοδεύεται και με συναυλία με έντεχνο τραγούδι από το μουσικό σχήμα με τον Αγχιαλίτη καλλιτέχνη Στάθη Θεοχαράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου