Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Το περιοδικό "ΔΙΑΒΑΖΩ" και σε ηλεκτρονική έκδοση


Περιοδικό Διαβάζω
το περιοδικό που διαβάζεται
τώρα και ηλεκτρονικά

Δελτίο Τύπου

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση με τίτλο «Μπλογκόσφαιρα και Λογοτεχνία», το Περιοδικό Διαβάζω εγκαινίασε την Πέμπτη 28 Ιουνίου στις 7 μ.μ., ζωντανά, στον Οίκο Άνοχης Σκέψης “Free Thinking Zone”, την ηλεκτρονική του έκδοση www.diavazo.gr. Με πολλή χαρά και αισιοδοξία για το νέο εγχείρημα, και παρουσία φίλων, συνεργατών και πλήθους βιβλιόφιλων, η ομάδα του Διαβάζω και ο interaction designer Αντώνης Λύρας παρουσίασαν την πορεία σχεδιασμού της ιστοσελίδας, από τα προσχέδια μέχρι την ανάρτησή της. Τη συζήτηση για τη σχέση ψηφιακής τεχνολογίας και λογοτεχνίας, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του diavazo.gr, συντόνισε ο Γιώργος- Ίκαρος Μπαμπασάκης. Συμμετείχαν η συγγραφέας Μαρία Ξυλούρη, ο αρθρογράφος Παναγιώτης Γαβριήλογλου, καθώς και  εκπρόσωποι ιστοσελίδων και ιστολογίων.   

Η ιστοσελίδα του Περιοδικού Διαβάζω προέκυψε από την ανάγκη επικοινωνίας του εντύπου με την ευρύτερη αναγνωστική κοινότητα, πέρα από τα όρια της ‘ύλης’, αλλά με πολλή αγάπη γι’ αυτήν. Το Διαβάζω είναι ένα ιστορικό περιοδικό, ένας ζωντανός οργανισμός που ζει την εποχή του και ζει στην εποχή του. Γι’ αυτόν το λόγο, το diavazo.gr λειτουργεί ως αυτόνομη ύπαρξη, αλλά και παράλληλα με την έντυπη έκδοση συμπληρώνοντας, προβάλλοντας και ενισχύοντάς την.

Πλούσια αρθρογραφία των τακτικών συνεργατών του Διαβάζω δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα, και δημιουργικές συνεργασίες τόσο με καταξιωμένους όσο και νέους συγγραφείς, κριτικούς λογοτεχνίας, δημοσιογράφους και καλλιτέχνες, εγκαινιάζονται. Το diavazo.gr θα ανανεώνεται καθημερινά περιλαμβάνοντας επιλογές από την ύλη του εντύπου (αρθρογραφία, συνεντεύξεις, αφιερώματα, κ.ο.κ) στην ακέραιη μορφή τους, και νέες στήλες, που δεν περιλαμβάνονται σε αυτό∙ λ.χ. της συγγραφέως Μαρίας Ξυλούρη που τιτλοφορείται "broken english" και συστήνει στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό αγγλόφωνους συγγραφείς κάτω των 35 ετών. Φιλοξενούνται, επίσης, νέα από το χώρο του βιβλίου, εκδήλωση και βιβλίο της ημέρας, και φυσικά, μεγάλος αριθμός βιβλιοκριτικών και βιβλιοπαρουσιάσεων. Επιπλέον, ενισχύοντας το ρόλο του εντύπου ως ισχυρού διαπολιτισμικού συνδέσμου, το diavazo.gr προβάλλει τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνική παραγωγή παγκοσμίως και την αντίστοιχη διεθνή στον ελλαδικό χώρο.

O πιο έγκυρος ενημερωτικός, εκπαιδευτικός και βιβλιογραφικός σύμβουλος για τους φίλους των ελληνικών γραμμάτων δε βρίσκεται πλέον μόνο στα περίπτερα, τα βιβλιοπωλεία και τις βιβλιοθήκες όλης της χώρας, τα πανεπιστήμια του εξωτερικού και τα χέρια των εκατοντάδων συνδρομητών του, αλλά και στις οθόνες όλων κυριολεκτικά των φίλων του βιβλίου.

Εσείς την επισκεφθήκατε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου