Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΥΓΕΝΕΙΟΥ 1ου Δ.Σ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ


Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου οι μαθητές των Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του Ευγένειου 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αγχιάλου παρακολούθησαν μια ξεχωριστή εκδήλωση. Συγκεκριμένα μετά από πρόταση της Μουσικού Κυρίας Άννας Κουτσίκου, μέλη της Φιλαρμονικής ορχήστρας Βόλου με τους μουσικούς Κυρίους Β. Τασούδη (μαέστρος) Αθ. Γαζή (σαξόφωνο), Β. Τακτικό (φλογέρα-φλάουτο), Αθ. Τακτικό (κλαρίνο) και Γ. Χινδιμπάτογλου (κρουστά) παρουσίασαν τεχνικές, ιστορικά στοιχεία και την εξέλιξη των μουσικών οργάνων και μίλησαν για τις δράσεις της φιλαρμονικής ορχήστρας Βόλου. Με τη βοήθεια των μουσικών οργάνων τους αλλά, και μέσων προβολής και του διαδικτύου, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν με τον καλύτερο και πιο άμεσο τρόπο τη λειτουργία τους, εμπλουτίζοντας τη μουσική τους παιδεία. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για δημιουργία παραρτήματος Φιλαρμονικής ορχήστρας στη Νέα Αγχίαλο. Το σχολείο ευχαριστεί τους μουσικούς για την ευγενική τους προσφορά. 

Την ίδια μέρα και λίγο αργότερα οι μαθητές της Δ’ τάξης στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις μαγειρικές τους ικανότητες. Η τάξη του κυρίου Βαγγέλη Αγγελαδάκη στα πλαίσια των μαθημάτων σχετικά με το ελαιόλαδο με τη βοήθεια του γνωστού αρτοποιού κ. Σταμάτη Κοτρούτσου δημιούργησαν αρτοποιήματα με βάση την ελιά, τα οποία στη συνέχεια κατανάλωσαν οι συμμαθητές τους του ολοημέρου. Ίσως μετά από λίγα χρόνια αναδειχθούν και οι επόμενοι επαγγελματίες του κλάδου στην πόλη μας. Ευχαριστούμε τον Κύριο Κοτρούτσο ο οποίος ανανέωσε το ραντεβού με τους μαθητές πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου οι μαθητές και οι δάσκαλοι των Β’ και Δ΄ τάξεων του σχολείου μας,  επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη <ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ> της Νέας Αγχιάλου. Εκεί ενημερώθηκαν  για το σκοπό και τη λειτουργία της και παρακολούθησαν το πρόγραμμα <τοπική ιστορία>  με θέμα την ιστορία της Νέας Αγχιάλου εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους για τον τόπο τους. 

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου οι μαθητές και η δασκάλα της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο στην πλατεία Νέας Αγχιάλου. Εκεί ξεναγήθηκαν από υπάλληλο της αρχαιολογικής υπηρεσίας προκειμένου να γνωρίσουν τα βυζαντινά ευρήματα της περιοχής μας, να ενημερωθούν για τον τρόπο ζωής των ανθρώπων εκείνης της εποχής, να τον συσχετίσουν με το σημερινό τρόπο ζωής και να καταλήξουν σε συμπεράσματα. 

Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου οι μαθητές και ο δάσκαλος της Ε΄ τάξης του Ευγένειου 1ο  Δημ. Σχολείου επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη της πόλης μας, ενημερώθηκαν από τις υπαλλήλους  για την λειτουργία της βιβλιοθήκης αλλά και για την ιστορία της Νέας Αγχιάλου.

Οι επισκέψεις αυτές κάνουν πολύ πιο ευχάριστο και δημιουργικό το μάθημα και δίνουν ένα κίνητρο παραπάνω στους μαθητές καθώς και τη δυνατότητα να γνωρίσουν νέα γνωστικά αντικείμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου